7.5.12

25

baby dalam pewot sedu.....

sejak kebelakangan nie,baby slalu je sedu....
mule2 tue,aku xtaulah cmne agaknye baby dlm pewot sedu....

tp ade 1 mlm,sebelum tdo.....
pewot aku gerak2 dgn rhythm yg sekata....
ingtkan jantung die.....tp aku crik2 jantung,ade denyut lain...
aku soh suami rs jugak.....die pon pelik....
aik,aku dah mule risau dah ms tue.....
pastu baru aku teringt,ade terbace pasal baby sedu.....
aku ckplah ngan en.suami,anak papa sedu nie.....

dan skrg,hmpir setiap hr die sedu.....
hehehehehhee.....mesti comel anak mommy nie....
dan setiap kali aku bgtau en.suami anak die sedu,die sebok soh aku minum air.....
eh,ade effect ke?? hehehehehehee
tp aku ikutkan jelah.....mls nak derhaka ckp suami nie....
baby sedu dlm 5 minit cm2,pastu hilang.....

sebab baby sedu??
aku x pastilah.....
nak kate aku mkn pedas,xde pulak....aku memg x kuat pedas....
anak mommy belajar bernafas agaknye.....

hr nie genap 32 minggu/8 bulan....
x sbr rsnye nak tngu anak mommy nie lahir....
brg2 baby sume dah complete....insyaallah
tgl set bersalin utk mommy je lom beli.....
tue mybe mama aku kot yg belikan kat johor nnti.....

beg nak ke hospital pon dah siap kemas.....
tgl ade 2-3 brg je lg aku lom masukkan dlm beg.....
nnti aku citelah pasal beg nak ke hospital yerk....huhu

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

25 comments:

  1. mcm mn ek rs baby sedu dlm pewot..anis xpenah prasan lak..huhu

    ReplyDelete
  2. mcm mn ek rs baby sedu dlm pewot..anis xpenah prasan lak..huhu

    ReplyDelete
  3. hihihi..mcm2 baby buat mase dia dlm perut kan.. :)

    ReplyDelete
  4. Teringat pula masa pregnant dulu... baby saya pun kuat sedu2 kat dlam perut tu.. :)

    ReplyDelete
  5. baby sedu.. comel..

    rindu nak rasa gitu2 dlm perut lagi.. sekarang ni dok tgk baby sedu kat luar je.. hehe :)

    ReplyDelete
  6. dah 2 kali dengar pasal baby dalam perut sedu..
    betul ker??
    pg td pun ade rase camtu jugak..baby gerak berentak..ingatkan pasal dengar mama pasang lagu korea ni..hehehe...
    nak kene google ni..

    ReplyDelete
  7. mesti comel kan baby dalam perut sedu...

    ReplyDelete
  8. A'a kalu baby sedu kita akan terasa terlompat-lompat skit..rasa comel ja dia sedu..rasa sedu tu antara belly button ke bawah..hehehe...

    ReplyDelete
  9. samelah ngn aqilah ms dlm perut kuat sedu

    ReplyDelete
  10. ooo sedu ke name nye tu... ptt la.. igtkan jantung die,, tp kuat betul.. rupe nye sedu ek.. alolo comel nye.. hehe

    ReplyDelete
  11. ooo..yg rs mcm prt tlompat2 ckit tu ke..tp mcm lama gak...anis pgl baby ketuk pintu...rs mcm ketuk pintu..hehe...xtaw la tu baby sedu...

    ReplyDelete
  12. Klu tgh nk tdo tetbe baby sedu mst tk selese kan...hihi...skang tgk ank sedu depan mata je lah.,,

    ReplyDelete
  13. aritu pernah terasa gak ada denyut2..x tau la sedu ke ape..hehehe..ibu x reti rasa. rasenye sedu kot sbb die ada rhythm.

    ReplyDelete
  14. tak pernah perasan pon bby sedu dlm perut.
    mesti cute kan

    ReplyDelete
  15. x dpt nk feel lg baby sedu camne.agak2 dalam berapa minggu baby dh pandai sedu ek? :D

    ReplyDelete
  16. dulu saya pun pergi minum air bila baby sedu dalam perut..haha..

    ReplyDelete
  17. mcm mana lah agaknya rasa tu kan.mesti best.rara baru je rasa baby kick,sonok sgt.hehe

    ReplyDelete
  18. ctmah, ekin dah masuk trimester ke3 nie bru rs baby sedu

    ReplyDelete
  19. Hihihi... nnti dia da kuar msti kuat sedu..mcm baby kite dri dlm peyot asyik la sedu sedan.. bile.da keluar dri peyot ni,tiap.ari sedu sedan..hehe

    ReplyDelete
  20. mcm ciknaa dulu camtu.. baby selalu sedu dlm perut, bila lahir pun akan mcm tu.dlm sehari 2,3 kali dia sedu.. :)) rindu ragam dia dalam perut dulu..

    ReplyDelete
  21. slalu jgk rs bby sedu ni...
    kdg2 rs risau tkt ade mslh pape pd bby...

    ReplyDelete
  22. akak tak pernah rase lak macamane baby dalam perut sedu..untung ar ekin..:) kalau dah lahir orang kate kalau tersedu tu tande nak besar..haha..kalau dalam perut tu tak tau ar pulak kan..kot nak membesar lagi..:)

    ReplyDelete