20.7.12

16

Alahai cik semut, nape geget anak aku........

sakit hati....
geram.....
tp xleh nak wat ape2.....
tuelah yg aku rs skrg.......
semut oooo semut........

byk betol semut2 kecik kat umah mama aku nie....
semut merah kecik yg menggeget.....
org dewasa kene geget pon terasa gak sakitnye....
ape lglah anak aku yg baru lahir tue.....
mama dah bgtau awal2 sblum aku bersalin lg....
semut2 nie memg akan jd byk lg2 ade bau baby kat umah....
ngeeee....kesian zara......
merah2 badan kene geget.....

alahai, semut oooo semut.....
xleh nak kawal kewujudan semut2 nie.....
ape yg aku leh wat.....
kne check btol2 tempat tdo izzara....
dan setiap kali lipat baju2 anak aku,
aku akan menilik satu persatu baju2, napkin2, stokin2 zara....
sbb semut2 kecik nie klu x tgk btol2, memg x perasan.....

dan 1 lg yg merisaukan aku....
tkut semut2 nie masuk telinga ke, hidung ke.....
so aku kene rajin menilik badan zara stiap kli tukar lampin die....

aku harap kat KL nnti xdelah byk semut cm kat sini....
rumah atas tanah, memg byk semut agaknye....
lainlah umah aku kat KL tue, tinggi melangit.....
semut x larat nak panjat....hahahahaha....boleh ke cm2?

esok dah mule berpuasa.....
SELAMAT BERPUASA SEMUA!
nota kaki : hope x byk harilah aku tgl pose tahun nie....huhu


Ya ALLAH, jadikanlah dia sihat yang sempurna, 
berakal dan pandai, alim dan beramal...
Ya ALLAH, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya,
dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya,
baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran
dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW,
dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam..."
Amin Ya Rabbal Alamin


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. lagi satu susu ibu manis...kalau baby muntah ker..atau menitik susu kat anak..tukar kan jer baju tu..dan lap tempat kene susu tu..:)

    ReplyDelete
  2. geram tgk tangan izara nie..rindu bau bb

    ReplyDelete
  3. betul..susu ibu mmg manis.
    sbb tu semut suke.
    geram kan..bl kite dh ada anak, kite akan jd cerewet sgt.. sbb syg gile kt anak..hihi.

    ReplyDelete
  4. betul tu. susu ibu rasenye manis. so, kena always b careful. skang ni musim hujan, semut bnyk naik ke rumah.

    ReplyDelete
  5. yeke.sian bb kena gegt semut.mst merah merah badan dye kan.

    ReplyDelete
  6. kat rumah mak saya pn banyak sangat semut merah yang kecil2 tu.. saya tau semut apa yang Ekin cakap tu.. suka sangat gigit orang tau.masa saya pantang dulu pun memang semut ni banyak sangat.. padahal anak saya Breastfeeding jer.. geram jer saya dengan semut ni.. setiap jam nak kena sapu rumah supaya semut tu tak ada kat tempat tidur anak saya..

    ReplyDelete
  7. ala ciannya baby kene gigit semut.

    ReplyDelete
  8. ala ciannya dia kena gigit semut. sangat stress bila anak kena gigit2 nih. grrr. huhuhu.

    ReplyDelete
  9. ala...cian die..sapu krim ok

    ReplyDelete
  10. Ala siannya baby. Bubuh krim ke minyak ke. Org besar kene xpe lg ni baby kene sian la kn

    ReplyDelete
  11. Awak sudah bersalin..?? OMG i ketinggalan :) congrats dear

    ReplyDelete
  12. tau xpe.. dhia pun sme.. sblm nk ltk tilam die.. kne check dlu.. lantai or karpet 2 ade semut ke x... :)

    ReplyDelete
  13. same lah kat rumah mak ni semut halus2 tu byk betul. kdg2 x pasan entah bile digigit ny bdn ank smpai merah2, huhu

    ReplyDelete
  14. sama la dear...stiapkali nk letak baby,i akan kebas2 smua kt tilam die..belek satu psatu...paling risau,takut msuk telinga ke hidung ke kan..

    Klu baby i kene,mmg i emo la...kesian sgt kt die..

    ReplyDelete
  15. rumah i pon byk semut sejak ada baby ni...maybe sbb susu yg tumpah kot...huhu

    ReplyDelete
  16. semut mmg suka hinggap baby...bau susu ibu lagi la...kerap tukar baju n bersihkan baby

    ReplyDelete