8.5.12

35

Beg utk ke hospital siap!

sume beg nie nak bawak gi hospital ke?
kau nie nak pindah hospital terus ke ekin??
 hahahahahahahahahaa.....xdelah....

box2 tue,aku nak bawak balik johor utk berpantang nnti....
yg aku nak bawak gi hospital, 2 beg kat bawah tue je....
1 beg utk mommy......
1 beg utk baby.....

beg yg purple (anmum) tue,aku isi BreastPump dan eksesori berkaitan.....
siap2 masuk beg, sbb kalau soh en.suami yg carik nnti, 
confirm sume bende x jumpe...huhu
klu perlu, baru aku mintak en.suami bawak nnti....

bakul biru tue pulak, isi makanan/biskut dan termos....
bekalan kat hospital nnti....kot2 lame plak kne tahan wad nnti...spare jerk...

berikut CHECKLIST BARANG2 UTK BAWA KE HOSPITAL
nie adalah hasil rujukan daripada mommies2 yg sebelum nie...tq mommies!

-----------------------------------
UNTUK MOMMY
----------------------------------- 
1. Baju - aku bawak tshirt 3 helai...aku xde baju yg butang2 kat depan...
2. Stokin - 2 helai
3. Nursing Bra / Panties - ikut keperluan
4. Breast Pad - aku bawak yg disposable je...
5. Kain Batik - 2 helai....kalau x cukup,mintak en.suami bawak kemudian
6. Maternity Pad - bawak 1 pack....1O pcs
7. Slipper - confirm2 aku pakai ms nak g hospital nnti
8. Toiletries - sikat,shower gel,berus gigi,ubat gigi....sume yg travel pack punye
9. Tuala - sehelai
1O. Tudung - bawak inner neck je...senang nak sarung
11. Breast Pum set - dah siap masuk beg,klu perlu bru mintak en.suami bawak
12. Sweater - mesti ade...aku jenis x tahan sejuk....lgpun x biase tdo dlm aircond
13. Buku Pink/Buku Lawatan Klinik - penting! x masuk beg lg...sbb masih digunakan...
hope x tertinggal nnti....
14. IC - mintak en.suami pegangkan nnti
15. Air Zamzam/Selusuh/Bekalan Makanan - dah siapkan 1 bakul
16. Plastik - untuk isi uri dan baju kotor nnti....
17. HP dan charger - hope x tertinggal...HP adalah sgt penting..huhu

-----------------------------------
UNTUK BABY
----------------------------------- 
1. Baby Diapers - 6 helai
2. Baju Baby - 3 pasang.....
3. Mittens/Booties - 3 pasang
4. Selimut/Bedung - aku bawak baby hooded dan bedung 3 helai
5. Barut - 3 helai
6. Toiletries - travel pack je
7. Tuala Mandi - sehelai
8. Baby Wipes/Wet Tissue - 1 pack
9. Minyak Telon
1O. Topi - sehelai


beg utk ke hospital = DONE!
brg2 mommy lg byk daripada brg2 baby.....
mls nak masukkan dlm kete siap2, sbb bak kate kak aty, rosak plak brg2 dlm tue nnti
dahlah umah aku flat, kete berhujan berpanas tiap2 hr......
tp aku letak kat tmpt yg senang suami aku nak capai dan angkut nnti....

55 days to go!
"Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan kami...amin"

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

35 comments:

  1. wah mcm nk pindah je kan. tak lama je lg .mesti u cuak excted sume ada kan.i doakan yg terbaik utk U :)

    ReplyDelete
  2. mula2 tgk pic, ingtkn ekin nk bw suma tuh g spital..haha...

    ReplyDelete
  3. mula2 tgk gambar mcm nk bwk semua..tertipu sudah..hehehe..

    ekin, barut baby x perlu bawa g hosp sbb baby masih ade tali pusat, bila tali pusat dh tanggal baru pakaikan, takut baby sakit kt pusat mase pakai barut (ni mak n bidan yg bgtau aritu)..hihihi..

    ReplyDelete
  4. tahniah,

    doakan yg terbaik! :)

    ReplyDelete
  5. hampir-hampir saya terkejut kalau semua barang tu Ekin bawa ke hospital.. betul2 nak tinggal kat sana agaknya.. lepas tu baru tau yang lain tu nak bawa balik kampung... Semoga semuanya berjalan dgn lancar dan dipermudahkan segalanya k.. :) take care

    ReplyDelete
  6. wah... bagusnya ekin dah siap packing barang... mesti dah berdebar2 menghitung hari kan...

    ReplyDelete
  7. wah...da setel da dia packing...xsabar lak nk tunggu masa untuk bersalin kan...:D

    ReplyDelete
  8. banyakkkk brg tu..hehehe..I dah masukkan kereta dah..jap g nak check up, kalau kene tahan..relakan ja la..

