27.11.12

18

PUREEN warehouse sale : MISI BERJAYA!


MAAF
gambar xde kene-mengena dgn entry
dah amik gambar, tp ade prob skit kat kamera smlm....
so terpaksa format memory card...hilang semua gambar
terus hilang mood nak update smlm...
brg2 yg dibeli dah kemas molek2 dlm almari zara, mls nak kuarkan balik
huhuhhuhuuuuu.....maaf atas segala kesulitan....errrkkkk, ade aku kesah..hihi


yang penting, aku puas hati dgn 
PUREEN WAREHOUSE SALE kali nie.....
nak tau sebab pe??

1. kami berjaya meng'grab' baju2 zara dengan jumlah yang agak puas hati berbanding warehouse2 yg sebelum nie.....misi utama kami untuk mencari baju2 basahan je utk zara....baju2 utk hntr ke school....baju2 lengan panjang & seluar panjang (baju tdo)....xnak baju2 gaun....yolah tue...huhuhu...tolong percaya....

2. aku antara 15 org terawal smpi kat bhgn baju2....penat berlari-lari anak....so sempat rembat baju byk2 sumbat dlm beg ikea....hihihihi...sbelum2 nie dpt sisa2 jerk....tue yg baju lain, seluar lain....kali nie oklah skit, dpt byk jugak yg sepasang....ngeeee~

3. byk sgt baju gegurl..alahai, rambang mata mommy nak pilih...dahlah semua size2 zara..errrrgggghhh, tolong tahan nafsu yer mommy.."beli ikot ape yg dirancang jerk.." ...tuelah ayat yg diulang2 oleh en.suami...akhirnye aku berjaya melawan nafsu seorg ibu nie..walaubagaimanapun, tutup mata jugak amik 3 helai gaun...hihihi...geleng kepala je en.suami...maaf bang!

4. tidak melebihi budget $$ kami...nie sgtlah penting!!! huhuhhuuu...gaji lambat lg...so xlehlah over budget...6hb/nov ----> 18hb/dis... lame wooooooooo!!!

5. zara x byk ragam.....syukur.....sbb sepanjang perjalanan dlm kete lg dah pesan kat zara byk kali....."mommy nak belikan zara baju, so zara kene jadi budak baik yer..." aku smpi situ dlm kol 8.30 pagi....dah ramai depan gate......aduhai...tp awal2 aku dah plan ngan en.suami, biar aku je berasak2 depan gate tue.....papa & zara tngu dlm kete dulu....bile aku dah masuk, dah berjaya rembat baju2, dah dapat port baik utk sesi memilih, baru papa bawak zara masuk....xnaklah zara kene himpit2 dpn gate tue....klu zara dah mule mengangis, ape pon xleh pilih nnti....dahler ramai giler manusia dlm tue....tp adelah 5-10 min cm2 zara merengek kejap.....sbb die dah panas....soh papa bawak zara jln2 jap sementara aku dok men'swot' kali yg ke berapa ntah baju2 tue.....tue yg dorg terserempak ngan kak aty....lepas papa bwk jln2 jap, si kecik tue tertdo.....makin senanglah mommy buat keje...huhuhu...alhamdulillah...

ape yg kami beli??
3 paket wipes size kecik : RM3 x 3 = RM9
1 paket wipes size besar : RM9
baju/ gaun & seluar : RM3 x 30 helai = RM90
gaun : RM6 (sehelai)
baju sepasang : RM10 x 3 pasang = RM30
bip : (RM5 x 2 helai) + RM1 (sehelai) = RM11
stokin : RM5 (sepasang)
Total RM160
Budget RM200
MISI BERJAYA!!


aku dan suami memg akan amik peluang bile warehouse sale cmnie utk beli baju basahan utk zara..sbb memg jimat giler2lah....terutamanye baju.....
kami mencari baju2 yg RM3 je byk..........
mane nak dpt kat luar harga nie weyh...
badan zara jenis kecik molek je....
so utk 1 size baju tue, die akan pakai utk ms yg lame skitlah....
baju size newborn (0-3m) pon zara still muat lg.....tp sedang2 badan dielah skrg
zara ikot mommy kot, badan susah nak naik...huhuhhuuu....
so hr tue, aku x beli byk sgt size besar, beli yg size 12@14 je (3-9m)
aku kire2, baju2 nie muat smpi PUREEN warehouse sale utk tahun depan plak....heheheheheheheeeeee........


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

18 comments:

  1. waaaa...banyaknya baju izzara...=)

    ReplyDelete
  2. waaaaa...15 terawal..hebat la ekin

    ReplyDelete
  3. seronoknyer dpt pgi...
    semenjak pregnant tringin nk pgi tpi x dpt pgi sbb bile time ader sale mesti husben kje..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Singgah sini..aaa terlepas plak Pureen warehouse sale ni...rugi2..huhuhu

    ReplyDelete
  5. xdpt nk pegi...

    faiq pun bdn ssh nk naik jgk.. kecik je.. tp bmi maintain lg la.. he

    ReplyDelete
  6. bestnyaaaaaaaa....ain xsempat nak pergi..adoii..kene tunggu next pureen sale la kot...huhu

    ReplyDelete
  7. erna plan asal nak pergi jugak pureen warehouse. tapi xde geng dan suami outstation. Jom kita terjah expo hujung minggu ni :)

    ReplyDelete
  8. waaa...best nye dapat shopping dgn harge murah camtu kan ekin....x terlawan nafsu nak membeli..hehehe

    ReplyDelete
  9. sampai dah lewat. pureeen tutup dah. sob sob!

    ReplyDelete
  10. Syonyer lahhh..pureen ni xmau buat kat seremban ker..boleh mama kina serbu...he3

    ReplyDelete
  11. saya pulak antara 5 terawal smpai rak baju..tu yang sempat tengok baju terlipat rapi lagi tu..hehe..

    ReplyDelete
  12. ekin, wawa xpegi kalini sebab last time punye warehouse wawa pegi borong banyak giler sampaikan ade lagi baju pureen haritu tak berusik dalam dresser dia. hehe

    ReplyDelete
  13. wahhh..hebatnye mummy dia bli ikut bajet..dapat byk brg pulak tuh! berbaloi2!

    ReplyDelete
  14. adess sana-sini pasal warehouse sale...DENGKI tau..sebab tak pegi...huwaaa..sedey cenggini!!!!!

    ReplyDelete
  15. i dah tanam niat takmo borong baju, borong barang2 kegunaan yg penting + sb nak dapatkan harga yg jauh lagi murah....yeh!

    ReplyDelete
  16. byknya baju zara...hihi,gigih mommy.kite teringin gak nk g tp bl pk kene bsesak tu,aduhhh.mcm mls je rs.hehe

    ReplyDelete
  17. wah memang berbaloi..30 helai tu kuantan takde la plak mcm tu...

    kene tunggu sale je la..huhu

    ReplyDelete