28.11.12

32

anak aku garang??


ANAK AKU PANAS BARAN?
ANAK AKU GARANG?
ANAK AKU KUAT MENGAMUK?
ANAK AKU KUAT MENJERIT?

hah, tuelah yg slalu teacher ngadu kat aku......
heheheheheheee....
alahai anak......mengada2 je lebih tue......
ikot perangai sapelah nie.....huhuhu
"perangai sape lg...mestilah mommy...." tue yg papa slalu kate.....

teacher kate, zara nie xleh silap skit....mesti mengamuk
teacher kate die garang......
actually mengamuk die bukan menangis, tp menjerit je lebeh......
dielah yg paling kecik dlm school tue.....
tp suare dielah yg paling kuat......ngeee~
memg tepat skali.........

org dulu2 kate, klu lahir waktu tgh hr, memg garang.......
yelah kot......anak aku nie lahir kol 2.50pm............
perempuan garang xpe...huhuhuuu...memg kene jual mahal skit....lalalaaaa

tp aku slalu pesan kat zara bile die mengamuk..........                                         
"dosa marah teacher......"
"dosa marah mommy & papa............"
pastu die diam je......mcm paham ape aku kate.........
pastu sambung balik mengamuk.....ngeeeeee~

klu ktorg bawak die gi shopping mall pon cm2
klu die nak susu, kene trus BF die jam2 tue jugak
bkn leh tngu2 si kecik sorg nie
klu lmbat sure menjerit2, pastu mengamuk2 + menangis2 cm kene pukul
dan confirm2 org sekeliling tgk kat kami je
klu dah cm2,klu sempat jumpe nursing room oklah
tp klu x jumpe? masak....knelah crik tmpt sorok2 skit.....
xpon pujuklah die benti nangis smpi kami masuk dlm kete bru BFkan die.....
sbb tue aku suke g AEON wangsa maju.....
nursing room memg ade kat bhgn brg2 baby....senang.....I LIKE!!

tuelah 1 perangai anak aku.....
x reti nak menyabar......aduhai anak........
memg menguji kesabaran mommy je......
sejak ade anak nie, sifat garang aku kurang skitlah......
nak marah pon, leh control lg.....then aku cepat sejuk.....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

32 comments:

  1. aloloh..comel, skali pandang ur dotr ni ade rupe my doter laa..zahra jugak namenyer...gerammm, rindu ank kt rumahh...

    ReplyDelete
  2. Elok la garang...nanti tak de lah org buli anak mama nihkan zara....:-)

    ReplyDelete
  3. Mesti zara lebih garang dari sakina ni...he3

    ReplyDelete
  4. alahai zara nie...garang2 ttp comel..

    ReplyDelete
  5. pndangan dia tu pun dah tahu dia garang..hehe

    ReplyDelete
  6. erkk.. sama cam Hana gak bunyiknya. Hana lahir time da nak dekat kul 12 tghari. huhuuu.. ;)

    ReplyDelete
  7. salam
    akak silent reader ekin..
    ska ngk perkembangan zara sbb dia lahir sm ngan ank akak..26/6 2012 kan??

    ReplyDelete
  8. izzara..jgn garang2 nanti muka cepat kedut hehe..

    anak yati pun cam garang je..serupa cam izzara..kalau nak yg tu, masa tu jugak kene bagi..tapi selalu kata dia..kenalah sabar sayang..baru senyap jap..pastu sengih haha..

    ReplyDelete
  9. amboi izzara, x padan dengan comey lotey badan tu. ngamuk boleh tahan ye...

    ReplyDelete
  10. anak sulung memang kena garang sikit kot..macam saya..hehe..

    ReplyDelete
  11. heh!
    garang? i like garang-garang...momy cha pon garang. baru ade orang takut! hehehehe..sebab tu lambat kawin tarak bf nak dekat hihihi!

    ReplyDelete
  12. haha mesti ikut perangai u ni muahaha

    ReplyDelete
  13. tu la mommy....nape suke mengamuk..kan da jangkit kat zara...hihihih...:)

    ReplyDelete
  14. baru la teacher die takut ngan zara..
    jgn main2 ngan zara..ha..
    hehehe...

    adwa pun same ekin, kalo nak susu, nak kene bg cecepat kalo tidak nangis cam kene pukul..
    cikgu kat taska pun skrg sangat alert ngan adwa..bile jer adwa bangun tido terus bawak susu bg ke adwa..takut adwa ngamuk..kan bagus tu kan??hehehe..

    ReplyDelete
  15. olololo...garang macam siapa ni? garang macam mama ke? hehehe..bila dah jadi mak, baru tahu betapa tinggi martabat seorang ibu.tahap kesabaran selalu teruji..

    ReplyDelete
  16. ekin, nanti pegi dinner dgn sapa? bwk la zara..hehe

    ReplyDelete
  17. @Nurul Husna
    zara wajib ikot
    tp zara tngu ngan papa kat luar
    kang klu bawak masuk dlm, alahai, rosak majlis org je klu die dah mule ngamuk
    huhuhuhuu

    ReplyDelete
  18. @Aty_Fared
    slalu kne buli ngan papa die
    tue yg menjerit2 je kejenye
    hehehe

    ReplyDelete
  19. @Ryn
    hah tuelah
    ms pregnant memg jenis cerewet skit
    dah jangkit kat anak
    hhuhuhu

    ReplyDelete
  20. hahahaha. itu la dia ny anak2 lahir d tengahari orang kata. temper tinggi. :p tapi as she grows older, insyaAllah semua tu akan hilang...dah boleh jadi cool! :D

    ReplyDelete
  21. hahaha. garang nya die.nanti dah besar, mesti jd seorang yg tegas. bagus tu, hehe.

    kiranya xleh la nak buat lekeh-lekeh pd gadis garang mcm zara.hehehe.

    ReplyDelete
  22. bagus kalau dia garang .. org tkut nak buli dia ...

    ReplyDelete
  23. zara jadi budak baik yeee ..nak garang buleyyy, tapi jangan suke marah marah orang ..takuuuutt ..hihi

    ReplyDelete

  24. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  25. I found this on reddit subpage...

    [URL=http://www.reddit.com/r/amateurhomemade]amateur homemade[/URL]

    http://www.reddit.com/r/amateurhomemade

    amateur homemade

    ReplyDelete