10.9.13

11

bile anak tumbuh 6 btg gigi baru~

sekejap je ms berlalu aku rs
kejap je anak dara aku dah setahun 2 bulan lebih
rs cam die bru lahir...msih baby2 lg..
huhuhuhu...*tetibe rindu bau baby....teeeeetttt!!!
pregnant anak ke2?
tngulah dulu....
kami bukan menolak rezeki Allah....
tp dgn keadaan ekonomi keluarga kami skrg, kami perlu wat fmly planning...
kami tau anak tue akan menambahkan lg rezeki....
tp biarlah dulu....insyaallah tahun 2015 nnti...AMIN

eh, tetibe menyimpang jauh plak drpd tajuk entry nie...hehe

ZARA setahun 2 bulan
ade 6 batang gigi Zara baru tumbuh....
6 batang? aku terkejut sbnrnye....
xtaulah tumbuh serentak ke x...sbb size sume gigi lebih kurg je
mgkin ade baby2 lain yg tumbuh gigi lg byk dr zara..
tp mommy zara je yg jakun lebeh...hehe...sory 
2 batang gigi graham kecik atas
2 batang gigi susu bawah
2 batang gigi taring

sumber : google


kami laki bini x perasan bile gigi2 tue mule tumbuh...
gigi susu bawah tue dah nampaklah semggu yg lepas...
gigi graham atas bru perasan 2 hr lepas ms main2 ngan die, die ketawa besar
BUKAN kami nie jenis x kesah anak yer...
CUME anak dara aku tue marah betol klu cube2 bukak mulut die...
SEBAB die jenis fobia makan ubat....huhuhu...
bg die, MOMMY SOH BUKAK MULUT, KNE MAKAN UBAT..

bulan nie die xde demam..
bukanlah aku mintak tp syukurlah die x demam...
bulan lepas die ade demam beberapa hari...
ms tue agaknye gigi die mule nak kuar....
sbb doktor memg ade kate, gusi die merah...mgkin nak tumbuh gigi

DAN alhamdulillah selera makan anak aku dah kembali
lg2 sejak ade gigi graham nie...selera mcm org dewasa..nak sedap2 je
skrg nie ape yg kami laki bini makan, die pon nak makan jugak
makanan die, die xnak..no bubur2 yer mommy...

sebelum mengakhiri entry hari ini
WAJIB ade muke budak yg bru tumbuh gigi tue...
budak yg suke wat mommy jd tarzan a.k.a budak yg suke menggigit





SEKIAN, TERIMA KASIH

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

11 comments:

  1. semangat merdeka sungguh... gigit bendera tuuu...hehe...

    ReplyDelete
  2. zafirah pn ada 4 batang gigi baru tmbh serentak..kitorg pn xperasan sbb dia x demam langsung..! i 1st perasan bila i saja2 jolok mulut dia nk rs gigi geraham...sbb tgk ank org len rata2 dh tmbh gigi geraham..sekali tgk ada 4 daaa...1 belah atas (each side), 1 belah bwh (each side)...pheww~ tp lega sbb dia x demam..hihi~ xyah la mama meroyan kt opis susah hati ank demam ^_^

    ReplyDelete
  3. so, total gigi zara skarang berapa ekin? gigi lisa baru 5 batang..huhu..gigi geraham blom ada tanda mau tumbuh..

    ReplyDelete
  4. @YanaUjang
    tuelah
    syukur die x demam
    klu tidak...risau btol

    ReplyDelete
  5. haaaaaa suka bab penjagaan gigi nih!

    ReplyDelete
  6. last week ct perasan gigi geraham kecik alisha nak tumbuh.dah nampak sikit dah.patut la dia demam hari tu =)

    ReplyDelete
  7. gigi geraham aish pun aku baru perasan ada minggu lps..hahaha, dia pun x suke kita suruh buka mulut, tgk2 dh ada, syukur x demam jugak, cuma minggu lps demam 2 hari je, yg tu x tau sbb apa

    ReplyDelete
  8. kiut zara..
    lepas ni bleh makan KFC..
    hehe.

    ReplyDelete
  9. hahahaha gigit btang bendera tu sungguh comel.

    ReplyDelete
  10. hahha.comel gigit bendera tu.sama la kita pon mcm x perasan bila gigi boleh tumbuh.cam tetiba ada plk tu.haha.bila perasan baru nk tulis bila discover.rizqi pon baru tumbuh geraham,besar plk tu.terkejutt i bila tengok.huhu

    ReplyDelete