2.10.12

23

semalam punye cite pasal anak mommy nie...

barang2 Zara yg aku jahit nama pakai tgn utk hntr ke school!

1/10/2012
1st day aku hantar Zara ke school...
hny Tuhan je yg tau ape perasaan aku pg tue.....
dup....dap.....dup.......dap.........
sedih + gelisah + risau + stress = semuanye ade
Zara pg tue x nangis...
tp die buat muke pelik...bangun tdo, ade kat tempat baru.....

dlm kepala otak aku nie risau sgt.....
Zara xnak hisap susu dlm botol sejak demam dulu tue....
kesiannye anak mommy lapar.....tue je yg aku pikir sejak sebulan lepas
puas aku ajar die kat umah....tp die xnak
Ya Allah, aku tawakal je kepadamu.....

ms lunch hour aku dtg jenguk die....
seperti yg aku jangkakan.....
teacher dah dukung Zara tngu kedatangan aku kat depan pintu
Zara dah menangis2 sekali...die xnak susu botol....die dah lapar sgt
smpi sembab mata menangis......
Ya Allah, kesiannye aku tgk.....
aku amik je, die terus diam....pastu aku susukan
bukan men lapar lg die.....menitik air mata aku
bile dah kenyang, bru tersenyum.....cian anak mommy
maafkan mommy yer sayang.....
mommy nak tolong papa carik rezeki......

aku tny teacher....
Zara tdo senang....die tdo sendiri je....
cume die xnak susu botol je skrg....
aduhai.....cmnelah nie....
kusutnye kepala aku....
balik keje smlm, terus mencari botol susu MAM utk Zara...
botol yg ramai cadangkan....aku kene cube jugak
tp x jumpe plak.....
smpi pening2 kepala aku.....xleh tahan sgt....
cm nak pitam pon ade mlm td...
maybe aku byk sgt pikir dan stress.....

pg td sblum hantar die, aku dah susukan dulu.....
biar die kenyang.....lame skit die tdo nnti....
ms lunch hour, aku dtglah jenguk die.....

memg taska Zara kat bwh opis je, seng nak dtg susukan 
cme klu boleh aku xnak biasekan dtg ms lunch hour.....
nnti die xleh blaja susu botollah cm2.....
tp klu x jenguk, kesian plak die lapar......
arggghhhhhh.....stress betollah...

terima kasih sgt2 kat kak aty sbb byk sgt bg nasihat dan sokongan kat aku.....
xde tmpt nak mengadu....jd kak aty jelah tmpt aku aku berkongsi.....
kuranglah skit rs stress tue.....
thanks a lot kak!

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

23 comments:

  1. hhmm..susah hati jugak kalo camtu ek? kental sungguh hati zara ni..even lapar pun sanggup tunggu mommy die.. tp mommy die plak yg sedih hati..mane tak sedih..anak kite lapar kan??
    semoga jumpe penyelesaian yer ekin..

    ReplyDelete
  2. ala...sedihnyer... kesian zara. cer beli puting botol susu yang jenis leper. bukan yg bulat

    ReplyDelete
  3. Siannya.dh try botol pigeon yg kak aty suggest aritu ke dear?kat jusco mmg byk botol tu.carefour pun ada..

    ReplyDelete
  4. cer try nuk, puting die cam leper sikit, x bulat

    ReplyDelete
  5. cian momy n bby dier
    sabar yer
    doa banyak2 mudah2 dia nak minum botop pas nie

    ReplyDelete
  6. kecian nye kt both mommy ngan izzara. sabar ek ekin. dugaan ALLAH nk kasi tuh :)

    ReplyDelete
  7. SYUKUR la taska dia dekat je.. ciknaa tertinggal solid food dia pn amik masa setengah jam pegi balik rumah..

    ReplyDelete
  8. ala..su pulak sebak..kite cube lg ok

    ReplyDelete
  9. siannya ekin n baby..
    ekin jgn sedih n stress tau.
    nnt susu merudum.
    awk kena try carik puting yg bentuk leper.
    mase bambam dulu akk mmg guna puting tu utk bottle.
    hopefully everything gonna b fine.
    awk bnyk2 berdoa ye semoga dipermudahkan segalanya :)

    ReplyDelete
  10. Alahai risaunya nak tinggal anak bila masuk keje nnt..:( Ekin nasibla dekat..kalau miza nnt jauh tah mcmmana..

    ReplyDelete
  11. Same la pengalaman kt..tp rsnye semua mama mcm tu,mmg kn berhabis dulu utk tau botol n puting susu ape yg serasi dgn bb.alhamdulillah bb org last skali serasi dgn brand NUK. Sblm ni dah beli mam,tommee tippee,mummyjummy,pigeon n mcm2 semua xjalan..br la lega nk tgl bb kt bbsitter

    ReplyDelete
  12. member kite pon bg anak die puting yg leper..brulah ank die nk menyusu botol. ekin try la..

    ReplyDelete
  13. ciannye izzara.ekin byk2 sabar tau.cube try puting fiffy n nuk. Alisha accept puting tu jek.lain2 dia luek smula

    ReplyDelete
  14. ciannya zara..moga ekin kuat ye..gigihnya ekin jahit nama zara tu..thumbs up!!

    ReplyDelete
  15. sedih akak bace...sabar yer ekin...izzara anak yang baik dan cerdik..die akan cepat belajar..insyaallah...awak jangan terlalu stress..nanti awak yangs akit..effect susu dan diri sendiri...macamane nak jage izzara..jage diri bebaik yer ekin...

    ReplyDelete
  16. jgn stress2 ye..die blum jupe botol yg die berkenan je tu.mcm qaleef anak aty gak.last2 ade je botol yg die suke....u usaha beli je mn2 botol yg sesuai k....sabar mummy......bg izzara ms k...die bru nk blaja2 tu...

    ReplyDelete
  17. anak akak pun tak nak susu botol dah cuba mcm2 avent, TT, NUK,MAM sume tak jalan...tp lastly guna puting fiffy yg tu yg dia pandai isap but still bila lapar baru nak minum la nanges2 jugak tp skrg ok la skit dah boleh minum dah

    ReplyDelete
  18. ya Allah kesiannya...apa kata kat rumah try ajar dia dgn pacifier? erk taktau la idea ni masuk akal ke tak...huhu

    btw gigih betol u jahit

    ReplyDelete
  19. Susah hatinya bila baca kisah baby ekin ni, tkt lak Hana nak tinggalkan baby ni. Next week dh msuk opis slepas cuti 3 bln. Harap Naurah ok. Hana rasa buat sementara waktu, ekin teruskan je melawat baby waktu lunch, dlm masa yg sama jgak, tetap pujuk dia feed guna botol, harap2 lama kelamaan dia ok.

    ReplyDelete
  20. rajinnya ikin..gud!..jd ibu mang perlukan byk pengorbanan...demi anak tersayang.. :)

    ReplyDelete
  21. Alahai.. kesiannye...
    ramai org ckp botol MAM or tommee tippew bagus coz puting mcm puting ibu.. try la beli. My dah beli MAM.. beli online je ekin.. kat enjoybreastfeed ke oneworld ke... sehari dua da smpai...

    sbr ye.. n goodluck.. :)

    ReplyDelete
  22. Fingertipshop atas ni My tau. lupe plak nk login ID sendiri td hehehehe

    ReplyDelete
  23. Baby sy pun nak guna Mam je yg lain die reject.... Jenuh jugak lar mula2 nak ajar tu..kene byk sabar ..gd luck!

    ReplyDelete