31.5.12

25

dah besar anak mommy~

tgl brape hari jer lg nak cukup 9 bulan....
kejap jer aku rs......
anak mommy pon dah makin besar dlm pewot mommy.....
bile die ke kiri, pewot menyenget ke kiri.....
bile die ke kanan, pewot menyenget ke kanan....
hehehehehehehee....comel jer aku rs....
dpt pegang bontot anak mommy...hehehe
bile mommy pegang, die diam je.....
sukelah tue mommy salut2....

papa plak,
balik keje je die mengadap anak die....
*mengadap pewot mommy je, sbb anak papa lom kuar lg...hihihi
papa akan melayan anak die.....*melayan = mengacau
baby nie pon pandai, bile papa kacau, bukan men lg die gerak.....
hehehehehehehe......tp aku plak yg rs geli sbb suami men pwot aku...

yg pling penting utk aku.....
bercakap-cakap ngan die..... 
rutin WAJIB utk aku dan suami....
biar anak mommy nie kenal suara mommy ngan papa die....

bgun pagi, aku akan terus panggil2 die.....
die akan gerak skit, mengeliat agaknye...cukuplah menyahut panggilan aku...
kat opis plak, kurang skit bercakap ngan die....*kang org ckp aku gile ckp sowg2..hihi
tp anak aku nie akan bergerak2 bile dengar bunyi fotostat....hehehe...suke kot
balik je umah aku akan berckp je ngan die.....
die pon akan aktif gerak.....
bile aku nak masuk tdo, aku akan ajak die tdo skali.....
dlm 5 minit lepas tue, die diamlah....dah tdo agaknye....hehehe..pandai anak mommy nie
*jgn nnti dah kuar, time mommy nk tdo, anak mommy berjage pulak dahler....huhuhu

debaran nak bersalin dah semakin kuat.....
ade yg kate pewot aku dah turun ke bawah skit......
tp ade yg kate belum turun lg.........
*aku pon xtau dah turun ke belum sbnrnye......huhuhuu
*bru 35minggu, xkan dah nak bersalin.....cm awal lg

anak mommy xyah kuar awal2 yer......
bile mommy kate boleh kuar, bru anak mommy kuar tau.....
papa pon kate cm2.....xyah kuar awal2......
*huhuhuhuuu...boleh plak cm2 ea.....
papa kate,biar anak mommy nie cukup membesar dlm pewot mommy dulu.....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

25 comments:

  1. Ya Ampun ekin,dh dekat sgt dh.best nya.ekin nk tny ekin punya blog pakai layout cane eh.kemas je,suke.

    ReplyDelete
  2. rara, layout nie totally ekin wat sendiri....ekin ubah sendiri kat HTML die...mule2 ekin gne basic layout je,then godeh2 sendiri semuenye....

    ReplyDelete
  3. hwhwhw...boleh pulak ye nak suh tunggu2..hik3..kang ter over due mcm kita..ms tu nak cpt la kuar baby...cpt la...huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. rse comel semacam je kan if sembang2 ngn baby.kadang2 tu sembang sampai rase nak menitik air mata.huhu!lg bape weeks jek ekin..harap2 semuanya berjalan dgn lancar..amin

    ReplyDelete
  5. sangat suke bile tengok baby gerak2.. baby akak aktif time malam..kadang2 sampai senget2, goyang2 perut..hubby pun kadang2 gelak bile nampak..hehehe..tp sangat comel kan??

    ReplyDelete
  6. bby kte siang ke mlm ke aktif jgk, x mengira waktu... heh

    ReplyDelete
  7. wah..dah dekat sgt dah tu..cepat betul mase berlalu kan..hehehe.. :)

    ReplyDelete
  8. baby ekin aktif siang smpi sblum tdo
    ms tdo,die pon tdo jugak

    ReplyDelete
  9. tp cantik sgt ekin punya blog taw.rara masuk sejuk je hati.hmm ekin tgk tutorial kat mana? ngeh3.nk jugak tu.

    ReplyDelete
  10. ekin x tgk tutorial kat mane2....
    ekin ubah suke2 sndr jerk rara....hehe
    wat try and error je...huhu

    ReplyDelete
  11. take care taw...jg baby baik2...
    :)

    ReplyDelete
  12. selalu tgk moment parents ckp dgn baby dlm perut. terharu je. i cant wait for my turn :')

    ReplyDelete
  13. Ya Allah besnya..xsabar mila nk tgu perut besar jgk..skrg asben gosok2 biasa je perut sbb ktanya xbest perut blom nmpk..eeee xsabar!!

    ReplyDelete
  14. Wah bestnya ekin..dah nak sampai turn ekin jadi mummy la tak lama lagi.. :)

    ReplyDelete
  15. insyaallah
    doakan semuanye selamat yer kawan2

    ReplyDelete
  16. puan mila: tngu...x lame lg ade....
    kejap je ms berlalu....hehehe

    ReplyDelete
  17. makneng follow kamu
    jom follow makneng

    ReplyDelete
  18. semoga dipermudahkan tau..nak dekat bersalin ni banyak kan amalan zikir doa yer...amin

    ReplyDelete
  19. Funny and lovely post :)
    Take care of you and the baby <3

    ReplyDelete
  20. mesti tak sabar tgu baby kan?...tunguuuuu :)

    ReplyDelete