19.2.13

20

cite pasal husbend plak?

rentetan dr dengar hot fm pg2 td..........
topik HotFm : Bruce Willis boleh salin lampin anak dlm ms 7saat?
dan rentetan dr entry rara jugak..........
nak cite pasal husbend aku sket.......

husbend aku rajin tolong ke?
kalau bab keje2 rumah, tgk mood dielah....huhui
klu dah rajin, sume bende die nk buat.....
klu malas??
kuarlah dialog nie dr mulut die :" buat ape abg kawen klu kene buat sndr??"
ayoyoyoo.......
ms aku berpantang kat johor hr tue, die tgl sorg2 kat KL....
pandai plak buat sume keje2 rumah........
mengemas, membasuh, sidai baju, lipat baju....
bile aku dah blik KL, sume jd x pndai plak........

bab tukar lampin anak plak?
huish, yg nie memg die rajin.....
memg xyah mintak tlg...........
tp berjamlah nak siap.....
lglah anak tue dah melasak plak skrg....huhuhu
10x aku jengah pon belum tentu anak tue dah siap pakai pampers....
dan smpi anak tue dah menjerit2 dah....lmbt sgt
last2 mommy jugak yg kene tukarkan....ngeee~

so kesimpulannye.....
better aku je yg buat semuanye sendiri..........
lg2 keje rumah...
mengemas, membasuh, sidai baju, lipat baju, memasak, basuh toilet.... 
kecuali iron baju keje die.....tue je die akan buat sndr....
sbb aku paling x suke iron baju lelaki....leceh...hihi...die dah tau perangai aku...

klu betol2 aku x sempat buat, bru aku mintak tlg husbend aku.......
even ms aku pregnant dulu.....
slagi aku larat, aku akan buat sndr....
klu die yg buat, ade je yg x kene kat mata aku...
last2 aku kene wat jugak....haish

yg aku boleh harapkan husbend aku adalah melayan si kecik tue je.....
senang skitlah mommy nak wat keje........tuepon dah cukup utk aku....
yg len2 pasal anak, biarlah mommy yg buat.....


syg mereka ketat2.....


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

20 comments:

  1. hehe..tapi mcm aeen husband lagi expect pakaikan pampers or siapkan anak..kalau ain siapkan lambat..husband cepat je...hehe.

    ReplyDelete
  2. Samer...akak pon lg suker wat sndiri..kalau laki akak buat sumer akak tak kenan..heheh....tp die rajin..semua bnd blh diharap..cumer akak lg suker kalau die ade tolong jg anak..:-)

    ReplyDelete
  3. husb akak tgk mood jugak kalau bab2 kerja rumah ni. tapi yg plg dia utamakan jaga anak2, jaga makan pakai diorg masa akak g keje pun dah syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. comelnye gmba zara n papa dia ;)

    ReplyDelete
  5. dapat membantu sikit pun dah cukup berbaloi bg kita seorang isteri kan...janji ada sikip mahu membantu

    ReplyDelete
  6. dapat membantu sikit pun dah cukup berbaloi bg kita seorang isteri kan...janji ada sikip mahu membantu

    ReplyDelete
  7. hubby sy rela duduk dlm semakkk....dari dia yg kemaskan...haishhhh bukan pemalas tp mmg sengaja nak manja dgn isteri,selama kawen ni ada la sekali dua dia buatkan...nak kena suruh baru la buat...

    ReplyDelete
  8. hubby anis rajin tlg tapi kite ni cerewet..haha..ade jer tak puas ati ape die buat tuh..last sekali buat sendiri jela..

    ReplyDelete
  9. suami erna klu bab masak mmg x lah. tp lps erna msk..memang sume dia tlg basuh. x payah suruh. i sukaaaaaa :)

    jg anak pun sama. dia lg teror kott :P

    ReplyDelete
  10. dengar topik pagi tadi oh bab ni laki akak mmg terbaekkk...bab handle anak ...jaga makan pakai...dlm pantang pun dia jaga...cuma dia ni kadang malas bila mood tak baik...

    ReplyDelete
  11. errr...husband kite...memang jaga anak weekdays.. :)

    ReplyDelete
  12. samer la laki kite nie.. bagus sangat la kalu diorg berkawan, hehehe

    ReplyDelete
  13. AlhamdulillH HASBEN SU OK JE..HIHI..RAJIN TP KDG JE XBUAT KEJE..HIHI

    ReplyDelete
  14. semenjak preggie ni segalanya husband yg buat..rasa menderhaka jer kalo tertinggi suara dengan dia. oh! amponkannn momycha yer suamiku...hahahahaha!

    Err suka nengok gambo pics ekin, sokmo cantik belaka! what is ur secret?
    hihihihi :)

    ReplyDelete
  15. sama lah kite ekin.dr tgu dorg.sempat anak kencing dulu.hehehe

    ReplyDelete
  16. samalah ekin..i ni sgt cerewet..bile husband buat, ada je yg tak kena.even dia dah sidai, i still betul2kan gak.haha!beselah org pompuan kan...

    ReplyDelete
  17. kahkahkah.. hubby za pun gitu.. klu diminta tolong, mmg xr.. klu dia tgk kita dh xterdaya, ringan r tulang. nk2 skrg ni, rajin sgt2 nk masak itu ini..

    ReplyDelete
  18. @Mommy_Cha
    mommy cha, tiada rahsia
    men tangkap je
    hahahaha

    ReplyDelete
  19. org lelaki. camtu la.
    memang ikut mood dia jugak.
    kalo mood ok, dia buat la.
    tp biasanya memang diorang akan harapkan wife jugak, kan. ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. kalau fifi semue husband buat.. alhamdulillah.. kerje fifi lipat baju susukan anak masak.. basuh baju.. sidai baju.. basuh botol anak.. kemas rmah basuh pinggan semue husband.. :) kalau anak mengamuk taknak tidur pon DH yang jage sampai satu due pagi.. :)

    ReplyDelete