7.3.13

17

Tanda Lahir?


 Zara 1 bulan setengah....
ade tanda dalam bulatan merah tue....

Zara 7 bulan setengah.....
masih ade tanda yg jelas kat dahi (dalam bulatan merah)


anak korang ade tanda lahir?

actually aku xtau dan x sangka yg zara ade tanda lahir se'clear' tue.......
kat dahi plak tue.......(dlm gambar x jelas sgt)
tanda lahir bewarna merah seakan-akan lebam...
klu org yg xtau dan tgk, nmpk cam bekas jatuh/pukul @ terhantuk bucu.....
kang org ingt aku dera anak aku plak...ngeeee~
pesepsi org malaysia nie, tgk luaran je dah boleh judge org....
tue yg menakutkan tue.....aiyakkk....
xkan aku nak buat label kat dahi zara plak...."TANDA LAHIR"
sgt annoying ok....hihihihkhikkkk

ms zara baru lahir, fresh kuar dr perut mommy.......
aku dah perasan tanda merah kat dahi die........
aku fikir, lebam agaknye.....
maybe terhantuk alat2 kat hospital ms dorg bersihkan zara.....
kulit babykan lembut lg...
sbb aku lahirkan zara normal, xde gne alat2 bantuan pon...(cth: vakum)
so aku buat anggapan, "x lame hilanglah lebam tue........."
then aku ade jugak sapu2 myk angin/myk telon/vicks kat merah tue....

tp smpi zara dah 8 bulan lebih, x hilang2 pon tanda merah kat dahi die nie....
bile ditekan2 kat situ, xde plak die rs sakit pon.....die wat xtau je
so betullah tanda lahir...........
ramai kawan2 aku yg jumpe zara wat 1st time,
memg akan tny knp ade merah kat dahi die.....
so senang je jwb skrg....tanda lahir.....done!

sekian, terima kasih
byk keje kat opis yg perlu disettlekan.....daaa~

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

17 comments:

  1. Raees kat tengkuk dia pn ade merah2..x kecik..mcm kene gigit nyamuk...dari lahir tgk ade..ingatkan ruam...pas 2 bila botakkan rambut dy makin clear lak tanda tu..xtau la tanda lahir ke ape...

    ReplyDelete
  2. mikha ade jugak! seketul ko...dekat buntot! hadoiyaii..nasib dkt buntot tak nampak lah kan? tapi kalo anak ilang senang carik, ade tanda hehehehe :)

    ReplyDelete
  3. hannah pun ade..tapi kat belakang betis..color coklat2 sikit..

    ReplyDelete
  4. puas belek2 mana tanda lahir Alisha, tp still tak jumpe lg.hoho!saya rabun kot.huhu

    ReplyDelete
  5. ank saye pon ade tanda lahir, same mcm mummy die jugak..same place kt area lengan kanan...

    ReplyDelete
  6. dhia ade jugak kat kaki... hehe... same ngn umie jgk... tanda lahir kat kaki.. :)

    ReplyDelete
  7. elman dan mommy nye mempunyai tanda lahir di tempat yang sama! kaler biru dan di montot..! hahaha :D

    ReplyDelete
  8. Ammar ada kat belakang kepala..nampak mcm lebam mula2 tapi doc kata tanda lahir sebab rambut tumbuh lebat kat situ..hahaha

    ReplyDelete
  9. tanda lahir bby saya lagi jelas nampak...sama macam mamanya dkat kaki..nsib baik kat bawah hehe...nti hani nak buat entry psl tanda lahir juga la...hehe

    ReplyDelete
  10. both anak2 akak ade tanda lahir. c kakak tanda lahirnya lebam kecik kat tangan. bambam pulak kat tangan n kaki

    ReplyDelete
  11. 3-4 kali jumper..tak perasan pulak ade merah tu..mungkin kalau tngk lelame kot..tp..eeaahh..mmng tak perasan sgt lah..:-)

    ReplyDelete
  12. lepas tgk gmbr kat post terus mata tgk kat gmbr kat sidebar..a,ah..nmpk merah..kl org xtau mst igt kena gigit nyamuk ke lebam ke kan..

    ReplyDelete
  13. oo..zara ada tanda lahir? xpe, manis tu

    ReplyDelete
  14. Arissa takder tapi mak nyer ada. hahahaha. Tanda lahir tu dah serupa love bite. Kat leher pulak tu. Just imagin perception rakyat Malaysia dengan tanda lahir tu. Haha. Btw, anugerah Allah untuk Zara. Zara tetap comel! :D

    ReplyDelete
  15. adwa ade..kaler gelap kat tepi perut..(^_^)

    ReplyDelete
  16. dea mmg ada tanda lahir...warna lebih cerah dari warna kulit... besar gak nasib baik dekat belakang pinggang heheheh

    ReplyDelete
  17. eh princess pon ada 1,kat peha.tp kecik je.

    ReplyDelete