15.6.12

29

nie contraction ke?

 balik keje smlm, sementara tngu en.suami dtg amik
perut aku dah mule sakit dan mengeras...
nie contraction ke?
aku relex lg.....
balik umah, makin sakit plak.....tegang dan sakit kat bhgn bawah
lepas solat maghrib ajak suami makan kat luar....dah lapar sgt....
tambah plak bhgn perut dah sakit.....memg x dan lah nak masak....
aku gagahkan jugak naik motor.....
sbb nak g kedai makan dekat je, mls nak naik kete....

lepas makan, perut still sakit....
*aku yakin dan pasti bkn sakit perut sbb lapar, masuk angin atau nak buang air besar
tp aku ajak en.suami g carrefour dekat2 umah tue...
xnak terus balik...memg saje nak jalan2.....
klu terus balik dan melepek kat katil, confirm lg sakit

gi carrefour, x balik dgn tangan kosong.....
dlm sakit2 tue, still nak shopping lg....hehehehe
 sempat gaklah amik 2 pasang baju baby, diapers ngan cologne baby.....
*nak sgt beli baju gegirl....rembat gaklah sepasang
hehehehehehe....yg peliknye, ms crik barang baby, hilang jap sakit.....

balik umah, sakit still x hilang.....
sepanjang mlm td xleh tdo....tdo2 ayam jelah....
kejap2 terjaga....pegang perut....sakitnyee....
inilah contraction rupenye.....
*baru contraction dah sakit cmnie, cmnelah sakit bersalin nnti....
aku rs kepala baby dah masuk...sakitnye kat bhgn bawah...
perut mengeras.....gerak skit pon dah sakit....
sblum nie xde rs sakit langsung....

pg td still sakit....nak jalan seksanye....
aku dah nmpk cam sarat sgt...
rs lemah je gi keje.....tp gagahkan jugak....
sblum cuti bersalin, aku xnak ade keje2 pending...

smpi tgh hr td, still sakit....
tny kakak2 opis, soh dorg pegang perut aku, dorg kate keras btol....
dorg kate aku cm dah dekat nak bersalin je....
aku glah klinik kat opis nie.....saje nak check
scan2 ok.....kepala baby memg dah masuk laluannye....
sbb tue bile jalan, memg sakit....
kononnye jumpe doktor nak tunjuk perut yg keras nie....
tp perut nie x mengeras plak smpi skrg....pandai btol anak mommy
doktor kate perut still lembut....
tp klu mengeras lg, aku kne mule monitorlah...
 doktor soh byk berjalan kalau nak cepat bersalin.....
minggu depan anak mommy dah boleh kuar yer sayang.....


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

29 comments:

  1. xlama lg la tu..hehe..
    baby tgh main cak2 ngn mummy dia..huhu...

    ReplyDelete
  2. comey je perot ekin..heheh...insyaAllah..semoga semuanya dipermudahkan....

    ReplyDelete
  3. braxton hicks kut..monitor timing

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhh xdpt bayang kan cane rasa sakit tu.moga dipermudahkan =)

    ReplyDelete
  5. suka layout baru ekin ni..OOT plak kan..

    semoga semua dipermudahkan..amin

    ReplyDelete
  6. take care... jgn ler naik moto lg.. serammmm mndengor nye..

    baju purple 2 dhia pun ade jugak.. tp yg skirt.. :)

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya selamat dan dipermudahkan segalanya... :)
    tak sbar nak tengok baby awak.. :)

    ReplyDelete
  8. sakit2 sempat lg erin brjln eh..klu mila dh melepet tu..comelnya perut..hihi

    ReplyDelete
  9. rindu pulak nak berperut comel mcm u tu. :)

    ReplyDelete
  10. baby gurau2 tu..hihihi...
    comelll...

    Insyaallah permudahkan semuanya,,,aminnn...

    ReplyDelete
  11. xsabar nak tgk bby ekin..semoga selamat dan dipermudahkan semuanya nanti..

    ReplyDelete
  12. lala latif : biarlah kuar cpt2...
    hhehehehe

    ReplyDelete
  13. aeen : perut ekin kecik je...

    cheyan : masih confuse dgn contraction nie....

    ReplyDelete
  14. kina : tq....

    cikpingu : jln dkt2 je naik motor

    riena : tq riena...

    puan.mila : kalau melepet je kat umah, makin rs sakit...

    ReplyDelete
  15. itu mebi brixton hicks kot dear :) anyway selamat nak bersalin yer darling :)

    ReplyDelete
  16. wow! ekin nk dia kuar nxt week ek?
    kite nih perot masih kt ats..cm lame lg..ahaha..x turun2 pulak..pasnih nk bejalan selalu la..biar cpt.

    ReplyDelete
  17. waaaa...beraninye naik moto.huhu
    btw selamat menghitung hari ekin.harap2 semuanya dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  18. Kita doakan sume urusan bersalin dipermudahkan oleh Allah ye...
    Take care.. =)

    ReplyDelete
  19. ekin>>sy pun dah rasa contraction pg td..terus berdebar2.igt esok sy pun nak g jln2...heheheh..

    ReplyDelete
  20. berdebar2 la pulak baca step by step cite u ni..semoga selamat semuanya :)

    ReplyDelete
  21. yeay..tak lame dah tu. get ready okey.. insyaallah sume willbe okay..

    ReplyDelete
  22. xlama lg dah tu...xsabar tgk bb ekin...selamat besalin ekin..

    ReplyDelete
  23. wah tapi ekin tak cek eh dah berapa cm buka.. takpe..betul cakap doc banyakkan berjalan yer..memudahkan bersalin.. moga selamat semuanya..

    ReplyDelete
  24. mesti best kan dah nak jadi mama.. huhu

    ReplyDelete
  25. mmg x lama dh ti dear..hehe

    ReplyDelete
  26. menghitung hari...:) akak tau perasaannyer...:) sangat2 tak sabar kan..gud luck ekin..tak lame dah tu..

    ReplyDelete
  27. 'KURUNG SIAP' is where you can shop online for your " BAJU KURUNG & BAJU SEDONDON IBU & ANAK " with AFFORDABLE and IRRESISTIBLE designs and most of all - a quality pieces from the comfort of your HOME!

    Why wait? Just a few clicks and you can have it here.
    Enjoy your online shopping with us!!
    Visit http://www.kurungreadymade.blogspot.com

    ReplyDelete