27.11.13

17

REVIEW : Mealshake untuk Zara...

Assalamualaikum...

hr nie aku nak wat review skit pasal Mealshake Shaklee...

Sebelum nie aku slalu mengeluh...
zara susah sgt nak makan...
adeh, payah nak berpakse...
kdg2 memg wat aku naik angin betol....
dan kdg2 smpi aku menangis depan die...
"zara x kesian kat mommy ke?"
"zara x sayang mommy ke?"

fuhhh, tarik nafas panjang2.....

aku letih dah dgr org ckp....
"kenapa zara kurus?"
"zara keciknyee..."
"umur brape? setahun? kecik je badan..."
"zara susu badan jeke? x cukup zat nie..."
sentap jugak...
tp wat x paham jelah...

selama setahun 4 bulan zara xnak susu botol...
lepas die kuar wad sbb rotavirus hr tue..dek penangan masuk air...
Alhamdulillah zara dah boleh terima botol...
dan kuat makan...
tp hny bertahan utk 2 mggu...
lepas tue die mule xnak makan & susu cam sblum nie....

sbg ibu,
of courselah aku risau sgt lg2 bile kat taska...
ape die makan?
byk mane die makan?
bukannye teacher nak melayan die sorg...

jd aku kene crik ikhtiar jugak utk bg die selera makan..
umur zara dah mkin meningkat...tp badan x besar2..
dah lame usha2 MealShake nie...
kene pikir byk kali....sbb harga mahal...
tp demi anak...
mommy crik duit jugak...

dah seminggu zara minum Mealshake..
Alhamdulillah ade perkembangan positif...
mule2 aku letak dlm milo...
sbb diekan xnak susu....
nak masuk dlm makanan, die bukannye nak makan....

lepas 2 hr cmtue, aku try bg die susu FM...
die dah mule nak susu balik....yeay!
senang skitlah nak cmpur mealshake dlm susu...
x kesahlah wat dlm botol atau cup...
sbb kene ikut mood die..yg pntg die nak minum..

suke aku tgk die dah selera makan...
makan byk jugak...
tp setiap hr menu kene tukar2....
zara jenis cepat jemu...


Mealshake nie bile campur ngan susu, xde ubah rasa...
makin lemak adelah...
1 hari, 1@ 2 sudu kecik aku bg...

bab makan & susu dah nmpk positif...

bab kerap sakit nie, xtau lg...kene tgk nnti...
zara sebelum nie setiap bulan mesti selesema & batok...
hr tue pon ms mule2 bg, die tgh selesema dan batok...
2 hr lepas tue, elok dah....slalu amik ms 4-5 hari jugak nak elok...


lepas abis sebotol nnti...
aku review skali lg...
hehehe

semoga zara jadi anak yg baik, terus sihat dan aktif...
I LOVE U!

---------------------------------------------------------
TEMPAHAN KUFI DIBUKA SEKARANG!
JOM ORDER CEPAT DENGAN HARGA YG MAMPU MILIK!
---------------------------------------------------------
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

17 comments:

  1. risau jgk dgn berat anak y mcm tak sampai 10kg tu..nnt klo zara ok nak try utk zarra plak..

    ReplyDelete
  2. yeay! nanti zara bambam :)

    kita pun baru nak try mealshake ni kat faiq... hope dia bambam sikit.

    meh la order mealshake kat saya. hehehe

    ReplyDelete
  3. mealshake mmg terbaik jg utk afiq.tapi tak sempat abiskan ritu dah keras kejung.. buang dah pun.

    ReplyDelete
  4. Irfan pun xnak nyusu botol... time keja mcmn ekin nyusukan zara yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms kecik2 dulu, ekin pegi susukan die kat taska
      sbb taska kat bawah ofis nie je

      Delete
  5. samala saif pun baru 9kg. kalau org jumpe mesti tanya berapa bulan ni? grrr..xpela. yg penting sihat. saif bab makan ok. cuma susu je kureng. tapi kalau air kotak kid tu laju plak..grr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah, samelah zara
      klu air kotak tue, x cukup2
      huhuhu

      Delete
  6. ekin beli mana bekas susu tu...unik la ..bgtau eh

    ReplyDelete
  7. Zara cini pun kecik..10 bln brt 7.8kg je..huhu

    ReplyDelete
  8. wahh...kena try untuk airis gak ni...tgu gaji next week nak beli la...

    airis masih xmo makan...sob sob sob....

    so, mami kena try jugak ni...thanks ekin for review....

    ReplyDelete
  9. ada jgk nak beli milkshake ni utk bagi eryn minum sebb dia pun sgt susah nak makan.adiknya lak kuat makan tapi badan camtu gak.tak tau mana lelemak tu pegi.:p

    ReplyDelete
  10. aah berkenan sama ngan kak mi bekas susu tuh cantik weeeeeee nak beli hehehe...bgus kan milk shake tuh...

    ReplyDelete
  11. Bestkan mealshake ni... Eleanoor pon sangat memilih makanan. Tapi lepas ambik mealshake alhamdulillah dia dh pandai mintak "mama, nak roti..mama, nak ayam, mama nak susu..". Saya start bagi Eleanoor minum Mealshake sejak 4 bln lepas, bila mula bg Eleanoor FM sbb sy pregnant adik dia dh 5 bln, kiranya start campur susu FM, trus campur mealshake..smpi skrg Eleanoor minum dan alhamdulillah berat dia mkn bertambah n susah nk demam. Salah satu ikhtiar utk anak yg kerap demam n picky eater.. kalau nak beli mealshake ni leh order dr saya gak, 017-423 8980. COD sekitar KLCC, Batu Caves & Gombak.

    www.leonora-style.com

    ReplyDelete