3.9.15

6

BELLA : Rawatan Sonotron untuk cairkan kahak

Assalamualaikum...
Morning semua...

hr nie nak cite skit pasal rawatan SONOTRON
actually rawatan nie untuk cairkan kahak dan lain-lain jugak
x byk klinik yg ade rawatan nie....
tue korg kne google sendiri yerk

2 mggu lepas bella batuk selesema...
biaselah bru 2 mggu masuk school...
school ber'aircond' plakkan....
berair je hidung...
pastu batuk2 berkahak....
mlm plak badan dah mule panas...
ishhhkk, aku dah mule risau dah...
die merengek je...
nak melekat sepanjang ms ngan mommy....
x selesa agaknye...
so kenelah mommy EL....

pastu bawak g pakar kanak2 taman melawati...
amik NEB....
sedut hingus...
buat stim kat umah...
demam still ON OFF....
die x pandai nak kuarkan kahak die lg...
yelah, bru 4 bulan...
ishk, x boleh jd nie...
x sanggup nak bg ubat...
sbb mommy rs awk kecik sgt....

tetibe teringt 1 entry kat blog kakak ofis....
die penah wat sonotron utk anak die...
terus bukak blog kakak tue balik...
JUMPE! (KLIK SINI)
terus call klinik....
lepas tue klinik akan soh call sndr Bhgn Sonotron...
rupenye asing2...ingtkan skali kat dalam Klinik Dr. Fauziah tue....
terus ajak husband pegi hr tue jugak....
x suke tggu2....
*mule perangai paranoid dah ms nie...haha


inilah rupe alat sonotron tue...
bunyi agak bising...
tp cara rawatan die x kene badan baby pon....
dan x menyakitkan....
cume bella tetap nangis sbb kne pegang kepala die...
rawatan utk baby 10-15 minit cmtue...

pembantu terapi tue akan scan kat hidung, tekak, dada, blkg badan, sisi badan...
die akan crik tmpt yg berkahak...
nnti kahak tue akan keluar melalui muntah atau najis
YES!
lepas wat rawatan die tidur nyenyak...
mgkin badan dah selesa...
bgun je tidur, die muntah byk...
pastu berak keluar lendir2 hijau sepanjang wat rawatan tue...
fuhhh, lega...
badan pon dah x panas...

rawatan nie better buat 3 kali berturut2...
kos rawatan x mahal pon...
RM30 untuk 1 sesi....
aku amik pakej....
RM90 untk 3 + 1 rawatan....

Alhamdulillah bella dah sehat skrg....


PUSAT TERAPI SHAFA
betul2 atas Klinik Dr. Fauziah
No.15 Jalan 2A/1, 
Bandar Baru Selayang Fasa 2A,
68100 Batu Caves, Selangor
No. Tel : 03-6187 0757 (Bhgn Sonotron)
03-6189 0753 (Klinik Dr. Fauziah)
 Waktu Operasi : 9.00 pagi - 10.00 malam
Ahad TUTUP

OK, tue je nak share...
semoga memberi manfaat kepada kawan2 yg lain...


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

6 comments:

  1. bgus kaedah gini... aku lagi suka yg macam ni berbanding ubat... huhuh

    ReplyDelete
  2. Bagusnya tempat mcm nie...kan bagus klu ada byk tempay

    ReplyDelete
  3. Ooooo gitu eh. Tq for sharing ekin. Pas ni dh tau.

    ReplyDelete
  4. BAGUSNYA KIN..NANTI NAK GOOGLE KOT ADE KAT PERAK

    ReplyDelete
  5. kalau wat rawatan therapy mmg bagus..lagi bagus dari kita masukkan bahan2 kimia dari ubat2an ke dlm badan anak2..akak masih teruskan beri anak2 minum madu dan vitamin c..utk immune boost..maybe utk baby bella kena wat therapy camni kalau kahak dah terlalu pekat..bahaya kalau biarkan lama2..

    ReplyDelete
  6. Rawatan sonotron bagus utk ank2 selsema n batuk..
    Mmg boleh rawat scra smulajadi dgn cepat.

    Sape2 area Bangi boleh ke
    Pusat rawatan sonotron tawakal
    8am-11pm (buka tiap hari)
    019-4007258
    (Kene call Dulu buat appointment

    ReplyDelete