23.9.13

16

DAISO : dah mule ber'bento' utk zara..'benben' hanya untuk mommy je

ptg sabtu lepas dah berjaya menggoda laki aku ke Daiso..
pagi sebelum tue dah gaduh2 dulu...
aku dah merajuk2....
brulah die nak bawak...adeeehh...
pegi daiso, crik bende yg nak dicari...balik...
x smpi sejam pon kat the curve tue..

stress?
dah laki aku cm2, nak wat cmne...
naseb beklah die nak bawak jugak...
dan berjaya jugaklah aku dpt ape yg aku nak
wlupun ms yg terhad utk membelek dan ade jugak yg aku crik xde..redho..

aku beli yg basic2 je dulu
lom gaji lg sbnrnye...hihihi....xleh nak sbr tngu mggu depan..huhu
lgpon akukan bru mule & masih belajar...
kumpul sikit2, lame2 jdlah bukit...

 lunch box nie laki aku yg pilih
dlm2 laki aku x bg beli tue, tp die sebok memilih jugak
nie xleh, tue xleh...nie cantik, tue x cantik...adeh
pening kpl aku...akhirnye nie yg die bg green light..aku amik jelah
wlupun aku berkenan yg lain, yg bentuk strawbery lg comel!
xpe2...tue masuk wishlist dulu...
 nak wat bento, klu bende nie xde, x jdlah bento tue...
so wat ms nie, beli 1 dulu...
bulan lain, tambahlah koleksi lg...

 yg nie bekas utk sup...comel je
wlupun aku rs x berbaloi beli
kat kedai RM2 pon boleh dpt sbnrnye...tp nak beli jugak
sbb bile ms agaknye laki aku nak bawak g kedai RM2 plakkan..

 Silicone Cup
size sederhana je...ngam2 utk lunch box yg aku beli
next time, tambah koleksi lg

yg nie Decoration Partitions..Heart Design "Baran"
aku mencari rumput2 "Balun" sbnrnye...xde plak
dekat 10 kali aku me'round' dlm daiso tue...x jumpe jugak
sgt kecewa....yg nie je jumpe...tuepon ade 1 nie je..tiada pilihan
amik jugaklah...so "Balun" masuk wishlist...

hah, nielah akhirnye terhasil jugak 1st #BENTOZARA
yeay! simple je...sbb mommy bru belajar...hehehe
Nasi Goreng Fishball + Biskut Coklat

bile dah mule ber'bento' utk zara nie
dah kene tukar ms utk bgun tetiap pg
sblum nie kol 6.15 pg...
skrg 5.45 pg dah kne bgun utk siapkan semuanye..
chayok2 utk diri sendiri!!

sekian, terima kasih

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. wah...dh berbento jugak...daku plak is malas...

    ReplyDelete
  2. best kan buat bento. nadt pun kena bangun lagi awal nak siapkan.xsabonye nak pi daiso gak.

    ReplyDelete
  3. yeay benben.hehehe.omeinya~ food pick tu rara pon ada.daiso curve best kan.mcm mcm ada.

    ReplyDelete
  4. wahhh bagus bagus..
    aku nan hadoo bento2 ni..
    tp aku sapot geng2 yg rajin membentokan diri nya..hahaha..

    ReplyDelete
  5. terbaekkk!! i klu pi daiso pi sorang²...aman tentera! biasa klu ada meeting pg, blk meeting tu singgah daiso kt ioi mall sbb dkt dgn opis..kahkah klu nk tggu asben mmg lerr xkan pi..pastu x leh nk memborong sgt..wakaka

    hr tu x jmpe food pick tu..msk wishlist gak aa..hikss ^_^

    ReplyDelete
  6. comel plis..tqah g daiso kt mid xde byk choice.. yg food picks pon ade love2 je.. jeles2.. nk g cr lg.. nk bento utk dr sendiri blehh

    ReplyDelete
  7. ekin!sila join GA wawa yek..hehehe

    ReplyDelete
  8. bestnya berbento! sukaaaaa...i kalau pegi daiso mmg rambang la mata

    ReplyDelete
  9. nak gi daiso... nak gi daiso...

    ekin, i beli rumput kat hana... gi tanya dia cepat!

    ReplyDelete
  10. wahhh. tak pernah lagi buat bento. entah bila. sobs!

    ReplyDelete
  11. ekin dah start bento la...kita nie tengah kumpul lagi barang2 bento...banyak lagi x lengkap...dah betul2 lengkap baru best berbento

    ReplyDelete
  12. hish nie teringin gak nak berbento nie..

    lau ekin bole daku pn bole..ceahh kita nengok daku bjya ke tak ikt semangat ggihmu berbento..

    papepun selamat berbento ekin..

    ReplyDelete
  13. ala cute... ros pun ade jgak berbento, tp hangat2 taik ayam :( wakakaka

    ReplyDelete
  14. finally mommy zara...
    chaiyookk mommy...
    hari tu kita beli rumput2 tu kat daiso setia alam n daiso mines...banyak rumput2 mcm2 kaler...=)

    ReplyDelete