22.5.12

25

WISHLIST untuk si kecik mommy~

sejak 2 menjak nie, rs badan aku makin berat....
kaki pon x larat nak diri or jalan lame2.....
even kaki aku lom bengkak lg....huhuhuu...naseb bek
tp bile malam je, lenguh bukan men lg...kebas
tdo aku pon semakin x lena.....
ke kiri x kene...ke kanan x kene...sbb si kecik nie x reti dok diam...
telentang pon x kne....mommy sakit pinggang plak.....
Ya Allah,kau permudahkanlah segala urusan aku.....amin


WISHLIST untuk si kecik mommy nie......
memg aku teringin dan bercadang nak beli bende2 nie utk anak aku....
cume buat ms nie, keadaan dan $$ x brape nak mengizinkan.....
Insyaallah lepas baby lahir nnti, mudah2an ade rezeki anak mommy nie....

1. CAR SEAT
nie memg aku dan suami plan beli lepas baby lahir....
senang mommy nak bawak anak mommy ms nak hntr nursery nnti...


2. STERILIZER DAN WARMER
kdg2 aku rs penting jugak bende alah nie....
bile ade baby expo,harga pon boleh tahan murah.....
cume wat ms nie $$ x brape nak mengizinkan....
so KIV dulu bende alah nie.....Insyaallah adelah nnti....


3. ALMARI/WARDROBE
 nie memg wajib beli.....
klu x,nak sumbat kat mane plak baju2 anak mommy nie....
memg saje nak beli almari yg cenggini....
ade tmpt utk hanger dan lipat.....
gaun2 anak mommy leh hanger....baju2 biase, lipat je....
tp lepas bersalin & berpantang nntilah bru beli....
memg dah spend duit utk nie.....sabaq na....



4. PLAY MAT 
comel plak aku tgk bende nie.....
dah lame teringin nak beli.....tuelah perempuan,sume nk
tngulah nnti yer sayang.....
nie hanyalah kemahuan, bkan keperluan....huhuhuu



buat ms nie,nie je wishlist aku......
yg aku rs penting dan aku nak sangat2....hehehehe
sepanjang aku xleh nak tdo nyenyak waktu malam,aku dok berangan bende2 nie jelah...hihi
mudah-mudahan Allah murahkan rezeki mommy dan papa yer sayang.....

nota kaki : sekadar wishlist seorang ibu untuk anaknye.....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

25 comments:

  1. warmer tu ikoot keperluan u la jugak...i tak beli pun..guna kaedah lama je la kot nnt..hehehehehe

    drawer i dah beli sonok je susun2 baju dia dalam lemari...

    good luck dalam pencarian u untuk selebehnya ye...dan semoa dipermudahkan segalanya..amin

    ReplyDelete
  2. Insyaallah semua nyer dapat nnti..

    tapi kalau warmer tu Gadis x beli kot nnti..sbb rasenyer mcm guna sekejap jek pastu dh x gune..huhuhu..

    tapi ikut masing2..=)

    almari tu pun ok sesangat kalau beli..
    sure nnti baju nyer banyak nak di letak kan..
    mesti comel...=)

    ReplyDelete
  3. hehehe.. kannnn.. rase cm nk beli je semua bende tu.. mcm kite, dah beli, gune nye cume 2 3 kali, pas tu dah! mcm warmer & sterilizer tu la, ltk kt umah mak, bkn dia gune pn, dia gune lagi kekdah lame, rebus botol tu.. ahahah..

    ReplyDelete
  4. waaa..siap ada car seat lagi.
    mimi nk buat wishlist jugak la car seat. heheh

    ReplyDelete
  5. Insya Allah ada rezeki u n baby :)

    ReplyDelete
  6. yg paling penting car seat tu kene ade.. & kene ajar dari kecik utk mengelakkan anak kite berlari2 dlm kete bile besar nanti..alhamdulillah sampai sekarang dhia behave bile duk dalam kete.. kadang2 dhia tegur abah suh pakai seat belt..hehehe..

    utk simpan baju2 dhia akak cume beli laci bertingkat tu jer..maklumlah umah tak besar so jimat space skit..utk adik dhia pun kami nak beli yg tu jer...

    yg lain tak de pun..

    ReplyDelete
  7. car seat dan stroller jangan dilupa k.. :) penting gak tu...

    ReplyDelete
  8. car seat dan stroller jangan dilupa k.. :) penting gak tu...

    ReplyDelete
  9. Insya Allah ada rezeki baby...akak dulu pun nak beli KIV tup tup rezeki Fayel hadiah dia dapat meriah..dapat car seat, stroller, play mart 2 pulak tu..dapat playpen...tunggu eh mana tau ada org bagi..

