12.2.15

4

#2ndPREGNANCY : Kain Bedung

Hye uolls....

Mggu lepas saje ajak laki aku ke Nagoya...
Nagoya paling mudah nak pegi adalah kat Rawang....
boleh tahan besar jugaklah....

Misi utama memg nak crik kain bedung....
excited nak buat sendiri...
Alaaaa, bkn susah pon....
kne jahit tepi je...
Balik johor nnti, pinjamlah mama punye mesin jahit tepi....

Kain bedung nie klu nak beli yg dah siap, boleh tahan jugak harga sehelai....
Klu yg murah tue, mcm kecik sgt plak....
Baby dah besar skit, x muat dah....


Nie kain jenis Cotton Fannel....
dah google siap2 nak crik kain jenis ape utk wat bedung nie....

Aku x sure tmpt len lg byk pilihan ke x....
aku mls nak merayap ke tmpt len....
pegi 1 kedai nie sudahlah....

wlupun byk corak yg aku x brape nk berkenan...
tp dah ini je yg ade...
hentam jelah....
more kepada baby gurl je sbnrnye....


Zara punye dulu mama aku watkan plain putih je....
yg 2nd nie aku saje gedik2 nak wat corak2 plak...
hehehehehehe.....
beli 4 helai dulu....
ade rezeki lebih nnti tambah lg...

So inilah pilihan aku....
Setiap 1 corak tue, 1 meter....
soh akak Nagoya tue potong siap2 1 meter....
balik umah alter skit bg potongan rata...
brulah boleh jahit tepi....

Ok, tue je nak cite...
bye~

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

4 comments:

  1. Same! fadh ritu pown beli kain cotton flannel ni pelbagai corak sbb nk bt bedung..bedung kt pasaran skrg agak mahal..tercekikkk tgok..haha

    ReplyDelete
  2. lg jimat buat sndiri kan..boleh pilih design sendiri jugak..hehe

    ReplyDelete
  3. wahhh jimat dan berbaloi..cantik pula tu..excited juga la....

    Teknik Menaran Dengan betul suapay mudah melahirkan

    ReplyDelete
  4. rajin betul mama zara ni...siap carikain jenis fannel lagi tu...ishhh ju x segagah mama zara...beli je pandai...nak jahit apa tah lagi hehhehe jahit langsir boleh la kiki...eeeeeeeee x sabar tgk adik zara ni

    ReplyDelete