24.4.12

24

PUREEN WAREHOUSE SALE - last shopping brg baby kononyee

kol 7 pagi aku dah kuar umah.....
huhuhuhuhuhuuuu...awal x?
bukan pe,tkot sesat kononnye.....hihihi...alasan
smpi sane kol 8 pagi,parking dah full dah....
so knelah parking jauh skit.....
ktorg saje dtg awal,sbb dah agak nak crik parking mesti sush kat situ....
jln pon sempit.....confirm jem...

nie adalah suasana depan gate PUREEN seawal 8 pagi..tuepon dah ramai org dah....
haih,ntah kol bpe dorg dtg agaknye...huhuhuhu
kol 8 pagi aku dah tercegat depan tue, tp kol 9.3O pagi bru dorg bukak.....
korg bayangkan..............................ngeee~

bile dpt masuk je,aku terus capai ape yg ade dlm list aku....
xde nak meleceh sgt...main capai je....
sbb nnti mkin ramai org xleh nak bergerak plak....
dan xnak tngu lame ms nak bayar nnti.....
en.suami pegi bhgn baju2,aku bhgn depan...
tp bygkanlah,kat bhgn baju,sekelip mata dah abis.....
so xde pilihan sgt.....ktorg dpt skit2 je baju dan seluar....

nielah hasil 'tangkapan' aku dan en.suami kat situ...
ade jugaklah 1-2 brg yg xde dlm list....hehehehe
tp still dlm budget kami.....

Baby Carier = RM25.OO
Maternity Pad (2Opcs) = RM9.OO
Napkin = RM22.OO
Nursing Pad (24pcs) = RM15.OO
Nursery Bag = RM25.OO

baju anak mommy xleh nak cuci disebabkan tngu warehouse pureen nielah
so skrg bolehlah mommy cuci baju2 anak mommy..hehehe

Liquid Cleanser (2 paket) = RM22.OO
Liquid A-B-D = RM16.OO
Serbuk A-B-D = RM13.OO

baju2 nie suami aku x dpt carik yg sepasang....
so seluar lain,baju lain.....hentam jelah sayang...
pandai2lah kte padan2kan nnti.....hehehehe

1O helai = RM3O
1 pasang = RM12

nursery bag nie memg aku dah lame nak beli....kat luar,harganye RM30 above
material full plastik,so klu air tumpah,boleh lap je....
beg nie khas utk aku hntr ke nursery nnti....

TOTAL yg aku belanjakan kat warehouse PUREEN nie, RM198
baby stuff = 98% complete
so aku dah mule mencuci baju2 baby ahad lepas.....part by part
dan dah mule mengemas beg utk ke hospital...huhuhuhu

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

24 comments:

  1. amboi...syoknye shopping brg baby...hihihi

    ReplyDelete
  2. nak soping lah wikend nih gaji baru masyukkk! hehehehe

    ReplyDelete
  3. ramainye org....tp syok kn kalau dpt beli mcm2 dgn harga yg reasonable? :)

    ReplyDelete
  4. ahah. superb la hasil tangkapan! teringat plak i g situ last year.

    ReplyDelete
  5. amboi..sakan momy ekin ni soping..bes2 dpt soping..rs cam nk g gak ritu..tp pk2 tkt eksiden prt je ngn manusia ramai2...susah dh nk soping warehouse ceni kalo perut dh mcm belon nak pecah..hehe

    ReplyDelete
  6. seronoknya beli brg baby. lagi2 bauan. :))

    ReplyDelete
  7. tingat plk masa shopping utk umairah..kalau pg dgn abah dia..mcm2 la abah nak beli..suami lbh excited dr kita..hahaha

    ReplyDelete
  8. tak pernah berkesempatan utk pergi pureen warehouse sale ni. kalau dapat pergi nak beli detergent tu banyak2..

    ReplyDelete
  9. ekin pegi ari ape? aeen gi ari ahad...xbyk sgt bende yg ain rembat...hehehe....

    ReplyDelete
  10. Ekin... xjumpa pon awk kan? Kite pon pi.. tp xsempat rembat baju. Hehehe Baby sehat ke? Kita pon dah almost finish. Tgal barang berpantang dan breast pump.

    ReplyDelete
  11. penah beli maternity pad tu mase dlm pantang dulu..tp terlampau lembik sgt..tak abis pun pakai..sekarang ni beli jenama kotex jer tp bukan jenis loop tu.. yg tu ok skit..

    ReplyDelete
  12. seronoknyer dh shopping brg baby...=)

    ReplyDelete
  13. wah byk nye... untung bby. sy beli sikit je, mood dh ke laut, mls nk soping dgn sesak2 gitu, hehe

    ReplyDelete
  14. awalnyer pagi..ai p thari...~ sedeh je baju pun nak tak nak je dah rupa

    ReplyDelete
  15. akak x pena pegi warehouse sale sbb dh tau ramai giler..hehehe..malas nk beratur pnjg.. :)

    ReplyDelete
  16. nasiba kak tak pegi dik..rancangan ada tp tergendala kerana tragedi menimpa

    ReplyDelete
  17. comel2jer tengok barang2 baby ni tau.. rindu pulak masa mengandung dulu.. semua nak dibeli utk sikecil dalap perut tu tau... :)

    ReplyDelete
  18. Alahai awal gila datang..patut la i dtg kol 10 lebih dah packed gilaa....best dapat memborong!!

    ReplyDelete
  19. merase awak pegi sini 2 kali ek...akk smpt sekali jer..:) suker tengok brg2 baby..dpt bayngkn betape ramainyer org kat situ..

    ReplyDelete
  20. suke2!brg dah almost complete.lps ni xyah nak bersesak2 dah :)

    ReplyDelete
  21. waahh... agak2 bape jmlah belian barangn bby nih... sharing lee nk prepair2...

    ReplyDelete
  22. syok nye shopping brg baby..bila due ekin?

    ReplyDelete
  23. puan mila : due ekin insyaallah 2/7/2012...2 bulan je lg

    ReplyDelete
  24. ♥ : insyaallah nnti ekin share ea...

    ReplyDelete