20.5.14

14

Warded kali ke-2

2-8 Mei 2014
Zara kene warded kali ke2 kat Hospital Selayang
1st warded kat Hospital Selayang jugak sbb Rotavirus
tp kali nie sebab demam & batuk terlalu lama...
so doktor sahkan ade kuman kat paru2....

memg aku yg serah diri kat hospital....
memg mintak kene warded...
sbb aku dah x sanggup tgk anak aku melepek jerk...

x larat nak bangun...
x larat nak main...
x larat nak makan....
x larat nak susu....
makan ubat confirm2 muntah.... 
ibu mane yg sanggup tgk anak die tido je memanjang....

1st day kat hospital je die demam...
masuk hr ke2 demam dah kebah...
dan zara dah aktif seperti biasa...
tp lom leh discaj lg...
kne stay smpi 6 hari sbb nak lengkapkan antibiotik....
antibiotik yg di masukkan melalui tangan...

so redha jelah....
nak anak baik...
Alhamdulillah zara bg respon +ve kat antiotik tue...


wlupun 6 hr dok hospital...
makan x sedap....
kejenye makan tdo makan tdo jerk....
xleh nak ke mane2....
memerap je atas katil tue...
tp kuranglah sunyi sbb ade geng bebual, geng gelak kat situ...
TQ Kak Suzi & Molly... [ R I N D U  M E R E K A ]


Alhamdulillah dah semggu lebih kuar hospital...
mggu lepas nenek jaga kat umah semggu...
semalam dah mule hntr school balik...
SEMOGA KAMU TERUS SIHAT YER NAK...

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

14 comments:

  1. kecian tengok tangan zara.. aunty doakan cepat sembuh ye syg, jgan susahkan hati mommy lagi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah zara dah sehat sekarang...
      TQ

      Delete
  2. sian nya zara... lama pulak tu kena warded. moga2 lepas ni lebih sihat ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      tuelah, hopefully x sakit teruk cmnie lg

      Delete
  3. Alhamdullilah zara dah sihat sepenuhnya...memang susah hati bila anak xsihat...demam sikit pun rasa susah hati kan..

    ReplyDelete
  4. anak sy penah gak warded akhir bulan 12 lepas..tapi 4hari jer..sebab peparu dh ok walaupon masih batuk2..time nak cucuk amik darah tu saat plg rasa tersiat2 hati ni dgr anak nangis...sbb 4,5x doc cucuk tp silap...adoiii.sbr jelh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tau xpe...
      x sanggup tgk...
      slalu dorg soh tggu luar

      Delete
  5. Goodgirl zara.....semoga zara baik2 aje d school....

    ReplyDelete
  6. klau dah kita sendiri tak sanggup tengok anak melepek je,terpaksa jugak la bertahan di wad ..kan?itu lagi baik dari jadi apa2..

    ReplyDelete