25.4.12

37

wordless bile............

aku wordless bile..............

1. ....... tgk en.suami yg excited tny bile nak basuh baju2 anaknye....

2. ........... en.suami dah ready duduk dlm toilet, dah siap tadah air dlm besen dan 
dah siap bancuh air sabun utk mencuci tangan semua baju2 anaknye..........

3. ......... en.suami basuh dan bilas satu persatu baju2 anaknye yg kecik2 tue...

4. ........ en.suami yg hanger baju2 anaknye.......mommy tukang susun kat ampaian je....

5. .............. en.suami duduk skali ngan mommy utk memadankan semua 
mitten/booties/stokin sebelum disidai......

6. ........... en.suami tolong ceraikan baju drpd hanger kemudian padankan 
dengan seluar supaya senang mommy lipat....


aku wordless sebab.........
suami aku seorg yg x pandai nak tnjuk die caring.........
kdg2 klu nak ajak die beli brg2 baby,sgtlah liat dan payah.......
aku nie je yg keras kepala.....die xnak,aku lg suke paksa.......
tp aku tau, die sbnrnye lg excited tngu kelahiran anak nie drpd aku......
cume die x tunjuk..........

smpi aku pregnant 7 bulan lebih nie,sume keje2 umah still aku yg buat.....
tp bile aku tgk die yg excited nak cuci baju2 anak die,
aku rs sweet sgt.....
"Ya Allah,terima kasih sebab kau kurniakan suamiku kepadaku...amin"

 sume baju2 yg hendak di'dobi'kan....



PART 1 (Ahad) - baju2....

PART 2 (Isnin) - Lampin,tuala dan bedung...


PART 3 (Selasa) - Mitten,booties,sapu tangan,barut,stokin

kami terpakse basuh semua baju2 nie part by part......
sbb rumah kami flat,xde balkoni,xde halaman....
xde tempat nak sidai kat luar.....
so terpakselah buat ampaian dlm rumah yg sempit nie..huhuhu
DOBI = DONE!

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

37 comments:

  1. awwww... sweet nye die!!!!

    ReplyDelete
  2. manyaknye baju2 bby die...
    untung bby..mommy ngan daddy keje boleh spend manyak2 utk bby..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. bestnya..comel je akak ngn hubby...

    ReplyDelete
  4. comelnyer baju baby bila di sidai...
    x sbr dh rasenyer nak shopping brg baby...huhuu

    ReplyDelete
  5. byknye baju baby...comey2..grm je..kalo asben stat tlg cmtu mang rs terharu sgt kan....mcm asben anis la...kalo die dh stat sebok2 hal brg baby, mang teruja la nmpk...

    ReplyDelete
  6. wow~!!byknye baju budak kecik...sgt jeles~!hihi...newey, blog da berubah wajah~santek~!

    ReplyDelete
  7. baguslah dpt meringankan beban ibu mengandung..husb akak pn mcm tu jugak..semua kerja rumah dia yg buat mase akak preggy..tiap2 hari dia layan karenah akak yg x bole tido malam..hehehehe

    ReplyDelete
  8. rajinnyer..
    comel tengok baju baby yang di sidai.,huhuhu..:)

    ReplyDelete
  9. banyaknyee baju baby u ekin!!!

    ReplyDelete
  10. alaa sweet sgt u. lg2 klau suami kita bkn jenis buat keje rumah kn tp bole plak dia nk tolong. mesti kita happy je heheh. demi baby daddy sgup berkorban chewahh :p

    ReplyDelete
  11. banyak nye..nampak sweet je bila baju baby di hanger kan..hehehe

    ReplyDelete
  12. org lelaki mg susah nk tnjuk romantik, tp akan ade part die romantik yg mmg akan sweet sgt2..huhu..best best..

    ReplyDelete
  13. puan mila : byk ke?
    ms lipat2 x rs byk....
    pastu bile dah sidai,byk plak
    hehehehe

    ReplyDelete
  14. fadh : ms tgk en.suami basuh,rs terharu....hehehehe

    ReplyDelete
  15. sweet sgt.. menitis air mata bile baca, hehe..

    ReplyDelete
  16. ekin,banyaknya baju baby.saya pun dah basuh baju baby.kalau tetiba husband tolong tu memang kita akan rasa terharu kan ;P

    ReplyDelete
  17. izayani : sampi menitis air mata ke?
    hehehehe

    ReplyDelete
  18. adlyn : byk ke?
    ntahlah....ms belum basuh,rs x byk...
    tp bile dah basuh,rs byk plak
    hehehehe

    ReplyDelete
  19. alolo suweettnyeee...
    mase mengandung ni la nak nampak ke
    sweet'an suami kite hehe

    ReplyDelete
  20. banyak nye baju..su dl bl sikit je..hasben kate jgn bl byk2 sbb nnt ade org hadiahkan baju byk..mmg betul! baju aqilah mmg byk org bg..rezeki dia..ade yg xsempat nk pakai pun lg..ni pun ade org bg baju lg.hihi

    ReplyDelete
  21. ekin beli sikit je
    mama ekin yg beli byk
    hehehe

    ReplyDelete
  22. sweet sungguh..
    suami2 mmg mcm tuh, susah nak tunjuk yg dia caring n excited nk tunggu bby kuar

    ReplyDelete
  23. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahai comelnya gambar2 berkenaan

    ReplyDelete
  24. comelnyeeee!!!!!...lelaki ble dia dah excited mcm tu laa..hik2..bertuah u la yunk!!

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah, syukur ekin dpt suami camtu..tu maybe care die tunjuk die care.. lain org lain care..tp yg penting nampak kesungguhan die..

    ReplyDelete
  26. byk nye baju bby ekin... untung bby :)

    seronok tgk baju2 kecik bergantungan tu kan? :)

    ReplyDelete
  27. Ekinnnnn... da 7bln da?? kejapnye mse belalu.. heeee ;)

    ReplyDelete
  28. akak dulu pon semua laki akak yang buat..akak tukang amik gambo jer..huhu..kalau bab anak mmng lelaki akan buat perkara2 yang kite tak sangke die akan buat...:)

    ReplyDelete
  29. sweetnya suami ekin...baik..baik..nk wat camne suami mia xde d cc..klu x, dia pun mesti rajin mcm suami ekin..

    ReplyDelete