30.7.12

18

Persiapan raya #1......

masa zaman bujang........
baju raya......
kasut raya.....
handbag raya...
raya tahun nie aku dah bekeluarga!!! yeay!!
wah, rs lain plak perasaannye.....lebih excited....hehe
 kene ade rumah raya pulak....*eh, ade ke rumah raya??hehe
 mesti akan ade yg akan dtg beraya kat umah nnti....
lglah lepas aku bersalin nie....
especially sedara-mara dan kawan2.....

langsir raya?? tgk budget
sofa raya?? SAY NO!!
kuih raya?? yg nie penting....
klu ade kuih raya, kenelah ade bekas kuih rayanyeee.....
ngeeeeeee~

misi berangan bermula........
nak kene beli ke?
suami aku bg ke beli???
kaca ke tipuware je??
lalalalalalaaaaaaa~

misi mencari pulak bermula.................
tetttt....teeetttt......teeettttt......

































taaadadaaaaaaaaaaaa.......


dan inilah hasil rembatan bekas kuih raya mama aku.....
hahahahahahahaaaa......i like!
1 set....complete ngan set gelas dan mangkuk besar.....
ade lg set mangkuk ,tp mlslah nak amik......
cam x gune je nnti....bknnye aku nak wat open house pon...lalala~
TERIMA KASIH MAMA!
jimat duit...hehehehe
boleh beli baju raya Zara.......

ape lg aku nak angkut lepas nie ea?
hehehehehe....
misi berangan bermula lagi........
memg penuhlah kete ms nak balik KL nnti...huhu
membebel suami aku.....maaf yer bang.....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

18 comments:

  1. raya mana nnt ekin? 1st raya da abes pantang ye?

    ReplyDelete
  2. raya bertiga kali ni ye..mesti sgt2 seronok kan...

    ReplyDelete
  3. mimi pn angkut my mom pnye bekas kuih rye je..snang xpyh beli..hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnye beraya bertiga. bazi bertiga jgk tp baby dlm perut hihi

    ReplyDelete
  5. bace entry u terus teringat mak i kat kampung.setiap kali balik kampung, mesti i ada pow barang sket2..hehehe

    ReplyDelete
  6. beg raya harus. nak letak duit raya anak..hehe

    ReplyDelete
  7. huhu harus eksaited kak nk raya nak nak bile da ade baby..

    ReplyDelete
  8. @izyan al-za'im
    tahun nie raya kat johor...
    tgl semggu je lg dah nak abis pantang...

    ReplyDelete
  9. smlm pown baru jer usha bekas kuih raya. nak beli nak beli last2 tak beli. rasa rugi giler pulak bila ingat balik huhu

    p/s: syoknya leh rembat mak punya hehe

    ReplyDelete
  10. rumah my mum ngam2 je bekas raya dia.kitorang ni beraya rumah sewa baru la gamaknye ni....hehehe

    ReplyDelete
  11. leh lah p raya umah ekin sambil nengok bby nati kan hehhe

    ReplyDelete
  12. @mRs mysarah
    mak suke membeli dan mengumpul
    anak tukang rembat je
    hehehehehe

    ReplyDelete
  13. segak aih bekas tu...bila fikir rai ingat nak rembat bekas mama jugak hahaha

    ReplyDelete