9.10.14

9

ZARA : Wean Off

Alhamdulillah
dah lebih sebulan rsnye wean off zara sepenuhnya...

aku memg dah mule wean off sebelum dpt tahu aku pregnant lg...
sbb die pon dah 2 tahun lebih....
dan alhamdulillah dah susu botol....
so aku xdelah risau sgt dan rs susah nak wean off die....

tdo mlm pon x perlu nak 'ngempeng' lg...
sekarang tdo sendiri je....

tp kdg2 die mencube naseb jugak....
"ma, nak tek...."
"NO! anje dah janji ngan mommykan?"
"ermmmmm..." angguk2 konon paham sgt ape mommy ckp....
"anje nak jadi kakakkan? malulah ngan adik nnti..."
pastu die sambung main2 semula....
mcm tuelah selalu....

ms aku dpt tau aku pregnant dulu....
ade jugaklah bg die 'ngempeng' sikit2.....
juz kudap2 lepas rindu je...

so slalunye ms tuelah aku amik peluang...
bgtaulah slow2 kat die....
setiap hr aku bgtau die....

"safiyya nak adikkan?" *kat rumah aku suke panggil safiyya
die angguk....
"x lame lg safiyya nak dpt adik..."
"safiyya xleh tek lg tau...."
"anje mommy dah besar..."
"anje bg kat adik pulak ea...."
die angguk2....mcm paham sgt mommy ckp ape....
sambil tengok mata mommy...
"safiyya kne janji ngan mommy"
"errmmmm2......" die angguk2 lg....

Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan....
x perlu nak buat 'sesuatu yg kejam' utk wean off zara...
nmpk die paham yg die akan jd kakak.....
rs BIG GIRL sgt anak mommy....
mommy pon x rs bersalah....
Semoga Allah terus permudahkan segala urusan...
Amin

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

9 comments:

  1. Syukur alhamdulilah...mudah ye zara wean off sendiri...anak perempuan lebih senang sikit nak ajar...boboy ni tgk jenis budak gak...kalau macam Qi ohhh my...mmg mencabar diri seorang umi kalau nak train hehehe...go zara go...nak jd kakak dh dia...

    ReplyDelete
  2. kakak... anje... safiyya.. dak baik..dak pandai... rindu kakak! again.. kin tahniah taw... xtahu bile mse terluang nk pegi umh kin.. :P

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah...xsusah nak wean off zara...good girl la dia...

    ReplyDelete
  4. bagus kakak ni :)
    Faiq belum wean off lg... ibu nye yg x sampai hati huwaaa

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..bijak pandai zara ni..
    mmg kena wean off pun sbb umur dah 2 thn lbh, at the same time nak ade adik dah..hehehe

    ReplyDelete
  6. zara ni mmg baik budaknya ekin..

    ReplyDelete
  7. Syioknye dah wean-off. daku masih berperang!!

    ReplyDelete