    ReplyDelete
  9. alamakkk..ekin~~~
    bagus nyeee!! sume dah siap..mimi nk siapkan hujung minggu ni..nk g beli pad la ape kebenda ntah lagi.adoi..mlas..beg bby dah siap

    ReplyDelete
  10. same la kite..barang2 nak pakai mase berpantang/balik kampung sumer masuk dalam kotak besar..senang hubby nak angkut nanti..tak la jd cam dulu (kebanyakan barang sumer die tinggal sebab tak letak satu tempat)..sudahnyer kene beli lain..

    tp kali ni nak balik kampung kene bawak barang lebih skit sebab plus barang2 dhia..hehehe..

    ReplyDelete
  11. paling best kan, lepas je bsalin kite balik bawak diri je..segala beg2 & baby suami & mak yg bawakkan.. suke3.. tp jg diri baik2 lepas pantang ea..

    ReplyDelete
  12. bile tgk gambar trus ckp wah, byknye brg ekin nk bawak ni..bile dh bace, baru la tau.hihi!btw semoga dipermudahkan semuanya ye

    ReplyDelete
  13. wahhh..
    dah siap dah semuanyer..
    =)

    ReplyDelete
  14. semoga semuanya berjalan lancar.bagus2 dh packing siap2.mmg perlu tu kalo kecemasan

    ReplyDelete
  15. ya ampun.dh nk dekat,rara lak berdebar neh.

    ReplyDelete
  16. kite terbalik ekin..kl kina, kina yg sllu xjumpa brg..haha..

    ReplyDelete
  17. rara : ekin lglah nerves skrg nie
    kejap je

    ReplyDelete
  18. kak sue : mama ekin soh bawak barut tue....kang klu x pakai,kembung plak perut

    ReplyDelete
  19. wooohoooo....beg dah siap...dah dekat dah tu..gud luck beb...
    breast pump mmg kene bwk jugak eh gi hospital?

    ReplyDelete
  20. ya ampun byknya.. mula2 pn ingat semua nk bwk g spital hikhiks. saya baru nak beli sket2.. excited+ nervous jugak :)

    ReplyDelete
  21. Wahhh..dah siap packing bag..bestnye..mesti tak sabar nak tggu baby keluar je kan? Kita lambat lagi nak pack bag..laundry pun lambattt lagi. :D

    ReplyDelete
  22. nadya : BP tue spare je...sbb ade mommies yg masukkan dlm list g hospital sblum nie....so tgk keperluan...

    ReplyDelete
  23. erkkk...agak terkejut gak la, ingtkn nk angkut semua tu kat hospital...hihi...

    ReplyDelete
  24. hey dear skin..folo u here :) neway, basin jgn lupe eh :)

    ReplyDelete
  25. banyak beg dia bawa ni ..hihih macam nak berkmapung di hospital je...takpe la biar banyak senang nak cari apa yand takde nanti

    ReplyDelete
  26. wah...dah nak dekat...

    semoga semuanya dipermudahkan...amin...

    ReplyDelete
  27. teruja lebih bce entry nie =)

    ReplyDelete
  28. Sempena Hari Ibu yang bakal tiba tidak lama lagi. Kami Lyn's Wellnes Centre & G For Boutique di Maju Junction Mall Kuala Lumpur menghadiahkan promosi 'Pemeriksaan Payudara Berkomputer di samping Pemeriksaan Kesihatan 'PERCUMA' buat anda sama-sama meraikan Hari yang Istimewa ini bersama Ibu tersayang.

    Pendaftaran & hubungi : 03-26913898 (Admin) atau 012-3702109

    Tempat : G For U Boutique, LG-11B Lower Ground Floor Maju Junction, Kuala Lumpur
    Masa : 12 tengahari sehingga 4 petang
    Tarikh : setiap JUMAAT (Minggu 1 & 3)
    Bayaran : Harga Biasa RM250 Promosi cuma RM125 sahaja ....

    PERCUMA!!! Analisa Kulit Muka & diskaun 25% ke atas produk Skin Care 'Professional Cosmetic' (All Skin Tyoes) oleh G For U Boutique.

    ReplyDelete
  29. dear..bakul tu comelllllll...
    beli kat mane ye??..hehe

    ReplyDelete
  30. ingat ekin nak bawak semua..heheh...ikut pengalaman akak..baju tak yah bawak banyak2..set toileteries tu pon tak yah bawak sebab kat spital akan gune derang punyer..kalau kat spital gomen lagi derang tak kan gune ape2 pon tuk mandikan anak kite tu nanti...tapi tak tau ar lain spital macamane kan..:)

    ReplyDelete
  31. ekin...beg baby kita same lah hihi...:-)

    berdebar pulak rasa nak kemas beg sendiri huu:-)

    ReplyDelete
  32. wah dh siap bagai ni ekin...bagus

    ReplyDelete