23.7.13

16

PUASE? PENAT?

hr nie adalah hr ke-14 bulan ramadhan...
Alhamdulillah aku masih berpuasa penuh....
syukur2.....

sepanjang berpuase nie aku rs penat sgt....
tgk, nak update blog pon makan masa....huhu

kol 5 balik dr ofis.....
amik zara kat taska....
tngu en.suami smpi dlm kol 5.20 ptg....
meredah jem kat Jalan Kuching & Jalan Kepong....
kol 6 lebih cm2 smpilah rumah.....

smpi2 umah je, bukak tudung....
terus ke dapur....
kuarkan segala bahan2 yg nak di masak.......
oh ye....hr2 aku masak....
en.suami xnak makan kat luar....
susah katenye dgn anak kecik yg tgh meligat....
beli bazaar pon xnak, die kate x sedap...
haish....mcm2....

SO?
kelentang....kelentung kat dapur sorg2.....
sekali sekala zara teman mommy....
die terlepas drpd jagaan papa die.......
papa x sedar ntah bile anak dah kat dapur....huhuhu

kol 7.15 siap masak.....
siap hidang atas meja....
aku siap mandi.......
siap tukarkan baju zara....
siap kemas beg school utk esoknya...
memg kene wat 2-3 kejelah dlm 1 ms....

settle sumenye, aku terus terbaring kat depan TV....
memg dah flat giler rsnye....
nak pitam pon ade.....
tngu azan utk buka pose...

aku masih full BF zara.....
zara masih bergantung sepenuhnya BF....
susu lain yg die minum pon, air kotak DUTCH LADY...
lain2 susu die reject....
tp aku masih mencube tanpa jemu....

menyusukan anak + berpuase memg sgt penat......
lepas je isyak, aku dah shut down dah.....
naseb bek zara pon jenis tdo awal....

kol 4.45 pg bangun utk sahur plak.....
kelentang....kelentung lg kat dapur sorg2.....

lepas sahur xleh tdo....
kene siapkan tempahan bunga telur......
sbb tue jelah ms free yg aku ade tanpa gangguan zara....
klu die jage, memg x jd kejelah aku.......

kol 7 pegi ofis!

 TAPI.....
nielah buah hati pengarang jantung hati mommy!
penghilang segala penat....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. penatkan ekin..kdg2 tu rasa nak menangis pun ada sambil dok kelentang kelentung tu.hahaha

    ReplyDelete
  2. salam kenal..penatnyer....
    samela kiter..nsbla suami nk jugak tlg2 basuh baju,basuh pggn.. alhamdulillah...

    ReplyDelete
  3. mmg penatkan tp bila pandang muka ank ilang sume tue..
    taon ni bnasib baikla sb dok ngn mak jd bila blk bab msk xyah isau..
    tgl setle hal ank jelah ngn kemas pas makan..

    ReplyDelete
  4. akak pun mcm ekin balik keje sampai rumah kul 5.30 amik Fayel ...pastu solat jap then sibuk kuntau di dapur...siap kul 7.00 ptg...pehh flat..pastu kena sambung kemas meja pulak..maghrib then kul 9.00 lepas isyak tido

    ReplyDelete
  5. memang penat tapi demi keluarga sanggup je kan...

    anis pun masih fully bf airis..

    airis pun xmo susu lain..jenuh dah bagi...

    so harap2 susu maintain la smpi dia 2 tahun...insyaallah....anis doakan utk zara n ekin juga...insyaallah

    ReplyDelete
  6. memang letih kan...tp demi keluarga kena la rajinkan diri jugak...

    ReplyDelete
  7. patutlah u kurus ekin.hmmm tp penat pun rasa puas hati kan.

    ReplyDelete
  8. bestnye pas isyak dah tido..kalau akak kul 11 la baru boleh tido..huhu..btul..bulan puasa ni extra penat kan..pasal menyusu badan lagi..tapi alhamdulillah ayahlisa pun rajin berkuntau kat dapur especially masak western food..

    ReplyDelete
  9. Memang penat kan Ekin..lagi2 bf ni..i kadang macam nak meroyan je kat dapur sensorang dengan nak mask nak basuh botol nak sterilize bagai sume..hahaha

    ReplyDelete
  10. err kite pn penat..kekdg mmg termarah iman sbb sambil mama masak kt dapur,sambil die pn wt keje kt depan tanpa org jaga.lps tu mama nk kne kemas nk kena lap..wuuuu mmg penatt!!

    ReplyDelete
  11. kekadang kalau da penat sgt, mmg pure2 xnmpak je keje2 lain..rumah bersepah kene tunggu anak tdo lu baru kemas..

    ReplyDelete
  12. itu namenyer SUPERMOMMY..
    cam tu lah gayenyer working mommies..
    saye ni untung skit sebab ofis dengan rumah sangat dekat.. alhamdulillah..
    tp kite pikir pahale yg kite dapat..insyallah..kan??

    ReplyDelete
  13. makyong ni lagi la.. rase mcm nk tercabut semua tulang temulang ni..

    ReplyDelete
  14. sama la ekin....kadang2 bila da dekat nk buka pose tu, energy da smpai tahap negative 50 da...nk tuang air kat cawan pun da rasa tak larat...bulan puasa ni lg kuat si kecik ni nenen, mungkin nenergy dia byk digunakan sejak dapat kaki...dia pulak mmg fara bawk gi ofis, kejap2 dtg selak tudung mama (mintak nenen)..hihi semoga kita semua diberi kekuatan n kesabaran utk tempuhi lagi 15 hari puasa...:)

    ReplyDelete
  15. Yg tukang baca pun rasa penat..kena mntk tolong husben masak sahur. Gilir2 la..hihi

    ReplyDelete