6.12.12

16

note book Zara~

rentetan daripada entry semalam....
ramai yg request utk aku buat tutorial utk frame yg aku DIY sendiri tue
hehehehe....nnti yer
klu ade kesempatan, aku akan share....
tue bende simple je.....xde ape sgt pon sbnrnye
"sharing is caring..."

berbalik kepada entry hr nie....
school Zara bekalkan setiap kanak2 dgn 1 note book bersaiz kecik
bukan utk dorg main @ conteng, tp utk ibu bapa...
teacher akan letak dalam beg school.....

tujuan buku nie?
1. pesanan drpd ibu bapa kepada teacher.............
(jadual makan ubat, ketidak puas hatian @ ape2 yg berkaitan)
2. pesanan drpd teacher utk ibu bapa...........
(perkembangan anak @ ape2 yg berkaitan)

memg kdg2 kite dah pesan "face to face" dgn teacher....
tp melayu mudah lupe........
buku nie bertujuan mengingatkanlah......

dan lg 1........
yg sambut zara kat pintu school bertukar2 org setiap hari....
jd kdg2 terpakse mintak tlg smpikan pesan (x kesahlah ape2) pd teacher Zara....
tkot dorg lupe nak smpikan pada teacher, tuelah jugak fungsi buku nie......
teacher akan tgk setiap hr....hopefully

actually xdelah setiap hr aku tulis dalam buku nie.....
xtau nak tulis pe pon.......
sepanjang 2 bulan setengah hntr zara gi school, bru 4 page aku tulis....
ms mule2 dulu je........

nielah rupe buku Zara....
6-LITTLE SEEDS (kategori : baby 6 bulan ke bawah)

ini adalah coretan pertama aku utk teacher ms 1st hntr zara dulu
huhuhuhuhu....xtau nak tulis cmne.....xkan nak skema2
hentam jelah...asalkan teacher paham..hhihi
sory tulisan buruk...ngeee~

dan ini adalah coretan pertama teacher utk aku & suami bru2 nie
hehehehehe....lepas bace, kami gelak......


slalunye setiap hr kemas beg school zara, aku akan tgk note book nie....
tp minggu nie x tertgk plak....bz sgt...yoleh tue
rupenye teacher ade tulis sesuatu dlm buku tue.....hehe
bace2 je aku terus senyummmm...+ve

mesti ade yg tertanya2.....
Izzara kuat makan?
haah, kami dah bg Zara makan sebelum 6 bulan....
die 5 bulan kami dah bg nestum.......
teacher kate die xmau tdo, die lapar.....
try bg makan, die tdo nyenyak..........
mungkin sbb die x byk minum susu kat school....
kan si kecik tue xnak botol....mengharapkan direct BF je ngan aku

Izzara aktif?
tue memg x dpt dinafikan....
memg letih pegang die....huhuhu
nak tau, cubelah...ngee~

Izzara kuat mengamuk?
hahahahah.....tue yg buat kami gelak

Izzara pandai bermain dengan rakan2? skema betol teacher tulis
hehehehehe......die memg seorg yg peramah wlupun garang.....i like! cam mommy
"anak mommy xmau sombong2....kene kwn dgn semua org...barulah org suke...." 
tuelah yg slalu aku pesan kat Zara....

hope xdelah respon2 yg negatif daripada teacher......
dan Alhamdulillah setakat nie dorg jaga Zara dengan baik...

hr tue ade sorg kakak nie pesan kat aku ms terserempak dlm lif
die tny anak hntr mane.....then die tny ok ke dorg jage....
aku kate so far oklah setakat nie....
then die pesan nie pd aku........
"dik, kalau kite ikhlas bg anak kite utk org jaga sbb kite bekerja.....
kite x banyak cerewet dgn servis dorg.....kite seorg yg bertolak ansur....
kite ikhlas bayar duit yuran tanpa merungut.......
org yg jaga tue akan 1000x ikhlas jaga anak kite...Insyaallah"
aku suke kate2 akak tue......

selagi teacher x pukul atau buat ape2 yg menyakitkan Zara...........
aku akan sentiasa ikhlaskan hati aku....Insyaallah.......
Zara pon setiap hari pegi school senyum....
balik school pon senyum.......
die masih kecik, mungkin die x paham ape2 lg.........

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. Seronok pulak ada buku main tulis-tulis macam tu. kalau erna, sure berdebar dan excited nak tau apa yang teacher catat perkembangan anak kita. yela..bukan sentiasa ada depan mata kan.. :)

    ReplyDelete
  2. bestnya taska macam tu..good idea la ekin ni..izzara gi skool ngan ekin eh hari hari

    ReplyDelete
  3. makin bam bam la izzara nanti...kuat makan yeh...hehe...

    ReplyDelete
  4. style plak men conteng2 buku ngn cigu zara..hehe..naty zara dh pndai tulis, die lak nak tulis skali pesanan utk mumy n cikgu..hikhik...

    ReplyDelete
  5. bestnye ade note book! kecik2 dah ade report kad ye. jangan ade report merah ye zara... hehe :)

    ReplyDelete
  6. wahh senang ada notebook cmtu..boleh reminder apa2 jek..izzara kuat mkn?? mcm xcaya jek dgn sekecil tu..hehehe

    ReplyDelete
  7. amboii...bestnye kecik-kecik dah ade report card...smpn utk kenang-kenangan...

    ReplyDelete
  8. same cam school razin..aritu teacher dia tulis mintak maap sgt2 terlupa bg ubat kt razin.. hehe.

    ReplyDelete
  9. bagus teacer zara cm tu... prihatin kan... tp sy sokong kenyataan kakak tu... percayalah, kalu kita ikhlas dan x cerewet... org akan bg 100% komitmen jaga ank kita...
    zara good gurl...

    ReplyDelete
  10. fuyoo zara ade buku nota =)


    goog news =)

    keep up zara =)

    ReplyDelete
  11. bgs la cikgunya ada sediakn buku mcmtu. mcm main surat cinta dulu2 pula. sweet je.

    ReplyDelete
  12. comellah pulak kecik2 dh ada note book.hihi!

    ReplyDelete
  13. seronok lak baca blog ni.n terus follow....bagus juga ada notebook macam ni...@_@..

    ReplyDelete
  14. Baguslah ada notebook macam ni..
    Senang nak tau perkembangan anak..
    Kadang2 parents ni x sempt nak bertanya or berbual panjang ngan teacher tu kan...

    Bagus taska ni ;)

    ReplyDelete
  15. nnt tulis kat buku tu camni

    "teacher, nnt follow blog saya"

    hahahaha

    ReplyDelete
  16. akak pon suker ayat akak tu..:) betul..kalau kite cerewet2 sangat orang pon tak suker..t jage anak kite pon tak ikhlas sebab sakit hati ngan kite kan...:)

    ReplyDelete