15.5.12

21

Pengalaman minum air gula~

Sabtu lepas,
minum air gula kat Hospital Pusrawi
appointment kol 8.30 pagi
seperti biase,aku mesti akan dtg awal...
kol 8 pg aku dah smpi dah...
smpi2 je,xde tngu lame,terus nama di panggil....
amik darah dulu sebelum minum air gula....
nurse ade tny,sama ada aku puasa ke x....
aku dah pesan kat anak aku awal2....
mommy puasa, mommy makan lambat skit....
sbb slalu kol 8 pg,die dah gerak2 aktif mintak makan.....
lepas amik darah, nurse bg segelas air gula...tanpa perisa
aku minum skali teguk je air gula tue....
memg x rs papelah...
manis tue biaselah...dah name pon air gula....
loya pon xde....alhamdulillah....hehehehe

2 jam menunggu utk di ambil darah lg....
aku xde gi mane2....mls nak berjalan.....
dok lepak dlm klinik tue jelah....
sorg2....suami aku x teman,sbb die ade keje skit kat opis....
lepas 2 jam,amik darah lg.....
nurse kate,keputusan leh dpt dlm 15 min....
tp xpelah...mls nak tngu...aku dah lapar
lgpun aku xde appointment ngan doktor hr tue....
appointment aku hr jumaat nie....
so keputusan hr jumaat nie jelah tau....
hope xde papelah.....

so kesimpulannye....
xde ape sgtlah minum air gula nie....hehehehe...belagak betol
xde ape yg menarik utk diceritakan.....huhu
esok checkup kat KKIA kepong plak....
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

21 comments:

  1. x la seteruk yg org lain cite tu ye ekin?? hehehe

    ReplyDelete
  2. len org,len kot pengalamannye...hehehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..
    selamat sudah ikin minum air gula

    ReplyDelete
  4. takder apa pun kan minum air gula tu.. macam biasa jer rasanya.. :)

    ReplyDelete
  5. yg i dgr minum air gula mmg teruk i plak yg cuak haha

    ReplyDelete
  6. tulah.dgr org cite cam cuak je.tp ekin sebaliknya ek :)

    ReplyDelete
  7. hehe kan.. biase je air gula tu.. pasni leh la minum lg.. hehe

    ReplyDelete
  8. yups.btol tu.xlah seburuk seperti yg diceritakan kan ekin.

    ReplyDelete
  9. tak la teruk sangat minum air gula ni..cume rasenyer manis sangat sampai melekat kat tekak..tu jer..dan disebabkan kite minum gula dalam keadaan perut yg kosong, ade org akan muntah..ade yg ok jer..
    kan ekin kan??
    ekin hebat sekali teguk jer..tp lg cepat minum lg bagus sebenarnyer..tak la kite rase air tu melekat kat tekak kan??

    ReplyDelete
  10. ekin gilir ke check up kat gomen n swasta??

    My next week check up kali ke-2 dah kena minum air gula.. T__T sbb family history ade kencing manis tu y die buat awal.

    haish dah la masih loya2 n muntah ni..-.-'

    ReplyDelete
  11. my : ekin checkup 2 tmpt skali
    gomen dan swasta

    ReplyDelete
  12. Gadis lom minum air gule lagi..
    bajet pun nak buat mcm ekin jugak..
    skali teguk je..
    senang...
    hihihih...

    ReplyDelete
  13. gadis : klu skali teguk,x rs pon manis

    ReplyDelete
  14. mama dhia : hr tue memg dah niat nak minum skali teguk je

    ReplyDelete
  15. selesai bab minum air gula...
    kalau akak tak boleh minum sekali gus...

    ReplyDelete
  16. anis baru blk dr mnum air gula kali ke-2...1st mang rs loya..png2..lama gak mnum..tp yg kali ke-2 ni konon2 dh terer..dlm 2 3 mnt dh abis mnum..doc pakar soh repeat air gula sbb nk tgk uri utk tgk anis leh over due ke x...

    ReplyDelete
  17. salam kak..lamanya tak dtg sini..tup2 akak nk jd mommy dah..
    tahniah sis ;))

    ReplyDelete
  18. nad baru minum...erghhhhhhhhh..serious xsdap n nak termuntah...

    ReplyDelete
  19. akak dulu before MGTT 3hari sebelum pulun minum air barli je ..risau sbb badan obes kan...Alhamdulillah 3x minum air gula..result cantik

    ReplyDelete
  20. lain org lain pengalamannya...

    ReplyDelete
  21. Minum air gula, MAK AI, tak sanggup

    ReplyDelete