7.6.12

35

kaki & tangan dah bengkak, alhamdulillah strech mark xde lg...



dah masuk 9 bulan nie, kaki dan tangan dah mule bengkak.....
wlupun xdelah seteruk mane, tp sakit dan payah jugaklah nak jalan....
kebas je rs....
ms kat opis ok, bile balik umah je bengkak naik.....haish!
xpe, kne bertahan utk bulan nie je wahai Ekin!.......huhuhuhu

strech mark plak, alhamdulillah dah masuk 9 bulan nie still xde lg kat pewot aku....
aku x penah lupe letak Pureen Strech Mark Lotion sejak awal pregnant dulu.....
so pewot aku still cantik jerk....hihihihihii...*perasan!
klu gi checkup kat pusrawi, doktor x penah lupe puji pewot aku.....huhuhu


---------------------------------------------

selasa lepas.....
checkup kat KKIA Kepong @ 36 minggu
aku xtaulah cmne nurse nie wat keje....
every checkup, mesti salah kire usia kandungan aku.....
aku nie plak yg kene bgtau dah brape minggu.....
haish, klu aku nie jenis x amik tau, memg dah sah2 salah kire....

BERAT : 64KG (+1.5kg dlm ms seminggu)
TEKANAN DARAH : 122/72
URINE : OK
KEDUDUKAN JANIN : CEPH
TINGGI JANIN : 34CM
JANTUNG BABY : 14O/+
HB : 12.O (nie yang paling aku happy...hehehe)

so far semuanye oklah untuk checkup kali nie....
next week checkup lg....scan baby plak kat KK Jinjang....
minggu nie dah mule checkup setiap minggu....
haish, asyik muke aku jelah yg mintak time-off kat bos....huhu

*esok checkup kat Hospital Pusrawi pulak.....


---------------------------------------------

di kesempatan ini...............*wah,sgt skema! 
aku nak ucapkan terima kasih byk2 kat kak yan sbb bg hadiah utk baby yang 
sangat2 comel!!!! *kak yan : kakak opis aku
kak yan nie pregnant jugak.....tp boboy....

nie adalah 1st baju baby girl yg aku ade.....
scan baby memg gegirl, tp aku masih x brape brani nak beli brg2 baby yg berunsur gegirl sgt...
sume color yg playsave je.....huhuhuhuhu
bile baby dah keluar, baru mommy beli baju byk2 yer sayang........
THANKS KAK YAN!



lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

35 comments:

  1. tu dh dekat dh tu klau naik bengkak2 tu. stretchmark tu xde maybe sbb perut awk kecik kot. mcm akak dulu, dua2 anak perut besar! insyaAllah, semoga dipermudahkan segalanya..take care!

    ReplyDelete
  2. woweeee...baby da nak keluar...cket lg da boley jd mak2 dah..skang mak jgk tp baby dlm perut lg..

    ReplyDelete
  3. akak yang awal dari kamu...

    akak 5hb dah 36 mggu

    tapi kena admit awal

    19/20hb ni

    huhuhu

    ReplyDelete
  4. eh... bari igt nak masuk gambar kaki yg bengkak ni

    hahaha

    tersangat bengkak

    ReplyDelete
  5. ekin kuat semangat utk besalin yew..dah hampir2 nie...tahniah sbb pewot xde strech mark..

    ReplyDelete
  6. akak yg awal ea?
    hehehehe

    knp kne admit awal?

    ReplyDelete
  7. takpela..bengkak atau strecth mark tu perkara biasa time peknen.. satu perkara yg indah sebenarnye.. :)

    ReplyDelete
  8. kecil2 kuku awak kan...
    comelnya.

