2.5.12

13

short update - checkup

JUMAAT - 27/4/2O12
Checkup 3O minggu kat Hospital Pusrawi
Berat = 6O.7 kg (naik 3.2kg)
Urine Test, Tekanan Darah....OK
scan baby, baby dah pusing ke bawah....
dah x songsang lg....alhamdulillah
so lepas nie hr2 kene pujuk baby supaya x pusing2 lg....
yg len sumenye ok,yg x ok cume berat aku je....
knp naik smpi 3.2kg plak??
sepatutnye naik 2kg je.....
aduhai....terlebih sudah.......
so 2 minggu lg aku akan minum air gula.....
GOOD LUCK yer PUAN EKIN!!!! 
huhuhu...padan muke kau.....ngeee~

RABU - 2/5/2O12
Checkup 31 minggu kat KKIA Metro Prima Kepong
Berat = 61kg (2 minggu lepas 59kg, terlebih jugak 1kg)
Urine Test, Tekanan Darah....OK
HB = 11.O
aduhai,ngam2 jerk...so far oklah...naik jugak...huhuhu
Heartbeat baby = 142
Tinggi Rahim = 31cm
baby pon dah xde pusing2 lg....
kepala still kat bawah....dah x muat kot nak pusing
alhamdulillah semuanye ok.....
fuhh,naseb bek xde mslh ngan berat aku.....
xnak kne minum air gula lg....huhuhuhu
next checkup,2 minggu lg.......
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

13 comments:

  1. hehe same la kite kena serah diri minum air gula..tp yg x puas hati nye berat normal kot 2kg sebulan... ermm

    ReplyDelete
  2. dh pernah kene minum air gula skali...sbb berat nek mendadak 4kg...efek minum anmum....huhu...jgn la kene minum lg pasni...

    ReplyDelete
  3. wani xkna minum air gula dh tp skg ada masalah kencing kotor lah pulak..hu3

    ReplyDelete
  4. Ekin, Cmne ek rase air gula..erkk xleh nk imagine..

    ReplyDelete
  5. Akk brsalin buln bile.. Insyallh nnti kite dtng jenguk akk.. Slamt brsalin kak.. moga akk dipermudahkan mase brsalin nnti.. :)

    ReplyDelete
  6. oh my god. bestnya. haha .. tunggu dell update cam ni lak okeh ! jelesssss . ;)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..semoga semuanya dipermudahkan..60 days to go!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah.... tak sabar nak tgk baby awak.. :)
    cantik header... simple but very nice n sweet.. :)

    ReplyDelete
  9. senasib la kite ekin.. esok kene minum air gule..huhuhu..berat terlebih 1 kg..huhuhu..

    ReplyDelete
  10. gud luck minum air gula.minum sekali gus taw.

    ReplyDelete
  11. Hehehe..selamat minum air gula...kita baru pas minum air gula tadi..not bad la sebab perasa oren..sedap jugak. :)Berat dah sama dengan kita yg baru 21week..adoiiii..

    ReplyDelete
  12. part minum air gula tu mmg tak boleh lari lah. mesti kena jugak. me kena dua kali minum. paling boring kalau kena test air gula sbb lama kan kena tunggu hehe apa pon, wish you sihat sihat saje ok. take care ;)

    ReplyDelete
  13. bby ai pun dah ke bawah....cuma hb je yg rendah waktu nih..berat ok so far...next check up in 2 weeks...nebes je pasal air2 gula nih

    ReplyDelete