11.9.13

16

mommy teringin sgt nak ber'bento' utk zara...

bile tgk instagram/blog mommies berbento utk anak2...
cc : hana soffelia, wawa yusof, leenda asyura
terdetik rs kat hati aku nie nak berbento jugak utk zara....
dr dulu teringin....
tp skrg nie semakin membuak2 keinginan tue....
lg2 skrg selera makan zara dah kembali....
xde cerewet cam dulu....

seyes weh...
aku memg teringin sgt nak wat....
walupun aku x pandai mane masak....
tp aku nak cube jugak....

cume...
ade 2 kekangan utk aku...

1. zara duduk kat taska...
jd nak ke dorang melayan zara makan sorg?
budak2 lain nak jugak cmne?

2. papa zara bukan seorg yg supportive...
die suke ketawakan aku klu aku beria nak masak yg pelik2 skit...
tue aku x kesahlah...buat hati batu aku je
tp yg aku kesah, bile time nak beli bahan2 masak tue...
die xnak bawak....terpakselah aku wat alasan mcm2 utk ajak die gi satu2 tmpt tue...
pastu smpi sane kang, bile aku amik bahan2, die akan membebel, pastu wat muke...
die kate nak beli bukan2 buat ape...membazir je
ntah pelik2 je nak buat....kdg2 aku dah amik bahan2 tue, terpkselah letak balik...
terus kuar dr kedai/pasaraya dgn buat muke....
sedih & sayu pon ade....tp laki aku wat xtau je...die mengamuk balik adelah
so cmnelah aku nak wat...
aku bukan leh drive sndr....
kedai kat bawah flat aku ade...tp kedai runcit...ape je yg ade...
*tetibe meluahkan perasaan plak...hehe

tp tue sume bukan lg halangan utk aku buat bento utk zara....
usaha tangga kejayaan...
"nak seribu daya, xnak seribu dalih..." #terkenabatangidungsendiri
wat ms nie xdelah peralatan bento yg comel2....
gne ape yg ade kat umah dulu...
sikit2 lame jd bukitkan zara?
chayok2 mommy!!


p/s utk zara : 
gaji nnti mommy pegi daiso senyap2....
mommy beli lunch box comel2 tau...
zara jgn bgtau papa...hehehe

tngulah kemunculan benben a.k.a bento zara pada entry akan dtg....
heheheh...
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. adehh..tersedak minum air ni ekin oii..bila pulak mami asyraf berbento ni..berbentan adelah..
    takpe..kita doakan gaji nnt, ekin berjaya pegi daiso senyap2..nak berbenben kan..hihihi..

    ReplyDelete
  2. dah tentu ekin blh bento sbb awak kreatip

    ReplyDelete
  3. alahai i pon teringin nak berbento tp anak duk rumah je, mcm pelik la pulak tiba2 buat bekal...hihi

    cahyok2 ekin! kuatkan semangat buat bento utk zara...hehe

    ReplyDelete
  4. takdan nak bento-bento sebab pepagi sibuk niaga kuih muih hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Omey yer bento...nak jugak buat...nak tiru bleh hehhe

    ReplyDelete
  6. dekat opis x ader ker yang jual barang basah mcm 2......
    x pown ajak member keluar jap waktu lunch temankan......
    semoga berjaya

    ReplyDelete
  7. kl tgk mommy2 ni mmg kite pun jadi bersemangat kan..

    ReplyDelete
  8. eh ekin im sure u can sebab u kan creative benda2 comel ni.. lain la i, tangan kayu...

    i pun tgk memang nak sgt buat.dah beli sikit-sikit, gaji kang (sama lah kita) nak gi daiso beli lagi... tapi husband i jenis supportive. mcm pompom boy tau... kalau i ckp nak buat something tu dia akan support gila2... haha lagi lah semangat nak berbento... tp yang problemnya... bekal aisya tu nanti nenek dia suka alter.. camne nak present kat aisya?haa prob tak? hahaha

    ReplyDelete
  9. ekin kreatp. mesti boleh berbento yg super comel...mama amani yg tak kreatip pun boleh, tp cantik padapandangan m ata kasar sendiri je la...hikhik

    takpe ekin,fara pun asben tak supportive sgt bab2 ni sbb dia kata masuk perut, sama jugak..haha tp biasa la jiwa mak2 moden zaman skang ni kn, nk la present yg comel supaya mood nk makan ank tu happy je..hihi fara pun gi daiso senyap2 tau, ajak adik..hikhik
    n interesting part is asben yg mulanya tak supportive terus bertukar jadik supportive tau bila tgk bekal mknn ank comel jek..siap suh buatkn utk dia somemore...haha kdg2 asben ni bukan dia tk bg, cume diorg tk dpt nk imagine ape yg kita nk buat tu..bila da nmpk sendiri, owhhh bnda ni ke..baru la dia okey....so good luck my dear fren! doa moga2 pas tgk hasilnya papa zara bertukar mcm papa a mni..;)

    ReplyDelete
  10. chaiyok ekin. nadt pun teringin nak berbento tapi tunggu la nak beli bekas comel2. la ni saif still makan bubur so takde la nak berbento bagai.

    ReplyDelete
  11. caiyok2..
    comel jek bento2 nie..

    :)

    ReplyDelete