16.12.13

16

REVIEW : Party Mommy Blogger 'Say YES to Pneumococcal Vaccine'

S A B T U
14/12/2013
KPJ SELANGOR SPECIALIST HOSPITAL


Terima kasih Pn. Chan Li Jin (Pengasas Kempen YES) & Pn. Erina Asmawi kerana menjemput kami se'family' ke majlis nie...


mcm2 ilmu baru kami dapat hasil perkongsian ringkas drpd doktor2 pakar yang diundang khas iaitu Datuk Dr. Zulkifli dan Dr. Yong Junina....wlupun ringkas, tp padat dan berguna...

1. Apakah itu Penyakit Pneumococcal? 
2. Demostrasi Urutan Bayi; dan
3. Demostrasi "Bantuan Kecemasan Untuk Kanak-kanak"



 ms nie Datuk Dr. Zulkifli sedang bg talk 
"Apakah itu Penyakit Pneumococcal?"


Demostrasi Urutan Bayi oleh Datuk Dr. Zulkifli jugak
Model pilihan Dr. adalah Rania Marissa (Anak Dara CIK NAA) yg sgt Good Girl....
diam & sgt memberi kerjasama....
comel sgt2...lepas kne massage...tdo dgn lenanye...hehehe

 

 

 Demostrasi "Bantuan Kecemasan Untuk Kanak-kanak"
oleh kakak-kanak nurse kat KPJ nie...
sume sporting2 dan beri penerangan dgn jelas...
kami pon x kekok nak bertanye...xde malu2...hehe
1. Kaedah CPR yg betol kepada baby dan toodler
2. Handle baby tercekik
3. Handle baby yg tersedak susu


 MODEL TETAP blog nie...
aduhai, payah btol nak amik gambar anak dara aku sorg nie...
ikot perangai mommy kot...x suke bergambar...huhuhu

 

 sume candid2 sahaja....
naseblah klu ade 1-2 gambar yg cantik2...huhuhu



WAJIBlah ade gambar sume GOJES2 yg datang...
Perkara wajib nie...hehehe
tp anak2 sume dah cranky ms nie....
anak aku? dok ngan Dr. Yong kat depan...so mommy feeling2 single...hehe

Ok, nie je perkongsian utk hr nie
SEKIAN, TERIMA KASIH

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. zara memang aktif ek..
    boleh geng la dgn afiq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah
      tau xpe
      sejak minum milkshake nie, semakin aktif
      penat nak mengejar

      Delete
  2. kus semangat nak layan anak2 kita ni kan..alisha pun bukan main aktif gile..sempot terkejo sana sini..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami nie xpelah berbadan 1
      kesian kat ctmah yg berbadan 2 nie mengejar anak
      hehe

      Delete
  3. Umi Qi suka tgk mama zara satu family...betul2 satu team oren dari jauh....
    Bagus tau mama ekin dan satu family sokong kempen ini...terbaikkkk!
    Bila lama x tgk zara, mmg terkejut Umi Qi...cun sgt2 awek korea nih tau...haishhh geram tgk dia dari jauh...nak gomol nanti mama ekin marah heheheh...waaa pandai dia dia Dr Zul urut baby rania ye...nanti mama ekin kena tiru tuh hehehhe
    Umi Qi mohon ambil link ini utk disatukan bersekali dengan link mommy blogger lain ye...terima kasih sgt2 support this kempen. mmuahhhh :D

    ReplyDelete
  4. bestnya ekin dpt jemputan mcmni...dapat belajar benda baru...
    apa kata ekin share pengalaman n pembelajaran kat situ...hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin xde amik video
      so x brape pandai nak share
      tngu umi qi

      Delete
  5. ekin, yg tudung biru tu Erina ke?

    ReplyDelete
  6. datang lambat tak sempat tengok yg awal awal

    ReplyDelete
  7. Rugi tak pergi masa tu tau... rugi sangat2

    ReplyDelete