15.7.13

9

TEMA RAYA tahun 2013

tema baju raya tahun nie...
en.suami yg pilih..........
aku biarkan jelah....

kitorg beli kain utk baju raya dah lame....
saje beli awal2....

dan saje hntr kat tailor sebulan sebelum puase lg...
dah masuk bulan puase nie, confirm byk tempahan....
nnti dorg wat cincai2 je baju kite...huhuhu

so skrg nie, budget boleh tolak ke tmpt len plak....
xdelah terasa sgt nak kuar duit byk....

warna yg dipilih oleh en.suami....
[ G R E Y ]
tp disebabkan tahun nie raya kami ber3....
tahun lepas pon ber3, tp lepas pantang....xde rasa sgt raya....huhuhu
cam x sesuai plak si kecil molek tue nak pakai warna yg gelap....
so aku tambahlah sweet pink....



baju aku, aku buat baju kurung moden je...
xde nak fesyen2 sgt....
lgpon nak breastfeed nnti lecehlah.....

baju si kecik tue je nnti bg fesyen2 skit
tue pandai2lah mama aku jahit cmne nnti...

bunga sakura kecik2 dah beli
x sbr nak jahit kat baju si kecik tue bile baju dah siap
hope sempatlah aku menjahit before raye....
kerana aku sgt2 bz skrg nie......ahaiii....

aku ingt nak amik cuti 1 hari awal2 puase nie....
nak pi shopping baju si kecik tue....
kang dah akhir2 nnti, confirm berpusu2 manusia & sesak giler
malas betol aku nak berebut....
klu leh, akhir2 nnti, aku nak relex2 je kat umah.....
misi mengemas umah plak........

huh~
korang beli baju raya anak yg cantik2 & murah2 kat mane ea?
please share........
aku dah lame x on9 kat FB....
so xtau perkembangan baru.....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

9 comments:

  1. tahun ni pakai jubah jer hekhekhek..itu jer yg muat..mak yong tak larat nak pikir baju berfesyen..mmg tak de size wakaka

    ReplyDelete
  2. akak dah beli masa jcard day tp now turn papa dia nya duit lak utk anak beraya...rasanya cari jusco je la kot.

    ReplyDelete
  3. i pulak xde mood nk raya coz hubby tak cuti...huhu

    ReplyDelete
  4. nak beli baju sedondon anak beranak tapi ku pon taktahu nk bli katne..huwaa!

    ReplyDelete
  5. rara baru nk g pkns cari baju.hehehe.xde tempah2.malas nk cr kain.hehehe

    ReplyDelete
  6. akak pon dah siap2 tempah baju raya sebelum pose ritu...baju dak qaleef akak beli kat jusco jer..senang..malas nak pening2...baju dak laki gitu jer lah rupernyer kan..heheh...

    ReplyDelete
  7. belum beli apa lg pun...cuma baju anak dara tue ja dh beli sikit2..itu pun beli gaun..tema pun blm ada huhuhu..

    ReplyDelete
  8. ekin, sogo n jusco tengah sales ni..rumah ekin dekat ajekan ngn jusco..heheh

    ReplyDelete
  9. Belom beli and terpk pasal tema lagi. SO tak dapat nak bagi suggestion. heheheh

    ReplyDelete