15.11.13

24

BENTO TOOLS : Sikit-sikit, lame-lame jadi bukit...

sejak 2 menjak dah kegilaan berbento nie
eh, xdelah giler pon..
masih biase2 dan bru belajar...
bento tools pon masih suam2 kuku...
masih terkial-kial mencari resepi...
try & error...
akukan x pandai masak...huhu

tp alhamdulillah nmpk hasilnye semakin baik...
dan aku semakin bersemangat...
wlupun aku x pasti zara nak makan ke x bento2 tue
lgpon zara dok taska, xkan teacher die nak melayan die sorg makan

aku masih mencuba dan terus mencuba....
zara bukan seorg yg pemakan...
dan sgt susah nak makan....
die ikot tekak die jelah...
aku pon xnak pakse...

aku xkan putus asa...
aku akan terus berdoa dan usaha...
semoga anak aku paham kasih syg yg aku curahkan pd die...

alamak, terfeeling plak...
hehehehe...
sbnrnye nak cite pasal collection bento tools aku je...
intro bukan men panjang berjela...
hahahahahhaaa....

tgk jelah ape yg ade...

hasil pembelian 2 bulan lepas kat MR.DIY...
ms beli nie, aku rs puas hati giler...hehe

picks kat daiso x byk pilihan sgt...
dlm xde pilihan tue, rembat gak 2 picks skali ngan baran...ngee~

 repeat MR.DIY kat kepong nie plak
tp xde brg bento sgt..

 comelkan picks nie?
beli on9 dr BENTOCRAFT

 lunch box nie beli kat johor
1 = RM2 je...beli kat kedai RM2

 sbnrnye pegi daiso ms nie nak cari seaweed puncher, tp xde
so rembat benda lain...hehehe...bising laki aku
 mknenye lepas gaji nnti, kene repeat pegi daiso lg...hehe

 lunch box hijau beli kat daiso...aku rs comel gile
yg biru kat MR. DIY...saje amik biru, asyik pink je

MULTI-USES CABINET untuk letak picks...sgt comel
yg nie aku crik kat TESCO
ade sale, RM17.90...harga sbnr, RM19.90...oklah kurg RM2.00

 nie plak beli dr Hana Soffilea...
sume picks comel2...

yg nie pon beli dr Hana Soffilea

---------------------------------------
1ST BENTOZARA a.k.a BENBEN
---------------------------------------

 ---------------------------------------
SEMINGGU SELEPAS ITU
---------------------------------------
 

 ---------------------------------------
2 BULAN SELEPAS ITU
---------------------------------------

 ---------------------------------------
BENTO HARI INI
---------------------------------------

OK.. ini je entry hr nie
sekian, terima kasih...
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

24 comments:

  1. nadt ada beli seaweed puncher tapi seaweednye tak beli2..kehkeh..jadik perhiasan je puncher tu. nak beli katne ek seaweed tu? ekin beli yg dried ke atau yg basah2 macam buat sushi tu. xtau nak beli katne. hari tu ada jumpe tapi ada perasa pedas plak, da macam jajan plak nengoknye.aiihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin beli yg dried
      nak beli yg basah, tkot x tahan lame
      seaweed ade, puncher xde
      terpakse wat manual
      huhu

      Delete
  2. kak mi dah malas nak beli tools bento..pakai je apa ada hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnye x pntg pon kak
      yg pntg mknan tue sedap
      ekin sje je nie
      minat

      Delete
  3. banyakkk tu tools bento ekin huhuhu..rajinnyer la korang ni..comel2 sungguh ;)

    ReplyDelete
  4. takde ketabahan lagi nak berbento2...haha..mama malas masak! :p

    ReplyDelete
  5. sukanya tgk...ni yg wat xsbr nk wat utk anak dara i jgk nie

    ReplyDelete
  6. ekyn! bestnye!
    dah byk koleksi bento tools awak!
    kita dah lame x berbento...huuuu..
    nak kejar awak dah jauh ni...hehe..
    anyway, i pun beli love sandwich kt MR DIY..

    ReplyDelete
  7. jangan rajin beli je. mesti rajin buat jugak tau :)

    ReplyDelete
  8. tools bento beli dah.. tp x terbuat wey.. very the femalas nk bgn pepagi. betapa gigihnye geng gojes yg lain. salute!! :D

    ReplyDelete
  9. comelsssssssss sgt2.....ni macam nk wat bekalutk diri sndirik ni sbb xda anak lg...hahaha

    ReplyDelete
  10. comel...tp kalo kasi healthy food lebih baik. picks buah, nasi goreng, roti, elakkan hotdog, sweet bun sume, siap cream plak tu.

    ReplyDelete
  11. comelnya..kalau saya mau hilang ni..kejap ajer lekatnya

    ReplyDelete
  12. comelnya..sayang nak makan sebab comel sgt

    ReplyDelete
  13. Ikin rajin!! Bila i nak rajin pulak ni..adoya..

    ReplyDelete
  14. aiyoooo i punya jauh beribu batu milesnya... hahahha..i nak buat nasi corak2 pun ssh sebab mak request bubur...

    ReplyDelete
  15. minat bento ni...xpe bulan depan akan ku gagahkan juga pegi daiso..

    ReplyDelete
  16. rajin ekin wat bento..hahah..kak jue pun ske ngk org² yg buat bento ni..ada blog omputeh tu tak ingat dh..pon cute n creative bento dia..kalau kak jue buat utk aaron..maybe die wat main je benda² tu..makan tak..hihih :P

    ReplyDelete
  17. nape daiso tempat akak tak de tools bento cantik2 gempak2 cegini eh....

    ReplyDelete