8.1.16

3

ZARA : KAKAK dah SEKOLAH!

Morning!!
Selamat Tahun Baru 2016!!
Blog pon dah berhabuk, bersawang bagai....
bz btol skrg....
byk keje kat ofis....
lg2 hujung tahun, awal tahun....
nak blogwalking pon xde ms...

tahun 2016 kakak IZZARA SAFIYYA dah sekolah...
kat Little Caliph sini2 je...
ye, blom 4 tahun lg...
mgkin rs mcm kecik lg dah hntr sekolah....
xpelah...bg pendedahan awal...
die pon nmpk dah boring dok kat taska...

Ini sesi 'fitting' baju sekolah sebulan sebelum....
ikutkan size S memg besar utk safiyya...
balik beli baju sekolah, terus pegi kecikkan kat kedai....
klu tidak, tangan pon x nmpk....

 cepatnya anak-anak membesar....
tup....tup....lpas nie dah darjah 1 plak....
lg berdebor mommy...
otw pegi sekolah...
muke nerves...
Mommy kat sebelah tue lg nerves OK!!!

 BIG GIRL dah anak mommy...
kejap jekan...

 
dah start mencari kawan...
 die senang je bawak diri..
sbb dah biase dok taska agaknye...

 mommy & papa tunggu kat gate je...

 dalam 15 minit cmtue, mommy saje ngendap safiyya tgh buat ape...
aikk, merajuk ke tue?
sbb ms nie memg mcm2 drama air mata dah luar kelas
menangis....meraung....mengamuk...
xtaulah die tgk kwn2 nangis,die pon nak nangis jugak agaknye....
tp mommy xnak pegi kat die...
kang die pon nak berdrama jugak...

 masih mencuba nasib mengendap2 mommy...
mommy menyorok belakang langsir....huhu

So far semuanya berjalan lancar....
dlm 30 minit je mommy & papa tunggu...
pastu mommy & papa tgl je kakak kat sekolah...

balik sekolah mommy tny 
Kakak nak pegi sekolah lg x?
NAK! NAK!
fuh, mommy lega....
ini 2nd day pegi sekolah....
naik kete lg...bolehlah terlelap sementara smpi sekolah....
hari ke3 dan seterusnya, papa yg hntr naik motor...
atas motor xleh tdo....

BELAJAR RAJIN-RAJIN yer sayang...
mommy & papa love u so much!

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

3 comments:

  1. hihihi...baik kakak. iman day 1st - 3 nangis. lepas tu dah ok juga. sebab tak biasa kena tinggal. kejap je besar dah anak-anak kita :)

    ReplyDelete
  2. yes!baju school same, school same, aniq baru hr ni masuk school..hope ok la kan anak2 comel ni sume dgn school baru dia..

    ReplyDelete
  3. Comel jer dia pakai uniform..semoga jadi anak yg cemerlang ya..;)

    ReplyDelete