    ReplyDelete
  9. sbb kencing maneh... hahaha

    ala... bukannya tinggi pong

    bacaan 6 / 7 je pun

    disebabkan penah ada kes pasal darah tinggi yg kena warded 4h 3m bulan bila entah... maka dengan itu doktor kata kena induce

    huhuhu

    ReplyDelete
  10. oooo...
    x lame dah tue kak
    tp mesti dah x sbr nak jumpe babykan?
    hehehe

    ReplyDelete
  11. dah bengkak dah ye...
    semoga dipermudahkan segalanya..:)

    ReplyDelete
  12. hmm mmg bengkak lah ekin.rara kaki dh bengkak sket..tp x obvious sgt lah.tp xsakit lah.ich pelik.kalau xsakit xpelah.tp kasut jd xmuat.hehe

    ReplyDelete
  13. i pun sma bengkak jugak..setiap kali chekup kt kk nurse sound kaki bengkak...huuuuu...besor betul kaki i..berat tul rase..huuuu...sama2 la kite counting the days ye.. :)

    ReplyDelete
  14. dah bengkak nak dekat dah kot tu ikin..mcm wani dr 5bulan dah bengkak..so xtaw lah ble nak bersalinnya..

    ReplyDelete
  15. ekin, sila bersedia kalau dah start bengkak tu.. like me, my nenek ade tegur, ni minggu depan mesti beranak ni.. and yes, seminggu lepas nenek i balik, i dah sakit nk beranak.. so ekin, get ready & i doakan semuanya baik sahaja ;)

    ReplyDelete
  16. dah nak dekat dah :) good luck and take care..

    ReplyDelete
  17. ella : yeke cm2?
    ishk, risau plak
    ramai kate ekin bersalin awal

    ReplyDelete
  18. welcome ekin. xdpt bli baju girl utk dlm perut ni, bli utk anak ko pon jd la. hehe. hope u like it :)
    akak pon stakat ni xde stretch mark kt perut. harap2 terus xde. tp ade nmpak sikit kt peha. punyela nk nangis wlopon sikit je pon. haha. harap x merebak kt perut. huwaa! :P

    ReplyDelete
  19. wah bestnya tak de stretch mark..
    yati ada ada, mungkin perut membesar bagaikan johan hehe..itu yg wujudnya scrtech mark, alhamdulialh dpt dikurangkan, janji rajin sapu krim anti stretch mark hehe...

    tak lama dah kan ekin..huhu...neves2..

    ReplyDelete
  20. sy mgu ni msuk 38w dah, kaki n tgn x bengkak lgsung pun, perut pn xde stretchmark, hehe

    ReplyDelete
  21. aahla..kt kaki paling heavy bengkak ek..uuu..ekin still drive lg?ok ke?

    ReplyDelete
  22. ekin..sgt bes pewot ikin xd strechmark...pwot anis ngeri...smpai doc2 pun tkejut.sadis btol..huhu

    ReplyDelete
  23. ctmah : ekin x drive...
    hr2 pegi keje suami hantar...

    ReplyDelete
  24. anis : alhamdulillah xde kuar strech mark tue
    maybe pewot ekin x besar sgt kot

    ReplyDelete
  25. sume org kate ekin bersalin awal....
    nervesnye rs....

    ReplyDelete
  26. fadh sgt teruja tgok kaki akak opis yg da masuk 9monts jgk..bengkak die mcm xde bentuk kaki da..ksian pown ade tp die kate xde pape..kebas2 je..

    ReplyDelete
  27. fadh : tuelah, naseb bek kaki nie x bengkak sgt
    klu x, sendiri pon ngeri nak tgk
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  28. Hehehe..best takde stretch marks lagi..miza da penuh kat muntut..tp kat perut takde plak..mcm mana nk tau kaki ddengan tangan bengkak eh? Risau jugak kalau bengkak nnt..org kata seksa ooo..betul ke?

    ReplyDelete
  29. org tua2 cakap kalau bengkak2 tu dah surut nak dekat sangat nak bersalin.. :)

    baju baby tu sangat comel... :)

    take care ye..

    ReplyDelete
  30. Ekin.... dh kne standby... take care...semoga sumer slmt...amin... :)

    ReplyDelete
  31. bestnyaa sikit lagi nak dapat baby. :)

    ReplyDelete
  32. Hi! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check
    it out. I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will
    be tweeting this to my followers! Exceptional blog and outstanding style and design.


    Also visit my webpage stretch mark lotion

    ReplyDelete
  33. This web site truly has all the information I needed about this subject and didn't know who to ask.

    Also visit my web site stretch mark Creams

    ReplyDelete
  34. I needed to thank you for this fantastic read!

    ! I certainly enjoyed every bit of it. I've got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

    my site ... How To get rid of stretch marks

    ReplyDelete