18.5.12

23

check-up @ 33 weeks

RABU - 16.O5.2O12
KLINIK IBU & ANAK, METRO PRIMA KEPONG

Berat = 62kg (naik 1kg utk 2 minggu..CEMERLANG)
Tekanan darah = 119/73 (normal)
Tinggi Rahim = 33 (same ngan umur baby...normal...baby x besar, x kecik)
Kedudukan Janin = Ceph (kepala kat bawah...so x breech lg)
Urine = Neg
HB = sebulan skali je...so tngu checkup 2 minggu lg

Alhamdulillah semuanye OK ms checkup kat KKIA nie....
pastu amik 2nd ATT skali.....
kol 8.3O pagi,dah settle dah checkup aku...kejap je
sbb cm biaselah, kol 7 pg aku dah tercegat depan klinik....huhu

---------------------------------------

JUMAAT - 18/5/2O12
HOSPITAL PUSRAWI, JLN TUN RAZAK

Berat = 62.7kg (naik 7OOgram utk 2 hari?huhuhu)
Urine = Neg
Tekanan darah = 122/77 (Normal)

Keputusan aku minum air gula sabtu lepas pon dah dapat.....
SO AKU BEBAS DARIPADA DIABETIS....
Alhamdulillah.......semuanye normal, xde masalah......
scan baby, kepala masih kat bawah....tp baby mengiring ke kiri
doktor kate mybe sbb aku byk tdo mengiring ke kiri....
haah kot,sbb aku bce kat buku,ibu mengandung elok mengiring ke kiri....
so doktor sarankan aku tdo tukar2 ke kiri ke kanan.....
sbb kedudukan baby yg betol, tulang belakang die mesti betol2 ade kat tgh perut...
ok, barulah aku paham....heheheheheeee....
maafkan mommy yer sayang.......

ukurun baby, so far semuanye ok.....
baby membesar ikut umur die....
size baby x besar, dan x kecik......sedang2 jerk
berat die skarang, estimate dah 2.0 kg.....
wah, dah besar rupenye si kecik mommy nie....

scan 4D/3D.....
hr nie anak mommy x nyorok muke die.....
sbb mommy dah pujuk die dr mlm td lg.....
sebelum2 nie die asyik tutup muke je.....
nampk muke anak mommy...hehehehe.....
pastu die main2 mulut die....hehehehhe....buat2 muncung.....
ikut perangai sapelah tue agaknye....papa ke mommy??
doktor gelak je....hehehehehee

Alhamdulillah semuanye sehat.....
Hope dipermudahkan sehingga aku bersalin nnti....
Insyaallah......

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

23 comments:

  1. rasenye cam baru je lagi bace wedding preparation ekin..tp skrg dh 33weeks dh baby ;)
    bestnye..

    ReplyDelete
  2. bestnya..dh byk kli p scan tpi bb malu nk tunjuk..33week still ok ke klu nk scan 4D?

    ReplyDelete
  3. emah : ntah ea...td scan ok je....nmpk muke die....

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah semuanya ok...=)

    ReplyDelete
  5. bestnyer die dapat gegirl.. leh pakaikan baju cantik2 nanti..insyaallah..

    ade bace jugak kalo pregnant elok tidur ke kiri..so memang slalu tido hadap ke kiri tp kadang2 bile bangun, sedar2 dah tido belah kanan.. hehehe..sebab sebelum2 ni biase tido ke kanan..

    ReplyDelete
  6. awal2 dl selalu mengiring ke kiri..skg tgh2 perjalanan mengiring ke kanan plak..

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak tengok baby Ekin.. mesti happy kan bila dapat rasa sendiri perkembangan bayi dalam kandungan.. teringat pula saat2 pregnant dulu.. :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah sihat semuanyer..sonok kan..mesti dah tak sabar2 lagi..tak lame dah tu...:)

    ReplyDelete
  9. lame xsinggah sini..alhamdulillah sumer dlm keadaan sihat ;)

    ReplyDelete
  10. tak lama lagi la tu kan ekin..mesti tak sabar nak tunggu baby lahir kan. :) Semoga segalanya dipermudahkan buat ekin nnt. :D

    ReplyDelete
  11. ooo..ekin dpt gegirl ye....psl tido mengiring ke kiri tu br mia tau juga...mia pun selalu tido ke kanan & kiri..huhu.kena ubah nie

    ReplyDelete
  12. asz Miza : mane2 ibu pon x sabar nak tngu baby nie lahir....
    hehehehehe....
    hope semuanye selamat nnti...nerves dah niee

    ReplyDelete
  13. mia-ina : eloklah tdo ke kiri dan ke kanan....ekin suke tdo ke kiri,tue yg baby mengiring ke kiri jugak tue...so doktor soh tukar2 posisi

    ReplyDelete
  14. dup dap...ada beberapa minggu je ..percayalah kejap je tau masa berlalu nanti tup tup dah keluar

    ReplyDelete
  15. ekin check up pusrawi, nanti bersalin sana ker? nak check up pusrawi opis cover ek?

    ReplyDelete
  16. wah! dah tak lama dah tu. mst tgh mode tak sabar kan skang ni. hehe

    ReplyDelete
  17. slm..dear..
    wat checkup kat hosp. pusrawi ke??..
    brape ye kos stiap kali pegi wt checkup??..
    bersalin nti kat hosp pusrawi jgk ke??..kos bersalin nye camne ye??>.
    hope ekin dpt share..tQ

    ReplyDelete
  18. dayah : ekin memg checkup pusrawi...opis cover...dayah gnelah name apis....tp ekin x bersalin pusrawi....ekin bersalin hosp kerajaan....opis cover checkup je...

    ReplyDelete
  19. FaRaLySsA : kos checkup pusrawi?
    checkup opis ekin totally cover...so x byr satu sen pon...cume bersalin je x cover...so ekin akan bersalin kat hosp kerajaan je nnti....

    ReplyDelete