30.4.13

10

LANGKAWI TRIP [day 2]

----------------------------------------------------------------
PESANAN PENAJA :
maaflah kawan2 sekalian......
aku nie memg x suke taip entry panjang2.....
suke tempek gambar je byk2...sbb amik gambar adalah hobi aku.......
x perlu kamera mahal2 utk hasilkan gambar yg cantik...hihihi
----------------------------------------------------------------

LANGKAWI hr kedua......
disebabkan kami pegi 4 hari 3 malam....
so xdelah rushing2 sgt nak gi satu2 tempat2......
makam mahsuri, telaga 7, memg kami xnak pegi.......
sbb bawak anak kecik.....so dinasihatkan oleh kawan2 utk x pegi....

KHAMIS
pagi2 kami dah kuar.......
sebelum tue breakfast dulu kat hotel......

lepas breakfast terus kami ke Gunung Mat Cincang....
kononye nak nek Cable Car....semangat berkobar2 dah nie
tue adelah antara tempat paling penting bile pegi Langkawi...
tp sgt menghampakan sbb Cable Car tutup utk 2 minggu.......
aiyakkkk.....sgt rugi ok!!
disebabkan Cable Car tutup....maka Oriental Village pon tutup...

ms otw nak turun bawah tue, jumpe pemandangan yg cantik.....
berenti sat amik gmbr.......


pastu kami terus ke Underwater World kat Pantai Chenang....
harga tiket utk sorg dewasa yg ade IC adelah RM28...
disebabkan kami dua2 keje gov, harga tiket jd RM22 je....jimat RM12
kanak2 bawah 2 tahun xyah bayar....
kanak2 atas 2 tahun RM18 rsnye....x ingt...

 si kecik nie takut tgk ikan byk dlm akuarium besar tue...
hahahaha....sampai nangis....nmpk je berani, tp takut....
pegang baju papa kuat2....pastu diam je, keraskan badan...

 rs cam nak bawak balik sekor je peguin nie......
sgt comel dan geram.....nak cubit2 pipi die....
zara tetap diam membisu....hahahhaa...dak penakut

 ms dah nak kuar nielah bru die bersuara....hehehe...pandai betol

lepas tue kami lunch kat sebuah restoran depan je Underwater World tue
HARUM AROMA CAFE
aku amik sotong 2 ekor + begedil 1,air sirap limau..
suami aku amik kari ikan je, air tea O ais....
harga RM19.....giler mahal ok!! xdelah sedap mane pon...biase2 je..
confirm lepas nie x makan kat kedai tue lg.......

sebelah ptgnye kami jalan2 kat pekan Kuah je......
servey2 ape yg kami nak shopping.........
Idaman Suri, Haji Ismail Group...sume kami gi.....
dah aim ape nak beli, pastu kire budget cukup ke x....
xleh men beli je....kang overbudget plak...huhuhu

pastu sebelah mlm kami ke Pasar Malam ala2 downtown tue.....
beli ole2 skit utk kawan2 opis.......murah pon murah...

cerita hari ke2 dah abis.....
sambung plak esok~


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

10 comments:

  1. akak x pernah lagi naik cable car kt langkawi. time pegi dulu sama gak, tutup. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Semakin berkobar pulak perasaan nak g langkawi. Encik suami mmg aim nak g langkawi. Haish. Bila lh boleh pegi. Hihi.

    ReplyDelete
  3. langkawi p tiap tahun pun tetap best! tahun ni je tak pegi lagik. tgh merancang gak ni. tapi mcm tak sempat masa je dah... acaner ni

    eh, makwe dh pandai jalan ker? qausar???mmmm malas sungguh dia. taktih pun liat. manja nak bedukung jek

    ReplyDelete
  4. Zara dah boleh jalan ye Ekin?wah..best2....teruja acik tengok...:)

    ReplyDelete
  5. ruginye tak dapat naik cable car..tersangat best tau ekin..kite pernah naik sekali dulu2.xpe2, next time pergi lagi ek =)

    ReplyDelete
  6. lame giler x pegi langkawi..nth bile la nk pegi..heheh.zara takot tgk fish yeh..hehe..

    ReplyDelete
  7. cute nye cik zara kite... hehehe...

    dh lame xg langkawi... bila ntah nk jejak kaki kesana lg.. huhu

    ReplyDelete
  8. Wlupun org loqstaq, tp i jrg ke lgkawi sbb xsmpat. Whatever pon bercuti di lgkawi mmg best. Lps ni dh plan nk bwk my princess tgk fish di aquaria!

    ReplyDelete
  9. i haritu pegi 5hari 4malam.
    jenuh nak berjalan. huhuu~
    ehh cable car pun tutup jgak ea.
    sampai 2minggu plak tu. apesal lama sgt.
    nasib baik time kitorang pegi haritu x tutup.
    takpe, next time pegi lagi. blh naik cable car tu. tp kena make sure x tutup. ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. bestnya.nk kene repeat pg langkawi ni sbb i pg dulu takde underwater world ni huhu

    ReplyDelete