21.4.15

9

#KUARTERS : dah settle cuci rumah..

Ahad lepas....
Alhamdulillah dah selesai cuci rumah 'baru'....
fuh, dekat 39 minggu, aku masih gagah cuci rumah lg....
hehehehhe....exercise....
wlupun laki aku x bg wat keje2 berat, tp xkan aku nak tgk je....
ishhhhkk......makin sakitlah badan aku duduk je jd mandor....

laki aku cuci ruang atas....
aku cuci ruang bawah....
aku mls nak memanjat tangga....

zara?
tolong mommy kat bawah...
xde plak die nak memanjat tangga....
tangga tue agak scary skit....die tkot kot
hehehe...bagus!
xdelah mommy jadi tarzankan...huhu

1 MASALAH ms nak cuci rumah nie hr tue...
air yg sgt kecik.....
adoi, memg amik mslah nak siap....
1 paip je boleh bukak....
ishkkkk, lemah btol tunggu tadah air kasi penuh baldi....
naseb bek rumah kecik dan bru lepas renovate....
klu umah besar dan dah lame tinggal, lglah jenuh nak bersihkan....


ini gambar dapur sebelum dicuci....
xdelah kotor sgt pon....
biaselah berhabuk dan berpasir lepas kontraktor wat renovation....

kat tingkat bawah, hanya ade ruang tamu dan dapur je....
kuarters nie pattern lame....
tp syukurlah rumah masih molek lg...
sejuk skit hati nie nak pindah....
*huhuhu...kerana terpaksa aku relakan

 

PEMBANTU mommy....
sental sliding door tue bersih2 yer nak....
bulan depan kite nak pindah sini....
kite kasi cantik rumah baru kite plak....
LUAR SETINGGAN, DALAM KONDO....hehehe

misi cuci rumah dah selesai....
misi seterusnya sebelum angkut brg2 dan pindah sepenuhnya....
1. carik tikar getah....
sbb semua bilik xde mozek...
maka berhabuklah lantai klu xde tikar getah....
2. carik bidai kayu
untuk letak kat koridor luar....
abis tempias hujan kene mesin basuh nnti....
korang tau mane nak carik x bidai yg murah??
3. baby gate
penting nie....
keselamatan anak2....

MOOD nak pindah is ON!
dah 20% brg2 dipacking....

jgn tanya sape yg packing....
confirm2lah aku yg sedang sarat nie...huhuhu

OK, tue je
bye2

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

9 comments:

  1. alolo rajin kakak tlg ibu ye..gud gurl lah kakak

    ReplyDelete
  2. alhmdulillah dpt duk rumh sendiri akhirnya

    ReplyDelete
  3. hehe comelnye kakak tlg basuh sliding ye

    ReplyDelete
  4. bestnya.. teringin nak umah camni..huhu

    ReplyDelete
  5. ain pulak hujung minggu ni baru nak gi cuci rumah....

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...
    same mcm anim....
    sib baik belom sarat sangat..time nak pindah mabuk kepayang...
    semua suami buat..
    cuci rumah tunggu makcik clener x datang last sekali kena buat sendiri..huhuhu

    ReplyDelete
  7. kalau ekin nak cari bidai murah2 n byk pattern,kat nilai 3 banyak..g kedai yg ada jual karpet n tikar2 buluh tu..murah pun ye jgk,boleh nego lagi la harga2 yg diaorg bagi tu..hope membantu ekin..;)

    ReplyDelete
  8. kuarters presint brp Ekin? okey jugak elok lagi. Iza dulu masa dapat pindah kuarters rasa mcm nak nangis sebab dapat kuarters lama kat presint 9. byk gak barang yang memanjang rosak.

    ReplyDelete