5.10.12

19

aku nak amik lesen balik! tolong.....


stress bile x pandai bawak kete nie.....
harap jerk ade LESEN yg dah berusia 6 tahun tue.....
tp xleh nak bawak kete pon.....
arghhhhhh...........grrrrrrrrrrrrr....
geram + stress pd diri sendiri!!!

actually aku dah biase bawak kete auto.....[kete ayah aku]
tp husband aku ade kete manual plak
die beli kete tue dr die bujang lg.....
so xdelah aku nk mintak die beli kete auto pon ms tue.....
sbb ms tue xde plan nak kawin seawal nie....huhuhuhuu
lgpon ms tue bru awal2 couple....
so x amik port sgt pasal harta bende die.....ngee~

org lelaki nie mane nak pakai kete auto.....
dorg kate cm org cacat.....erkkk, baiklah.....redha!

bile dah ade Zara nie...
kami xdelah nak nek motor lg.....
motor terpakse tinggal kat opis aku.....
dr umah nek kete smpi opis aku, then husband aku tukar motor utk pegi keje.....
nak masuk KL nek kete? erkkk masaklah bontot....huhuhuu

yg buat aku stress..........
kene tngu husband aku balik kol 6.30ptg.....[kene OT,al-maklumlah dah be3]
aku amik Zara kol 5.30ptg....[xleh amik lmbt dr taska, nnti kene charge OT  plak]
so 1 jam kene tngu papa Zara datang.....
klu Zara x meragam xpelah....klu die merengek, penat gak aku nak melayan.....
tue yg aku jd stress tue....
penat nak tngu husband aku balik wlupun bru seminggu.....
klu berbulan2 cm2?  kesian kat Zara....
klu aku balik umah, dah mcm2 keje aku boleh buat..........

tue yg aku tekad jugak nak blaja bawak kete balik.....
kene gagahkan hati jugaklah.....
tp xlehlah blaja terus nak masuk KL.....
kne crik jln yg lengang dulu.....
pastu kene blaja bukit......
cm kat driving school dolu2......huhuhuh

chayok2 mommy!!!!!
jeles tgk org yg boleh bwk kete sndr......
xyah nak tngu husband bawak.....
boleh merayap be2 je ngan Zara lepas nie....
huhuhuhu..................

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

19 comments:

  1. ekin..saya pun baru start bawak kereta balik setelah 5 tahun dapat lesen..
    sebab? anak lah..
    takkan nk tunggu en asben dtg amik kite dulu, pastu baru nk pergi amik anak pulak..

    ekin..u can do it..percaya lah ckp saya..saya pun bawak kereta manual jugak..org kata saya bawak kereta slow..ade saya kisah? hehe..

    ReplyDelete
  2. slow2 ek mommy ekin.
    u can do it.

    ReplyDelete
  3. insyaAllah, awk boleh buat.. =)

    ReplyDelete
  4. samela riny...pandai bwk auto je..tapi asben ade kete manual...mmg x bawak la kete lepas kahwen ni

    ReplyDelete
  5. Su lg la blajr sekerat jln.smpi mati lesen L tu.kn blajar blik gak ni.dah lupe

    ReplyDelete
  6. akak advice ekin belajar balik kereta yer...memang betul pun ada anak memg kena separate balik keje...byk kebaikannya pandai bawa kete sendiri...akak pegi sendiri balik pun sendiri...nak tunggu husben..hmmmm tension balik lambat...

    ReplyDelete
  7. Go ekin..go ekin..(sambil buat gaye) mmng..lg da ade ank lgi kene bedikari tau..akak skrg borink2 dok umah..siap2 terus hangkut qaleef merate..huhu..senanag tak yah nak tungu2 asben..;p asalkan die tau dan beri izin kan..:-)

    ReplyDelete
  8. belajar balik la jawabnya.. hehehehe. saya memang tak pandai baw keta.. huhuh sangat2 tugi.. sebab takut nak bawa keta

    ReplyDelete
  9. go ekin go!!! hehe..sng j drive manual..anis drive manual...tp kalo msk Kl..mang kebas la kaki..huhu....

    ReplyDelete
  10. hehhehehe
    itu semestinya nama pown KL
    anim pown bawak keta manual gak..InsyAllah boleh...
    cayok..cayok....

    ReplyDelete
  11. kehkehkeh... lesen buat pekasam je eh. nak tukar auto mahal tu so solutionnye, belajar bawa manual. tak susah pun kin...:) My lg suke bw manual.. skrg ni je dah tukar kete besau sket beli yg auto dulu pakai gk manual. tp InsyaAllah da bertahun naik manual dlu takkan lupe kot klu lps ni kena bw lagi..:)

    ajak hasben gi mane2 tmpt lapang.. belajarla bw manual. lame2 t biase la.. :)

    cian zara... klu bleh drive sendiri tayahla nk byr lebih kt pengasuh kan.

    ReplyDelete
  12. penting tu mommy..ciknaa kalo tak reti kete mati kutu la tinggal 2branak kt kl ni. chaiyokk mommy..

    ReplyDelete
  13. hehhehe cpt2 amik lesen balik ekin.ala jln kl ok kalo x hujan.kalo hujan masak lah.

    ReplyDelete
  14. memang tak suke menunggu..
    tu pasal bawak kete sendiri walau hubby keje sebelah ofis jer..hehehe..
    kalo bawak kete sendiri panjang skit langkah.. hehehe...

    semoga success bawak kete yer ekin..

    ReplyDelete
  15. chayok ekin! belaja bawak kerete.

    ReplyDelete
  16. sama la ngan saya pun... semua sebab dah ada anak...nak pegi mana2 nak harap hubby susah sangat rasanya

    ReplyDelete