4.10.12

12

perkembangan +ve...chayok2!!

SELASA....
malam.....
lepas balik keje, ajak husband carik botol Zara.....
jumpe!

RABU....
pagi ms hantar Zara kat school....
pesan kat teacher, mintak tlg bg Zara gne botol baru tue.....
bg jerk wlupun die nangis......
klu die xnak jgak dan nangis2, mintak teacher call.....
nnti aku turunlah......
tp smpi waktu lunch, xde teacher call....
mknenye Zara x nangis....jd aku biarkan je....

kol 1.30 tgh hr, lepas aku makan, baru aku turun taska jenguk anak dara aku tue.....
teacher kate Zara dah bolehlah terima skit2 botol susu tue....
wlupun mule2 die memg tolak.....
tp puting botol tue kecik sgt plak......Zara x puas hisap.....
yelah.....aku beli Botol MAM anti-colic yg putingnye size 0+ month....
aduhai.....ujian dr Allah.......

kol 5.15 ptg aku amik Zara.....
teacher kate ade bg gune puting biase....
Zara nak jgaklah...tp die minum skit je, pastu die tdo....

tp Alhamdulillah, ade perkembangan positif skit.....
jgan putus asa berdoa pada Allah.....
insyaallah lame2 die akan nak jgak susu botol.....
think +ve!!!

malam kat umah, aku ngan suami dok menggodeh2 puting tue....
bg besar skit lubang die.......
mls nak beli puting bru....kot2 die xnak, membazir jerk.....

KHAMIS......
td lunch hour aku turun cm biase.....
teacher kate, Zara nak minum susu skit je.....
pastu die muntah......
kecik2 dah pandai men psykologi mommy die.....
aduhai anak.............xpelah......

setiap kali aku menyusukan Zara, aku akan pujuk Zara utk susu botol.....
xleh putus asa!! chayok2 mommy!!
mudah2an Allah mempermudahkan urusan aku....amin


ratu hati mommy!

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

12 comments:

  1. Gud girl zara! Dpt kt izz pulak,dia xnk direct bf.skang ni mmg express milk n bg pkai bottle je.akak bg dia tomme tippee.dr mula mmg dia selesa.x tolak langsung.hehe.but risauPulak nnt nk berjln nk kna bwk ebm. Leceh pulok. Acaner tu?huhu

    ReplyDelete
  2. dugaan btl ye kak ade ank kecik ni... hope akk dpt tempuh dgn senang =)

    ReplyDelete
  3. nnt lame2 mesti dy nak kan ekin..ni baru2 lagi kan...doa jela..zara nak gune botol nnt...sng ckit ekin nk keje....zara kn gud girl...dgr ckp mummy dy...:)

    ReplyDelete
  4. pelan2 kayuh ye mommy

    lama2 zara leh terima la tu

    dun to much werid ye, nnt mommy lg kurus, kak jems jeles! hehehe

    ReplyDelete
  5. saya masa mula2 keja memang saya cari botol susu yangterbaik utk anak saya.. saya try Tomme Tippe. kejap je dia dah boleh menyusu sebab puting dia sama macam puting susu kita..

    ReplyDelete
  6. Setiap hari mesti ade je perkembangan dri bb. Smoga bb awk cpt2 dpt sesuaikan diri dgn botol yee. Sy pun kna blajar wat preparation drpd awk ni :)

    ReplyDelete
  7. Chaiyok2.dh bsar dh zara.comel

    ReplyDelete
  8. maybe botol mam tu x serasi jugak dengan dia ekin..sbb biasanya kalo botol tu serasi dgn dia, dia akan terus terima..xkan tolak.. mcm baby sy hari tu, bg tommee tippee,dia minum sikit, kemuadian muntahkan balik isi perut dia..kesiann..tapi bila try NUK, terus dia melekap n terima..sampai sekarang.baby br 2 month ++.lega rasenyer..

    ReplyDelete
  9. anak yg bijak..

    dia dapat rasa menyusu dgn ibu ni hangat di peluk n rasa selamat...

    puting botol tu da la keras, kalau yg baru rasa plastik gaknye.. :)

    ReplyDelete
  10. pigeon lembut.. try la pigeon :)

    ReplyDelete
  11. ekin...

    tahniah..dah dapat baby..lame x jenguk sini

    huuu...take care zara elok2 k..jadi mommy yang superb =)

    ReplyDelete
  12. ekin. cuba try botol the 1st year. ank sufy+ank buah sufy dlu pon mslh yg sama. xnk botol. alhmdllah lepas dh try sume botol last skali gne 1st year botol tu dia nk. sbb puting dia mcm puting mommy. try google.

    gud luck then ;)

    ReplyDelete