10.7.13

15

RAMADHAN : tetibe terimbau kenangan 4 tahun lepas....

Ramadhan pertama....
Alhamdulillah kami dapat bersahur dengan jayanya!

nie 1st time kami bersahur same2....
tahun lepas aku bru bersalin..berpantang kat johor....
jadi die bersahur sorg2.....

tahun nie bini ade...
so kenelah bini die masakkan sahur tiap2 pg....
ok, baik bos!!

kol 4.45 pg aku bangun.....
masak untuk sahur....masak simple2 je
mlm td dah siapkan bahan2....
so pg td, tggl campak2 jelah....huhuhu

OK, tamat cerita sahur....
-------------------------------------------------------------------

bile menjelang Ramadhan nie......
tetibe terimbau kenangan 4 tahun lepas....
tahun 2009....

Ramadhan ke-2....
1st meet ngan en.suami.....
mesti ade yg pikir...apelah dating2 bulan Ramadhan nie....
actually memg saje pilih bulan Ramadhan...
kan syaitan kene ikat....huhu

1st time perjumpaan kami kat Puduraya....
ms tue xde TBS lg....aku bru balik dr johor....
biaselah student, pantang ade cuti kejap....
mesti nak balik kg....

waktu nie kami lom bercinta lg....
masih berkawan2...
en.suami ajak berbuka same2..
bukan bedua, tp ramai2 ngan kawan2 die....
suami aku nie pemalu skit ngan pompuan....
die xkan jumpe aku sorg2 punyelah.......
nak ajak jumpe pon makan berbulan tau baru aku setuju.....
WAJIBlah jual mahal skit....hahahahaha

tempat kami berbuka, yang aku ingt kat Kg. Baru.....
nama kedai x ingt, tp klu lalu situ, aku ingtlah tmpt tue...hehe

sepanjang jumpe tue, aku x pndang muke die langsung.....
yelah, bukan bercinta.......
buat ape pulak nak pandang die lame2.........
hahahahaha...die je yg jeling2 aku....aku wat dono je....hihihihihi

lepas buka, die ajak lepak jap.......
aku xnak, aku ckp nak balik hostel terus.......
punyelah jual mahal aku ms tue......hahahaha
kesian die.........die msg, 2-3 jam lepas tue baru reply....
kejam x kejam.....hahahaha

seminggu lepas tue....
die ajak jumpe lg.......buke pose lglah
sejak tuelah kami rapat.......
aku nampak kesungguhan die nak berkawan ngan aku........
tue yg wat aku jatuh cinta.........

suami aku bukanlah seorg yg romantik........
xde hadiah2 @ bunga2....xde kata2 cinta.........
cume yg aku nmpk, keikhlasan die....
dan aku rs cinta die kat aku melalui perbuatan die......
cheeewaaah, tetibe jiwang plak....hahahahaa...

smpi skrg, susah nak dgr die ckp 'syg2 @ cinta2' ngan aku......
xde hadiah/kejutan ms besday @ anniversary........
klu nk die ckp ' i love u' pon, kne pakse tau....hehehe

ahhhh, x kesahlah....x penting pon utk aku....
yg penting, die terime seadanya aku sbg isteri die dan memahami aku dahlah...
tp die x penah lupe 1st meet kami, tarikh nikah dan ape2 yg manis antara kami.....
memg die x cakap....tp aku tau die ingt.....

kami x amik ms lame untuk bercinta......
februari 2011 kami bertunang......
september 2011 kami nikah.......
jun 2012 kami dikurniakan cahaya mata....
syukur sgt dengan kebahagiaan yg kami ada sekarang......


semoga ALLAH penjangkan cinta kami sepanjang hayat......
AMIN...

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

15 comments:

  1. sweeeettt nyeee.....

    suke2 =)

    semoga zarra macam akk 1 hari nanti =)

    ReplyDelete
  2. wah sweetnye. sy pon dulu ist meet husbnd kt puduraya jugak :)

    ReplyDelete
  3. Best plak baca cerita ekin jumpa asben dolu2 hehehhehe asben jeling2 ekin buat donno yer...pastu terpikat gak akhirnya kerana keikhlasan...ya betulllll...sebijik cm umi Qi...hahahha tp jumpa asben tuh cara tang lain...tggu entry umi Qi plak hahahha

    ReplyDelete
  4. td julai pon cite pasal kenangan dulu dulu.hehehe.yelah ekin.suami rara pon bukan jenis yg nk bg bg bunga.coklat segala.haih.sabo jelah.tapi kita bahagia kan.

    ReplyDelete
  5. Ekin, sama la kita, suami xromantik..tp xkisah pun semua tu, hehe

    ReplyDelete
  6. ehem2...tetiba aje jiwang mama zara ni..hihi
    selamat berpuasa ekin =)

    ReplyDelete
  7. sweet..same la ngn hsuband ain..bukan seorang yg romantik n suka wat surprise....hehe..awl2 puasa dah jiwang2 lak mommy zara nie..hehehe

    ReplyDelete
  8. alololo....suwit nyer..:) tu lah jodoh nama nyer kan...suami ekin memang nampak pemalu..dan nampak lembut jer orang nyer...:)

    ReplyDelete
  9. amin....kenangan yg dulu mmg akan diingat selalu..lg2 dgn org tsayang..

    ReplyDelete
  10. comel sangat kisahnye..samala hubby anis pun tak romantik..takpe janji kite tau dorang sayang kite kan..hihi

    ReplyDelete
  11. eh kebetulan baru nak up story gak..keangan bulan ramadhan eheheh..akak bertemu suami eehehe

    ReplyDelete
  12. Hewhewhew. Samalah kita suami tak romantik mcm romantik org lain. Tapi they has their own way nak tunjukkan kasih sayang. :)

    ReplyDelete
  13. tol lah ikin... lelaki ni ada gak x lomantik...
    erm kadang geram gak kan... mcm sy bila dia ksus kan, sy selalu paksa dia cakap love u kt sy... pastu sy peril dia kata x lama lg ada klcc runtuh coz dia say I love u... haha kejam kan...

    ReplyDelete
  14. same mcm en suami..susah nak ckp sayang... :)
    aper pown ikin selamat berpuasa

    ReplyDelete
  15. sweet ! alaa fadh xley nk recall balik la 1st meet..pelupooo sgt !

    ReplyDelete