4.10.13

33

#BENTOZARA #BENTOTOOLS yg semakin bertambah~

Sejak 2,3,4,5,6 menjak ade hobi baru nie...
mood ber'bento' semakin mencanak-canak...
tambah lg sorg inspirasi aku...
kak glazsliper...
tgk blog & IG akak nie, lg berhantu nak berbento....
perghh, memg tabik springlah...
byk giler bento tools die...
geram2 aku tgk....GILER KENTANG!
adekah aku segigih kak glazsliper?
WAIT & SEE....huhuhhuhu

Alhamdulillah...
berjaya bertambah skit lg koleksi bento aku...
wlupun x dpt menjejakkan kaki ke daiso, tp kne crik alternatif lain jugak...
sbb bosan dok gne bende yg same je...
bende same, cara same...adeh, potong mood betol..

taddaaaaaaa..........

beli dr page Chomey Cheeky + kirim kat wawa

owner page Chomey Cheeky nie kakak wawa yusof
jd brg2 nie wawa yg hantar kat aku hr tue...
TQ wawa...susah2kan je...
dahlah siap belanja minum lg....
adeh, segan betol...

Bread Cutter = RM7.50
suke sgt sbb sgt comel & murah$$$$...

Cookies/ Bread Cutter = RM12.00
yg nie pon comel jugak...

Balun nie aku kirim dr wawa beli kat daiso = RM5.00
hr tue crik kat daiso curve xde plak...tue yg kirim wawa

 Rice Mold nie hadiah dr wawa..
TQ wawa...dahlah siap delivery, pastu bg free give lg...

 disebabkan ade bento tools bru...
bersemangat skit bgun pg...hhihihi
Nutella xde kat umah...yg ade Chooki2 pon jdlah
The making of Sandwich Chooki2...

 Tadaa...nielah hasil #BENTOZARA semalam...

yg nie plak #BENTOZARA utk hari nie..

Alhamdulillah zara dah baik demam & batok sepenuhnye...
lega...cume nak bg die selera makan balik je...

[DETAIL/HARGA/TEMPAHAN KLIK SINI]

Sekian entry hr nie...
TERIMA KASIH

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

33 comments:

  1. salam..eee sukenyer tgok..nak gak la bli..=)

    ReplyDelete
  2. heee sonoknya ekin~ xsbr nk buat jugak.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomlah rara wat
      seronok tau
      lg2 klu anak jenis pemakan

      Delete
  3. comelll.. tu gedik dok ajak husband g daiso gk..tp rayyan kecik g..tunggu die besar br syok.. mummy bento kt dr sendiri dl pon boley kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. bento utk anak
      secara x lgsg bento utk diri sendiri jugak
      jimat skit
      hehehe

      Delete
  4. iols still blom gigih bgn pagi..cuma weekend and tiap kali nk kuar rmh pi rmh mil ke memana mesti bwk bekal bento utk zafirah..hihi oke la tu...janji berguna jugak bento tools kt rmh tu..hikss ^_^

    ReplyDelete
  5. salam kak, lame x drop sini... da besar da anak akk kan, rase last drop masa akak sarat mengandung..btw congrats kak...ni nak terjah entry akk yg lain pula...:)

    ReplyDelete
  6. cantekkk!! owhh rumput ijau tu namanya balun eh? tadi carik kat mrdiy tak jumpee..sobss..xpela, mana yang ada je la dulu. ni menggedik nak ke daiso plak carik balun.huhu..

    ReplyDelete
  7. aahhh dah byk dah tools dia...
    mana dapat rumput tajam2 tu ekin?

    ReplyDelete
  8. ooo...baru tau bento ni ape bila baca entry ekin. ahaks. malu2 kucen.

    ReplyDelete
  9. comelllllllnya.sy minat bento tp selalu x sempat.tp biskut je lah leh nak comel2.tgk ni rasa nak bento gak lah.kena beli ni tools dia.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. homemade biskut ke?
      umah ekin xde oven
      xleh lg nak wat biskut comel2 utk zara

      Delete
  10. Ekin!!! Patutlah blog akk followers up!! Thanx sayang :). Happy bento-ing :) ailebiu

    ReplyDelete
  11. bestnya..saya pun rasa nak buat gini la..nanti anak sekolah hari2 dia bawak bekal.mesti semangat je dia nak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol
      tue yg nak pupuk minat die dr skrg
      biar die biase

      Delete
  12. ekin bagi bento ni kat taska la ye?bestnye! rasa nak ber-bento jugak untuk amar..huhu

    ReplyDelete
  13. chayok2 ekin! i suka tengok org buat bento tp i duk rumah mmg pelik la kalau tiba2 berbento jugak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ape nana wat bento kat umah
      nana masak sedap2

      Delete
  14. rajinnye ekin, good mommy :)..dulu cam semangat nak berbento untuk lisa (niat je la)..but now..taktau gi mane semangat tu..huuu..

    ReplyDelete