12.6.12

35

Perkembangan 37 minggu~

1. Semakin susah nak tdo....ishkkk, mengiring ke kiri x kene...mengiring ke kanan x kene....terlentang pon x kene jugak.....susahnye nak tdo malam....wlupun badan dah penat sgt sbnrnye......

2. Kaki sakit yg teramat.....aduh, kaki dah membengkak dgn jayanyeeee....xmau surut2....xdelah bengkak besar mane pon.....tp tuepon dah rs sakit sgt yg menyebabkan malasnyeeeeeee nak jalan......pastu lutut sakit....bile solat, lepas sujud, rs susah dah nak bangun.....kdg2 terpakse solat duduk jugak....

3. Sgt2 malas nak masak sendiri kat rumah....hr2 ajak en.suami makan kat kedai....rs x berselera nak makan masakan sendiri.....boleh cm2? hehehehehe....maaf yer bang.....x laratlah nak masak...anak papa nie dah semakin besar dlm pewot mommy.....huhuhuhuu....*alasan yg paling kukuh...

4. Semakin kerap checkup.....*yg nie sume2 mommies same.....aku rs dah naik segan nak mintak time-off dr bos....huhuhuhuuu....maaf yer puan, bulan nie jerk...hihihihiii....

5. Wlupun rsnye semua kelengkapan baby dah complete, tp still rs tak cukup dan nak beli lg...huhuhuhu....aku mule nak membeli2 brg2 yg x brape penting pulak....hehehehe....tuelah mommy.....papa asyik bising jerk.....huhu

6. Masih dalam dilema, AKU NAK BERSALIN KAT HOSPITAL MANE EA?? aku xkan bersalin kat hospital private, sbb memg aku x mampu nak bayar....jd aku akan bersalin kat hospital gov, sbb aku keje gov, so gunakan kemudahan yg ade....tp aku masih terpikir2 lg hospital mane....HOSPITAL SG BULOH? HOSPITAL SELAYANG? HKL awal2 dah reject...dua2 hospital nie dekat ngan umah aku.....ade try2 review pengalaman ibu2 sblum nie, ade yg baik dan ade yg buruk....tue biaselah.....ikot naseb masing2.....so aku rs redha jelah.....tgklah suami aku hntr kat mane nnti....huhuhuhuuu......SEMOGA SEMUANYE DIPERMUDAHKAN....AMIN

7. Debaran nak bersalin semakin terasa...sgt2 takot dan nerves....tp perasaan x sbr nak jumpe baby lg kuat sbnrnye....

8. Tanda2 baby nak kuar? ntahlah...aku rs lom ade tanda2 lg wat ms nie....contraction? aku masih xtau lg cmne rs contraction...tue yg kdg2 wat aku risau......huhuhuhu....."seminggu dua lg, anak mommy dah leh kuar yer sayang......"

9. Mood keje dah semakin berkurang....hati aku dah separuh balik johor, separuh lg kat umah....huhuhuhu....aku ade menyatakan hasrat nak amik MC seminggu sblum bersalin kat en.suami, konon nk rehat kat umah....aku dah mls nak stress pasal keje sbnrnye.....keje xkan habis smpi bile2......tp en.suami kate xyahlah.....die risau aku sorg2 kat umah.....OK, BAIK BOS....jgn ingkar cakap suami.....so aku akan bekejeeeeee smpi baby kuar....

1O. Hobi baru aku skrg kat umah......sambil2 tgk tv bersama suami, aku akan mengadap beg baby utk bawak ke hospital....keluarkan baju baby, betolkan lipatan, pastu masukkan balik dalam beg......hahahahahahaa..... tue jelah keje aku skrg....nak kemas umah, xde ape nak kemas....lgpon x larat nak diri dan buat keje berat2 sgt skrg.....huhuhuu...*alasan paling kukuh.....suami aku pon dah naik rimas....pastu aku jawablah, "baby lom kuar, mommy ngadap baju baby jelah dulu...."

11. Setiap kali aku call mama atau adik2 aku, belum sempat ckp hello lg, soalan pertama yg mereka tny, dah nak bersalin ke?? hahahahaha...setiap kali dorg tny, nk gelak je....."baby, bkn mommy ngan papa je x sabar nak tngu baby kuar tau....tp tok mama, tok ayah, uncle, maksu, semuanye lg excited tau....."



lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

35 comments:

  1. hoorayyy~!pasni boley cter pasal anak je...cket lg...sabar ye...:)

    ReplyDelete
  2. saya pon x sbr nk tgk baby tu keluar..tiap2 ari duk bace perkembangan beliau,buatkan sy lak excited hihi

    ReplyDelete
  3. tak sbar nak tengok baby Ekin.. semoga semuanya dipermudahkan dan semoga semuanya selamat.. :)

    ReplyDelete
  4. x sabar nye nk tgk baby ekin. hosp sg buloh x brp best, sbbnye mase kat bilik/wad menunggu x bole bawak phone. susah nak communicate dgn husb dan family. kat hosp selayang klau x silap bole. ade yg ckp hosp sg bulohnye servis baik, ade yg ckp hosp selayang bagus. xtau la dik, ikut nasib.

    ape pun, akak doakan agar semunya selamat dan dipermudahkan. jgn stress2.. :)

    ReplyDelete
  5. tak sabarkan? tak pe2, kejap ja lagi tu..nnt bila dah bersalin cepat ja masa berlalu..enjoy ja masa last2 ni..makan ja apa yg nak makan..

