25.2.15

4

#2ndPREGNANCY : Detail Scan & 3D Scan

31 minggu...
Alhamdulillah berpeluang jugak buat detail scan even dah penghujung2 nie...
Sbb aku rs aku dah lambat dah nak buat....

Knp tibe2 buat?
Sbb tibe2 je medical ofis aku cover plak...
Sebelum nie rsnye x cover pon.....
ataupun aku yg xtau...hahahhaa
Klu kne bayar, terus terang memg aku x mampulah....
Byk keperluan lain lg yg perlu diamik kira....

Ms zara dulu...
Checkup kat pusrawi dah merangkumi semuanya....
setiap kali checkup, wat 3D scan...
anak 2nd nie, checkup KPJ xde plak....
mcm checkup kat klinik biase je....
so aku buat keputusan xnak continue lg....
cukuplah tue checkup kat klinik ofis nie....
mcm membazir je kne byr  KPJ mahal2....
-even cover panel, tp rugi tolak kuota medical tahunan

So ahad lepas wat Detail Scan kat Klinik Dr.Dahlia Bandar Baru Selayang...
Sonographer : Puan Fahya
Ok je aku rs Pn.Fahya nie....lembut dan peramah jugak....
ms scan tue satu2 die terangkan...


klu detail scan adelah yg nie....
biru merah tue darah dlm badan baby...
Alhamdulillah, insyaallah semuanya OK kate Pn.Fahya..
Adik baby sehat...
Berat dah 1.5 kg....
same berat kakak ms 30 minggu dlm perut mommy....


Ckp ngan husband...
Eh, same cm muke kakak dielah...
ini je yg adik baby tunjuk hr tue...
adik baby pusing ke tepi....
susah Pn.Fahya nak capture muke die...

Gender?
mestilah dah tau....
nak rahsia ke?
hehehehe....tggu next entry ea...
Insyaallah....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

4 comments:

  1. alolo..rindu lak waktu scan 4D dulu..hahaha..
    nk tau gak gender..eh, org lain yg pregnant awok yg debor..hahaha

    ReplyDelete
  2. muka tu ada macam hero sikit..hehe. pape pun semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. waa syok na medical expenses utk pregnancy opis cover sume...lg sebulan je kan nk due? kejap je rasa...haha

    ReplyDelete
  4. akk beza dgn fadh xjauh rupenye kan..alahai comelnye die dlm perot !

    ReplyDelete