    ReplyDelete
  10. klw da cukup wet nanti leyh beli sumenyer :)

    ReplyDelete
  11. insyaAllah ada rezeki anak nanti tu.. btw, play mat tu cute..xsbr nk bg anak main.skrg kecik sgt lagi.. :)

    ReplyDelete
  12. sterilizer tu harga dlm rm150 kalau tak offer. kalau offer dpt dlm rm100 kot. pegi lah survey benda tu, sbb sgt penting tau. mcm didie, my baby sgt sensitive jd, mmg kena jaga kebersihan brg brg dia. car seat pon berguna sgt kalau beli. hbs je pantang, terus boleh guna. n bagi dd, keperluan jugak tu. bukan apa, untuk lebih senang. kalau beli sekali dgn stroller tu lebih practical. letak je carseat carrier tu atas stroller. easy to manage ;)

    ReplyDelete
  13. terbaik la cik ekin ni....

    nnt kalo kak long dh de isi, mesti blog ekin menjadi rujukan kak long kan..

    heheheh, tapi bile lak nyer kan...

    nak tahu, 3 hari dah kuar peyed la ni...sedey...kne lbh usaha ni..kkkkk

    take cre darling

    ReplyDelete
  14. usaha lg kak long
    hehehe
    mgkin rezeki kak long lmbt skit
    jgn pikir sgt
    nnti stress

    ReplyDelete
  15. i beli car seat pon lps beranak,huhu.tp nasib baik MIL sponsor.tp mmg penting kalo ada car seat .sng kite nak bwk ke umah babysitter kan.yg playmat tu tunggu kot ada orang nak bagi hadiah.hihi

    ReplyDelete
  16. car seat & wardrobe tu mmg penting utk baby..comel je kecik2 da ade wardrobe kan..

    ReplyDelete
  17. nak beli car seat baru utk mikha gak :)

    ReplyDelete
  18. sy plk benda plg teringin nk beli drawer utk baby...nk beli yg bertingkat tu jek..skrg ni main sumbat2 je mne teragak..hihi

    ReplyDelete
  19. liyana : papa baby nie yg nak berhanger separuh.....so ikutkan jelah....huhu

    ReplyDelete
  20. suggest: beli car seat yg blh pakai sampai 4years.better ajar baby duduk dlm car seat.kalau brand sweetcherry price dlm rm200++

    sterilizer : for hygene purpose.itu tak penting tp warmer tu penting utk EBM unless kalau u byk masa nak tunggu dia cair semua.i beli 2 warmer.1 yg 1 set TT, 1 lagi nak beli bean je sebab nak letak kat nursery.sume tu utk EBM.tp bean tu tak beli lagi.beli lepas pantang kot..

    ReplyDelete
  21. Insyaallah ada rezeki untuk baby nanti. :) Car seat tu harus beli tapi make sure yang boleh pakai sampai besar sikit. Kalau warmer miza rasa guna air panas lagi cepat daripada nak pakai menatang alah tu. Tapi tengok jenis jugak ada yg cepat ada yg slow..takut nnt bila bby dah lapar susu, EBM tak cair2 lagi..

    ReplyDelete
  22. huaaaaaa dh nk dekat dh ekin bersalin kan.

    ReplyDelete
  23. heheh..same macam akak..semua pon nak..car seat tu akak rase agak penting..lagi2 kampung kite jauh johor nun..kalau nak pegang jer lenguh gak..akak jalan dari shah alam ke rawang pon berpeluh gak biler baby beribe jer kat kite sepanjang jalan..

    warmer ngan sterilizer tu-masih ley kiv sampai lepas bersalin..tapi masih diperlukan jugak untuk cuci botol2 dan panaskan stock susu lepas berpantang nanti..

    almari tu..memang penting..lelagi kalau mak pak jenis teratur..akak tak suker barang sepah2..dalam lemari senang nakcarik dan kemas..:) akak dah ade lemari laci..tapi plan nak beli almari gantung tuk bilik baby nanti..insyaallah...

    play mat tu...anak masuk 2 bulan memang akak rase waktu sesuai tuk di beli..sebab waktu tu baby dah mule nak 'meneroka'-ikut pengalaman anak akak-masuk bulan ke-2 ni die suker pandang bende warne warni..kalau akak biar die telentang atas katil..die akak tertarik nak pandang bende yang lebih cerah dan terang..:) jadi bende tu sesuai tuk perkembangan minda die..

    pendapat peribadi akak jer..:)

    ReplyDelete
  24. warmer tu saya beli RM199.90 kat toys r us. time tu mmg nak sangat. sekali next weeknye ada baby expo kt midveli, amekkkk. RM150 ajeee! so tunggu dapat harga minimum RM150 baru beli k! hehe.

    ReplyDelete