    Sy doakan semoga semuanya selamat...

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan semuanya :)
    auntie pon tak sabar nak tengok baby...

    ReplyDelete
  7. fuhhh berdebar2 kan?
    moga dipermudahkan ekin...:)

    ReplyDelete
  8. moga semua di permudahkan...aminnnn...

    Gadis yg bru bpe bln ni dh x sbr2 nk bersalin...=)

    ReplyDelete
  9. 2 minggu tu pejam celik je ekin2.tup2 tau2 ekin dah selamat beranak.btw, semoga semuanya dipermudahkan.amin :)

    ReplyDelete
  10. semoga dipermudahkan segala urusan..ai pun skang susah tido malam..tapi layankan aje. bersalin kat HKL oklah skang...servis pun dah bagus bilik pun ok..selain dari tu bnyk jugak gud review hospital ampang... =)

    ReplyDelete
  11. yg 1-3 tu same sgt...
    bdn kte dh jd makin berat...sume pn rs mls je skrg...
    no.11...asal call SIL soklan tu WAJIB kot...hahaha
    apepn2 to mommy, selamat bersalin dan sama2 kite doakn selamat lah hendaknya mommy dan bby ye...

    ReplyDelete
  12. faham sangat perasaan kamu itu . semoga selamat dan cepat bersalin ~

    ReplyDelete
  13. aik,suami xbagi cuti awal eh.rara nt ingat nk cuti 2 minggu awal sbb nk prepare brg baby n nk rehat2.hehehe.
    semoga ekin selamat bersalin nt =)

    ReplyDelete
  14. ekin, no 10 tu same lah! haha
    x sbr kan... nebes nye :)

    ReplyDelete
  15. tak lama lagii..bestnyeeee.. :)

    ReplyDelete
  16. simptom yg ekin alami..mia juga dh alami nk msk angka 31 weeks ni..byk yg disenaraikan atas sama dgn keadaan mia.

    yg pastinya ms nk bersalin ekin dh dekat...kuatkan hati

    ReplyDelete
  17. ciknaa selalu ingat dulu minggu ni adlh minggu terakhir..tapi ciknaa bersalin 2hari awal edd.. jd, 37w lame lg bg ciknaa.. xsbr nk deliver kn? bl dh lahir sume sakit tu akan hlg..

    ReplyDelete
  18. haip...rilex je..jgn nerous..time nak menunggu baby keluar tuh la saat2 yang awak xkan lupe nanti..anyway good luck eh..be my followers!!!tq..

    www.farizahzin.blogspot.com
    www.obsesikraf.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. tak lame lagi nak keluar baby :)...
    tak sabar nak tengok baby ekin.

    ReplyDelete
  20. Ekin, knp x bersalin kat pusrawi kl je? Pusrawi kan panel..

    ReplyDelete
  21. x sabar nak tengok baby. semoga di permudahkan semuanya :)

    ReplyDelete
  22. semoga selamat semua nya yer..jangan takut2 tau... :)

    ReplyDelete
  23. husna : panel utk checkup je....bersalin kene tggung sndr...

    ReplyDelete
  24. juz nak kasi pendapat la yer ekin... hospt sg.buloh n hosp.selayang... tak ramai ofismate husna bersalin di situ..sbb byk dgr citer x elok psl doc n nurse sana... yg paling ok hospital serdang :)

    ReplyDelete
  25. husna : serdang? terlalu jauh dr umah...ekin dok kepong jerk...kang susah husband ekin nak ke sane plak....insyaallah xde ape....

    ReplyDelete
  26. biasa lah tuh ekin, nanti bila dah ade baby lagi lah penat nak berjaga mlm tu..praktis lah tuh namanye :)

    ReplyDelete
  27. x lame lagi bby nak kuar....sbr ye mummy dgn papa..lpas tu x tengok bju bby dah...tgk bby jeee...hehehe...:)

    ReplyDelete
  28. ekin selamat besalin yew,..jgn takut ok..semoga dipermudahkan..amin..

    ReplyDelete
  29. simptom susah nak tidur rasanyer dah start dah sekarang..kadang bolehmerayau satu rumah dulu tgh malam2 buta tu..hoho

    Semoga semanagt juang untuk melahirkan baby terus ade yek ekin..tak sabar tgok ekin update pasal anak plak pas ni..hehe..:-)

    ReplyDelete
  30. ekin...percaye cakap akak..sila jangan pergi ke hospital sungai buloh..selain akak sendiri ade pengalaman kat sana..adik akak baru2 ni beranak kat sane pon melalui pengalaman buruk jugak..kat situ banyak dokter pelatih dan nurse pelatih..akak tak reti nak cerite..tapi akak harap awak tak akan ade pengalaman kat situ..sebelah katil adik akak jugak-di 'siang' [c-zer] hidup2..!! biler bius tak sempat sampai ke pinggang tapi dah di belah perut nyer..akak sendiri dengar pengalaman die..tapi terpulang pade awak..mungkin setiap orang tak sama bahagiannyer..gud luck ekin..:)

    ReplyDelete
  31. @aTy _faRed~

    huhuhuhuhu
    sis, terus xtau nak bersalin kat mane skrg nie....hope semuanye ok

    ReplyDelete