18.4.12

22

turun-temurun~

td pg gi KK Jinjang....
untuk scan baby....
so far semuanye ok....
29w, berat baby dah 1.2kg....
dah besar yer anak mommy.....
scan kat klinik kerajaan x detail sgt....
suami pon xleh tgk.....leh plak cm2....
next scan = 13/6/2O12 utk 37w
EDD aku pon dah bertukar....
awal 2 hari dr asal...2/7/2O12

----------------------------------------

TURUN TEMURUN.... 
ini adalah barang2/baju adik aku yg bongsu yg mama masih simpan.....
skrg adik aku dah form 3...bersamaan 15 tahun...
byk dah bg org....ade jugak dlm stor....tp mama mls nak bongkar...
semuanye masih dlm keadaan baik...

 gaun nie mama kate adik aku pakai ms umur 3-6 bulan kot....
condition memg ok....xde koyak2.....
warne je dah lusuh skit...
dan butang dah tertanggal.....tp aku dah jahit butang baru....
klu anak mommy gegurl, bolehlah mommy pakaikan....hehehe

 ini plak kain lampin....
mama aku memg simpan elok2...
ade jugak yg koyak2,tp aku x amik....aku pilih yg elok2 je...
tuepon ade 16 helai.....
mama kate leh wat alas tilam ms nak tukarkan pampers/lampin anak....
so xdelah terkena alas tilam nnti....
lampin nie aku dah siap cuci minggu lepas.....

 nie plak 1 set baju....
mama kate ade org bg hadiah ms adik aku lahir....
tp disebabkan dah byk sgt baju adik aku ms tue,
mama x gne dan x bukak pon dr kotak....
so slps 15 tahun perap, brulah dibukak....hehehehe

 hooded towel....brand TOLLYJOY...kainnye sgt lembut.....
hooded towel nie samelah cm baju atas....hadiah jugak....
ini pon mama x gne dan x bkak dr kotak lg....
so still new.....i like!!

hah,ini plak bantal peluk/bantal busuk....
cube teka sape punye!!!!

 heheheehehheehheheee......
hahahahahahahahaa.....
hihihihihihiiiiiiiiiiiihihihihi.....
huhuhhuhuhuhuuuuu......
heheheehehheehheheee......
hahahahahahahahaa.....
hihihihihihiiiiiiiiiiiihihihihi.....
huhuhhuhuhuhuuuuu......
heheheheehheheee......
hheehheheee......
heheheehehheehheheee...... 
  


ini aku@mommy punye!! 
malu plak aku nak tunjuk....huhu
lame giler mama simpan.....
naseb bek sarung bantal tue color gelap....
klu x, memg jelas dan nyata peta dunia kt situ....hahahahahaha
bantal nie turun-temurun.....
drpd aku,adik lelaki aku,adik bongsu aku.....
dan skrg nak turunkan kepada anak aku plak....
4 generasi...dah 24 tahun.... 
tp bau masih terjaga....yolah tue
bertukar tuan,bertukarlah sarungnye shj...hihihi 

baju gaun aku pon ade lg.....
gaun ms umur aku 2-3 tahun.....
tp aku x snap picture....
tersergam indah dlm almari aku kt johor
 gaun tue paling aku syg....so aku x bg mama bg kat sape2...
even adik bongsu aku...hihihihihihi 

 ----------------------------------------

dlm adik-beradik aku,aku sorg ikot perangai mama.....
selagi boleh simpan,aku akan simpan dan jage elok2....
tp kontra dgn suami aku...semua bende nak buang....huhuhuhu 
 
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

22 comments:

  1. cermat betul orang nya...dah belas tahun, tapi masih elok...
    suka tengok..=)

    ReplyDelete
  2. wahhh bagusnya ur mom...i ada adik umur 11tahun tapi semua baju2 dia dh xde...dh bg kat org kot...hehe

    ReplyDelete
  3. baju kuning tu cantik..lengkap sumenyer..bagus la mama akak ni..mak fadh pown rajin menyimpan, tp kalo barang baby mcm ni, mmg dah xnmpak dah since pindah dulu..sape yg buang ? ayah fadh buang..same mcm suami akak la kot..semua bende nk buang..kiki

    ReplyDelete
  4. yg baju set kaler kuning tuh comey je..geram tgk...mak anis pun ada simpan gak baju ms kitorang adik bradik kcik2..tp xterpikir lak nk selongkar, kot2 ada yg leh guna lg..baju2 turun temurun..hehe

    ReplyDelete
  5. bagus la ur mom kan..simpan barang lama.yg best tu, barang yg belum bukak pn ada lg ek..mmg totally nmpk baru tau..
    tp kn ekin, i tetap nmpk peta2 itu.hahah!suwit laaa

    ReplyDelete
  6. Wah... bagusnye....
    masih tersimpan rapi...
    Boleh guna semula kan.. Save cost.. hehe

    ReplyDelete
  7. bagus la kan.. blh guna blk.. jimat2..

    peta tu ttp nmpk ok, hehehe

    ReplyDelete
  8. liyana : biaselah dah 3 org pakai...
    hehehehehe

    ReplyDelete
  9. mak akak pn same gak, suka menyimpan..sampai skang baju kitorg adik beradik msh tersimpan elok..ade yg c kakak dh pakai..hehehe..

    (bantal busuk tu klau bole jgn diamalkan pd anak2 kita..sbb bole melarat smpi besar..tu la yg terjadi pd cousin akak..skang dh kawen pun msh ade bantal busuk..pegi sekolah dulu pn dia usung bantal busuk gak..ish ish..better elakkan)

    ReplyDelete
  10. yang ni memang turun menurun tapi bagus gak sebab ada gak kenangan kan... bolehla baby Ekin pakai yer.. :)

    ReplyDelete
  11. kak sue : tue bukan bantal busuk pon...hehehehe

    ReplyDelete
  12. wah..bestnya brg turun temurun...pandai ma ekin jaga..dpt la turun ke cucu

    ReplyDelete
  13. cantik baju2 tu, still look new..bagus mama ekin..hope ank nti ikut prgai mommy, jgn ikut ayhnye..hehe

    ReplyDelete
  14. wahhh bagusnye! dah 15 tahun masih simpan! adik2 my punya rsnye tak simpan dah kot..-..-

    ReplyDelete
  15. owos..bantal bucuk ekin ada lagi ek..
    ciknaa ada jugak, tp 1,1 nya mak simpan cuma bouncer besi jaman dolu2..msh elok n tak karat smpai skrg..bole la pakai utk 2nd generasi. kain baju, sume dh selamat kasi org.. hehe.

    ReplyDelete
  16. kina plak ade 2 helai je baju kina masa kecik..yg lain passing2 kat adik spupu..tp best kan..rse classic vintage sgt..

    ReplyDelete
  17. baju cntik!!!! best jgk dpt barang2 vintage kaaan!

    ReplyDelete
  18. aqilah pun pakai tilam,besen mandi maksu n mak teh dia..dah berbelas tahun dah..ekin lawanya header tu!!

    ReplyDelete
  19. bagus lahhh kalau semua boleh di perturunkan .. selagi elok kan dik .. ;)

    ReplyDelete
  20. wahhh.. ade lg eyhh baju2 lama.. i punye semua dh bg org :(

    ReplyDelete
  21. part bantal busuk itu memang oh-sem! hahaha.

    ReplyDelete
  22. bby gurl ke dia??
    beshnye...huhu..
    harap2 semua selamat...

    ReplyDelete