21.8.13

8

GBSB - 'BARAAN' 2nd day pulak!

entry hari ini adalah rentetan daripada entry semalam....
masih belum abis pasal projek 'baraan' kami [GBSB]....hehehe

18/08/2013 - AHAD
2nd day 'baraan' GBSB...

MOHON AMPUN & MAAF...
entry ini bukan untuk tujuan men'JELES'kan sape2...

tp entry hari nie gambar x byk cam entry smlm....
x sempat nak snap gambar byk2....
masing2 sebok mengejar anakanda2 tercinta yg ligat merayap ke sane ke mari...hihi

'baraan' bermule jam 10.00 pagi....
rumah 1st, menyerbu umah Zura [Mama Yaya] kat Batu Caves utk brekfest....
bgun2 tdo, confirm2lah lapar....

kami sanggup menahan lapar semata2 nak makan kat umah Zura...
nyata tidak mengecewakan kami.... *ayat karangan SPM
Menu, NASI LEMAK
tuan rumah buat memg sedap hingga menjilat jari!
sampai ade yg mintak tapaukan Leenda? hahahahahaaa...

 SI ISTERI : Atiqah, Zura [tuan rumah], Leenda, me, Kak Mimy
Ros Anis, Myzatul

SI SUAMI : cubelah korang padan2kan....hehehehe

kol 12 bergerak ke rumah ke-2...
menuju ke rumah kak Amy [Ameris Lovely] kat Sri Gombak
seperti biase, dah x perlu tgk GPS lg....sbb kali nie kami mem'follow' kak mimy plak

menu kat umah kak amy memg feveret aku....
Menu, NASI KERABU! seyes sedap....
macaroni cheese pon sedap!
repeat2 tambah jerk...hahahaha


ms kat umah kak amy, semakin ramai yg dtg....
Eira Zainal, Kak Azrine Tahar, Aini Noraini, Kak Aty Fared
xde gmbar Si Suami....dorg dah malas nak layan isteri2 dorg nie...hahaha

lepas tue rumah ke-3...
bergerak ke rumah Atiqah plak kat Sri Rampai...


Menu, PULUT DURIAN
sedap2....i like durian....hehehe
yg lain2 x mampu nak rasa sbb perut aku rs sebu giler dah ms nie sbnrnye...
tp siannye iqa, susah2 je masak utk kami....

kat umah iqa nie, anak dara aku sebok memunggah mainan Ammar...
alahai anak....awak nie pantang nampak menan tau....

seterusnye..........
fuhhhhhhh.....rumah ke-4 plak....Yana Azfar kat Bangi
kali nie mem'follow' Ros Anis sbg org Bangi....
sume rumah jauh2 tau sbnrnye....bukan dekat2 punye jalan....hahaha
naseb bek laki aku x membebel2 sepanjang jalan....mood die ok & follow je
die dah mule seronok kot sbb dah ade kawan2 baru...hehehe

kol 5 lebih sampai umah Yana...
Jalan Tun Razak jem...pastu hujan lebat plak...tue yg lambat sampai...
sampai2 je, melantaklah...ape lg...

Menu, ROTI JALA & BIHUN SUP
kat umah Yana x sempat nak amik gambar ramai2....
tuan rumah pon tgh bz melayan tetamu....

curik dari FB tuan rumah....hehe
laki aku pon nak interfrem jugak

last skali....
umah yg ke-5.....Bandar Putra Mahkota, Bangi
umah Ros Anis....
wlupun tingkat 4...demi kawan2, kami sanggup mendaki.... *ayat karangan UPSR
cheeeewaaaahhhh.... hahahaha

Menu, SATAY...susah2 je anis beli...
kami nie makan kuih raya je pon xpe...xnak susah2kan tuan rumah...


memule masuk umah anis, die amik bajak nie dulu
jakun agaknye....x penah jumpe....hahahha
syg, awak tue gegirl, xkan mommy nak belikan bajak plak utk awk..hihi

SEKIAN ENTRY BARAAN untuk minggu nie
sambung entry baraan utk minggu depan plak yer....
STAY TUNE!

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

8 comments:

  1. jelesnye x dapat ikut baraan ari ahad..hehe..mak mentua mamilisa aka enda lisa datang umah memang tak dapat nak join gak pon..
    weekend ni jadual baraan GBSB ke mana plak ekin? nak join boley?
    yang akak tau umah aty kat rawang je ari ahad..hehe..

    ReplyDelete
  2. besnyaaa! lagi best kalau dpt folow gak.. hee..

    ReplyDelete
  3. Jeles nih jeles hahahha...pasti kan Umi Qi hado pic utk baraan minggu depan hahahhaa

    ReplyDelete
  4. weekend ni confirm join..lalalalaa

    ReplyDelete
  5. wah,raya sakan!best tgk baraan camni.:-)

    ReplyDelete
  6. seronoknya aktvt mcm ni...dulu masa zaman uni, wajib every raya aktvt mcm ni...skang da takde.. =( bestnya...!!

    ReplyDelete
  7. besh...tapi penat giler hari tu...huhu

    ReplyDelete