30.11.12

28

Rumahku Syurgaku : UNDER CONSTRUCTION

TAJUK YG POYO!!
hahahahahaaa.....harap maaf yer...hanya angan2.....
belum ade rumah sendiri lgpon.....hihhi

cerita yang sebenar bermula :
sejak dah ade 'anak kecik yg diawal2 keligatan'  kat umah skrg nie
kene renovate skit umah.........bukan renovate pecah2 batu tue tau.....
cume ubah susun atur dlm rumah je...

SEBELUM RENOVATE

nie rumah aku ms aku bujang dan selepas kahwin/pregnant.......
nota kaki : opssss, umah kami kecik dan simple je.....
mls nak beli sofa....makin sempitlah umah kami...huhuhu...
pastu mls nak decorate2 sgt.....gune ape yg ado je...
en.suami kate, tngu ade rumah sendiri...BAIK! akan sy tuntut yer bang...

berbalik pd cerita asal,
cube tgk dlm bulatan merah tue ade suis.....
sgt senang+mudah+cepat dicapai oleh anak dara aku.....
lg2 bile die dalam walker.....
SANGAT BERBAHAYA ok!
dahlah jari si kecik tue 'comel lote' jerk.....
ngam2 masuk dlm lubang suis tue.....

Oleh yang demikian....alamak, terskema plak
kami ubah skitlah kedudukan rak tv tue.....
setakat nak ubah rak tv pon nak tulis dlm blog?...hihihihiiii...ade aku kesah?

SELEPAS RENOVATE

hah, inilah hasilnye.....
lebih kurang je jadinyee.....lalalalalalalalaaaaa....skati akulah
ruang utk Zara ber'walker' masih sama.....
yang penting x sempit.....jadilah yer nak...
doakan mommy & papa dapat beli rumah kita sendiri yer....amin
*plus ade ruang utk zara main2+belajar kat tepi tingkap tue.....
ade pencahayaan yang bagus skit kat situ.....
*segala 'harta karun' atas rak tv belum disimpan....
sbb si kecik tue belum pandai mengemas lg...huhuhu
*gambar dlm frame kat dinding tuepon masih gambar asal.....
sbb lom sempat nak cuci gambar zara+kami......ngeeee~

adussss, dekatnye anak aku tgk tv...                                     
cite apelah yg wat die ralit sgt tue....                                    

-THE END-
sekian, terima kasih..tue je nak cite...lalalalalaaaa~



HARAP MAAF
gambar di atas tiada kene mengena 
dgn entry ini
IKLAN : serius kek nie sedap weyh!
beli kat exhibition INTRADE 
kat opis aku smlm
yg bulat tue harga RM3...
yg petak tue RM4
mahal skit tp sedap.....yummmy!
kek buah tue free gift jerk...
lalalalalaaa...i like!

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

28 comments:

  1. ada budak kecik, mmg mcm2 kn sorok.. :) plak tue better tinggi skit sbnrnye kan..

    ReplyDelete
  2. lepas ni sgala bende atas meja tu kene alih kan..kalau x..cpt je tgn dia capai kan..hehe..

    ReplyDelete
  3. rumah ciknaa pn same. kecik cenggini jugekss.. umah sendiri? tggu la duduk sme ngan suami nanti.


    comel la rambut zara.. hoho.

    ReplyDelete
  4. tv tu tak gantung, ok ke? erna mula tv kat bawah..lepas tu erna gantung tv sebab potensi untuk iman tepuk-tepuk tv tu ada. huhuhu...

    anyway, cantik rumah :) siap ada ABC kat hall. LIKE!

    ReplyDelete
  5. yeah..pasni zara leh tolong mommy kemas

    cptnye dia dh naik walker..akak mcm xconfident je lg nk letak ank..klu dokong pun msh mcm xtegap lg

    ReplyDelete
  6. Samalah dgn anak dara sorang ni..boleh main tarik2 wayar lg...seremmmm mamanya nengok..

    ReplyDelete
  7. @erna
    tv umah ekin bukan plasma/LCD/LEDlah eerna
    tv biase mane leh gantung kat dinding
    huhuhhuu
    tv berat tue

    ReplyDelete
  8. @fami
    zara nie dr 3-4 bulan badan die dah keras

    ReplyDelete
  9. heheh..tunggu anak dara dah dapat kaki...harta karun kat rak tu memang tak leh ada..frame frame pon tak leh ada..alamatnyer kene buang je la dgn si kecik...si hero saya penyepah tegar...seme barang tak leh disusun...

    ReplyDelete
  10. i suka la lantai rumah u. i memang suka lantai kayu ni u hee :D

    ReplyDelete
  11. cantik n kemas je umah akk..;)
    skit lagi zara besar, kene simpan sumer brg2 atas kabinet tv tu..huhu

    ReplyDelete
  12. lepas u ubah,i rs lg better.yela,kite pn sama gak.byk nk kene ubah,takut si kecik ni capai..brg phiasan sume mmg xda sgt sbb x kuasa nk tgok nnti bl iman pandai mgemas. Haha

    ReplyDelete
  13. Su lg la skrg ltk tv kt atas meja mkn.meja tv tu aqilah tgok tv dkt2

    ReplyDelete
  14. Betul tu ekin. bila anak dh start melasak ni, mmg nak kena sentiasa aware je. espacially yg plug point tu.

    ReplyDelete
  15. nampak luas bila ekin renovate cm tu.
    sabar2,,nanti de rezeki dapatlah rumah sendiri :)

    ReplyDelete
  16. kemasnya rumah sis .. nanti dpt umah sendiri best kan nak renovate lagu mana pun , insyaAllah ada rezeki adalah nanti ^^

    ReplyDelete
  17. cantik dan nampak lebih ceria lepas ubahsuai tu.. ubahsuai yg kecil tapi impaknya besar.. :)

    sy lebih suke santai dan bergolek sefamili depan tv dr letak sofa bagai.. so depan tv mmg di biarkan kosong without sofa.. hihihi

    ReplyDelete
  18. hihi..syok eh zara tgk tv...comel

    ReplyDelete
  19. sejak ada ank kecik dah lebih 5 kali susun atur rumah.. hehe

    jejak>baca>follow:
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. siyes lawa umah u even kecik but nice.

    ReplyDelete
  21. akak suker umah awak..lapang..sejuk dan bersih jer akak rase..:)

    ReplyDelete
  22. cantikk... simple dan kemas....

    ReplyDelete