21.6.12

23

Taska/Nursery DONE!

bru lega skit rs.....
sbb dah dapat daftar kat taska/nursery opis aku nie....
wlupun aku dikire special case (KIV) sbb anak masih dlm perut....ngeee~
bolehlah aku balik berpantang dengan tenang.....
alhamdulillah, amin....

actually taska kat opis aku nie akan ade management baru mulai Julai nie....
taska dgn management lame memg aku dah lame booking....
dari akhir tahun lepas lg....siap bayar deposit RM80..
*smpi skrg aku tuntut deposit tue lom dapat lg...nie nak hangin nie....huhu

aku bkn pe,
yg buat aku risau, x dpt nak daftar dgn taska baru nie....
mane tau dah terlalu ramai, 
takut dorg xnak amik pendaftaran utk baby yg lom kuar lg....
kang aku nak hntr anak aku kat mane???
aku dgn suami aku memg xde survey2 taska or pengasuh lain....
*sbb memg nak hntr kat taska opis aku jugak...tak kire....huhuhu

td ade taklimat ngan management taska yg baru.....
so far so goodlah dgn perkhidmatan yg dorg akan bg.....
ape2 pon, kne hntr anak kat situ dulu, bru tau cmne servis dorgkan?
ckp mulut, sape2 pon boleh ckp meletup2....huhuhuhu

baby,
mommy dah daftar skool utk anak mommy....
anak mommy xleh nakal2 tau...
kne blajar pandai2 ye sayang.....

TASKA/NURSERY DONE!
bende yang sangat penting utk ibu bapa bekerja....huhuhu

----------------------------------------
NOTA KAKI :
misi penting aku dan suami skrg.....
mencari car seat utk anak aku nie........
kne crik sebelum aku balik berpantang.....*hope sempat
*bukan xnak carik awal2, tp xde budget....huhuhuhu
kang sepanjang aku kat johor, suami aku jauh....
susah plak aku nak ke mane2 bawak baby......
nak g klinik ke....mama ngan ayah keje.....
mane nak carik car seat murah ea?
yg below RM150.....ade ke? huhuhu

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

23 comments:

  1. InsyaAllah, kena tgk dulu the 1st month macam mana kan. Tp seronok tgk budak2 boleh belajar macam² kt sana nnt :)

    ReplyDelete
  2. wah da dpt nursery ok la..;)

    My satu brg baby pn tak beli lagi.. awal lg kot hehe

    ReplyDelete
  3. yay jugak sbb nama aku pun dlm KIV. haha. dr ape yg principle brief td, mcm exciting je CGC ni. hrp2 dia tunaikanla ape yg dia ckp tu. doa2 la. best tgk activities yg dia tunjuk tu :)

    ReplyDelete
  4. bestnye dpt nursery dkt ngn opis...keje kat mane tu..nk apply gak boley...hihi..

    ReplyDelete
  5. mula2 nak daftar jugak utk bam bam, tp akak x anta dh kat taska ni. trauma sungguh!

    awk try cari cash converter. kat situ bnyk brg2 terpakai yg murah. aritu car seat cantik dan nmpk msh baru lg, x sampai rm100 pun harganya :)

    ReplyDelete
  6. kat sweetcherry.com ade yg hrga 120 kbwh. then kat mydin melaka brand looney tunes below 110, u try la tgk mydin subang mna tau ade jugak.

    ReplyDelete
  7. senang hati nursery da settlekan kak..penting tu..

    ReplyDelete
  8. hal nursery memang paling merunsingkan selepas hal beranak..huhu..meamng lega kalau kite dah tau kat mane nak hantar anak kite..:)

    ReplyDelete
  9. bestnya kat office ada nursery. senang & tak susah hati nak gie kerja nanti. i wish my office pun ada tp sygnya.. huhu~

    ReplyDelete
  10. senang la dapat nursery dekat opis. hati senang sikit baby ada dekat. car seat baby sweet cherry ada harga below 150. skrg ada offer..belilah car seat tu cecepat.. senang sikit nak angkut baby nnt. ;)

    ReplyDelete
  11. kat office kita pun ada nursery tapi baby tanak plak... umur kena lebih dari 3thn + rm400 sebulan.

    tak larat dah ek nak gi mydear warehouse next week?

    ReplyDelete
  12. bestnye dh ade taska utk ank..

    erm car seat sweet cherry ade yg below 100... kena pndai cr lah... sy pun x cr lg... bdget xdok... hihi

    ReplyDelete
  13. @Hazz Nieza

    memg sgt2 bernasib bek ade nursery kat bawah opis nie...

    ReplyDelete
  14. @Syima Syaz

    syima, dah x larat dah kot ms tue
    tngu hari je
    suami mesti xnak bawak
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  15. @Liyana

    skrg nie nak g survey bwk2 tmpt pon cm dah x brape nak larat....

    ReplyDelete
  16. ekin, car seat tu offer kat JJ.try lah pegi tgk. dia jenis yg mcm ni http://www.sweetcherry.com.my/products_LB321A.php

    ReplyDelete
  17. opis akak pun ada taska..tp akak tunggu Fayel umur 2 tahun nanti gi keje sesama senang...

    car seat ada harga RM150 brand sweetcheery...akak pun tak beli awal tak de budget ..but dont worry rezeki fayel dpat present..so ekin jgn risau mana tau ada org nak present kan

    ReplyDelete
  18. oklah dapat nursery kat opis. ada masa, leh gi jumpa baby.

    ReplyDelete
  19. ekin: taska oren tu masuk umur brp? monthly brp? hehe surveyy

    ReplyDelete
  20. @hidayah hiddensity

    dayah, taska bawah tue bukan taska oren lg....dah tukar CGC...masuk dr umur 2 bulan...sebulan RM300

    ReplyDelete
  21. best la opis ekin ada taska..opis ira xdew..so kena la antar jauh sikit..

    ReplyDelete
  22. bgsnyer dh book awal2 nursery...

    jemputlah baca blog kita..adala sikit sbnyk tip untk M2B

    ReplyDelete