18.7.12

42

'hasil tenusu' yang terbaik dari ladang...

Izzara dah semakin besar....
dah semakin mengada2.....
susah sket nak tdokan die skrg......
nak bergayut je ngan mommy....

hr nie bukan nak cite pasal Izzara.....
tp nak share skit pasal 'hasil tenusu' yg terbaik dr ladang aku nie....huhuhu
*saje nak share...bukan nak menunjuk yer

alhamdulillah 'hasil tenusu' aku melimpah ruah sejak dr awal berpantang lg....
fuhhhhhh, lg2 lepas berurut.....
masuk minggu ke2 berpantang, aku dah mule start wat stok EBM....
bukan pe......
klu aku x pump, cik B aku nie rs penuh je....
tkot plak bengkak susu....kang demam plak x pasal2....

skali pump, aku akn dpt lebih kurg 2 botol....5oz + 5oz = 10oz
dlm sehari, aku akan pump dlm 3-4 kali....tgk kerajinan
subuh, pagi, petang dan malam...
tp x semua aku simpan utk wat stok EBM....
2-3 botol aku akan bg izzara minum.....selang seli....
nak ajar die gune botol susu dr awal2 nie....
senang nak hntr ke nursery nnti.....
dan alhamdulillah die nak menyusu gne botol susu....
aku belikan botol susu Pureen je utk izzara.....
naseb bek anak mommy nie x memilih sgt..... lalalalaaa~

 hasil skali pump...
alhamdulillah, rezeki anak mommy....

milk booster?
xde amik ape2 wat ms nie.....minum milo panas je hari2....
cume kekerapan anak menyusu dan kerajinan mengepam tue je
yg byk membantu dlm penghasilan susu......
alhamdulillah.....rezeki Izzara

aku sgt2 berterima kasih pd Breast Pump aku.....
naseb bek awal2 dah beli BP....klu x sushlah aku...ngeee~
dan buat ms nie, aku berpuas hati dgn prestasi Spectra 3 nie....

aku harap.......................
semoga 'hasil tenusu' aku terus melimpah ruah.....
aku dah niat dr awal2 nak full BF smpi Izzara 2 tahun....
insyaallah...amin....

muke Izzara yg x sbr2 nak menyusu.....
tp mommy die sebok nak tgkap gambar...hehehehe

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

42 comments:

  1. wah...kaya ngn hasil tenusu ;)

    ReplyDelete
  2. bestnya..ekin pakai pam apa?

    ReplyDelete
  3. wah..besh2.. gud luck.. semoga hasil pasni lagi da bomb

    ReplyDelete
  4. serius masa dlm pantang byk susu.
    tp ciknaa memang pemalas..
    nyesal tak sudah sbb skrg takde stok.. huhu.

    ReplyDelete
  5. besnya tenusu cemerlang gemilang terbilang... :)

    ReplyDelete
  6. besnya tenusu cemerlang gemilang terbilang... :)

    ReplyDelete
  7. betul ciknaa...nyesal kan tk pump mse pantang...:'(

    ReplyDelete
  8. wahhh..tahniah ye..

    ehh..baru terperasan...

    solemnization date kite sama laa...

    nama anak pon lebih kurang..hehe..

    anak sy Nadrah Safiyya..

    cume lahir awal sikit dari izzara...

    ape2 pon..tahniah n teruskan ya..:)

    ReplyDelete
  9. samalah pakai spectra 3 gak
    tp susu tak banyak mcm awak.
    cukup2 makan je.
    jadi lah.hehe

    ReplyDelete
  10. byk susu ekin...alhamdulilah.....comei muka izzara mtk susu..heh...

    ReplyDelete
  11. wow best nya.Alhamdulillah ekin! doakan rara murah rezeki susu cm awak jugak eh =)

    ReplyDelete
  12. harap2 'hasil tenusu' kina nt byk mcm ekin gak..amin2..

    ReplyDelete
  13. alhamdulilah... susu ekin banya sangat.. x mcm kite aritu.. ;( makin lama makin drop :(

    ReplyDelete
  14. waaaa...cemerlang gemilang terbilang.harap2 susu ct pun cam ekin gak.bia la melimpah ruah.biala baju basah.ngeeee

    ReplyDelete
  15. kena buat stok byk2 dari sekarang yer kin...nanti dah tak cukup baby nak minum sebab after 3months mmg derang minum byk gilessss huhuhuhu, by the way tahniah dik, caiyok2 moga dipermudahkan!

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah... murah rezeki izzara. keep pumping mommy! :)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah...i pulak lambat buat stock, farish dh sebulan baru terhegeh2 nk buat...hehe...but now stock masih mencukupi :)

    ReplyDelete
  18. @Mommy_Cha
    boleh nak wat stok....
    tp xde tmpt nak simpan
    deep freezer mama dah penuh

    ReplyDelete
  19. @ctmah
    insyaallah
    doa byk2
    moga murah rezeki anak nnti

    ReplyDelete
  20. upload la muke mama tengah berpantang plak...:)

    ReplyDelete
  21. Meriahnya susu awk! sblum tu tahniah yer da bersalin. tertinggal keretapi da saya ni. saya tgh tnggu hari ni. doakan saya yer? :)

    ReplyDelete
  22. Bestnya.. Alhamdulillah murah rezeki susu ekin..harap2 kita pun murah rezeki mcm ni jugak. Tak sabarnya nak bersalin. :D Harap2 dipermudahkan.

    ReplyDelete
  23. @mynameismy
    muke mommy?
    nntilah ea
    hehehehe
    mkin berseri2

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah...tambah semangat tgk ekin.ada officemate pun bdn kecik je tp susu dia sgt meriah.dia byk bagi galakan, advice n tips kat i...tu jadi semangat...

    ReplyDelete
  25. syukur alhamdulillah..baby dpt minum susu ibu dgn banyaknya..bagus2 dik. klau nk dpt hasil bnyk, kena rajin mengepam n buat stok. klau dpt buat selang 2-3 jam pun ok jugak. biar skit, tp kerap. tu yg akak slalu buat :D

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah..akak menyokong penuh penyusuan susu ibu..:) buat stock awal..nanti tak ar biler masuk keje stock tak cukup..:)

    ReplyDelete
  27. congrat ekin..harap2 nnti ira dpt hasilkan tenusu mcm ekin ;)

    ReplyDelete
  28. @Syima Syaz
    tuelh
    ramai yg dtg melawat kte, bdn ekin kcik,tp susu byk

    ReplyDelete
  29. weee.. byknye susu... chaiyok2..

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah... izwa punye susu sekali pam dpt 4oz... 1 hari 3 kali... alhamdulillah... banyak jugakan...Hebatlagi awak...

    ReplyDelete
  31. terbaik la ekin...hasil tenusu lumayan..keep pumping...kfieza pun di kala firas dh 9 bulan ni masih menten...10 oz sekali pam di waktu pagi tetapp..bila sesi ke 2 dan ke 3 je kurang sket...

    ReplyDelete
  32. @Fieza79
    hrp2 byk susu smpi zara 2 tahun kak...

    ReplyDelete
  33. Alahai comelnya Izzara :)) ikut muka siapa ini?

    ReplyDelete
  34. Congratulation =)

    Saya masih tercari2 breast pump brand mana kah yang bagus utk dibeli =D

    ReplyDelete