2.4.12

21

eksesori Breastfeed aku smpi....

 jumaat lepas.....
sesuatu yg aku nntikan dah smpi.....
aku ade shopping online hr rabu hr tue....
brg2 kelengkapan utk misi Breastfeed aku....huhuhuhu
hope semua dipermudahkan nnti....

 inilah yg aku beli hr tue.....
Jingle Jungle Cooler Bag = RM15.OO
BumbleBee Storage Bottle (1O pcs) = RM31.OO
Jingle Jungle Reusable Ice Pack (4 pcs) = RM15.9O
Washable Breast Pads (6 pcs) = RM12.9O
semua ade potongan harga,so jimat banyak.....
beli kat sini

Breastpump aku dah beli ms Maternity Expo kat Mid Valley hr tue....
pilihan aku, Spectra3....tue je yg aku dan suami mmpu milik....huhu
memg Spectra3 nie berat dan besar skit....
tp rata2 review yg aku tgk,pump nie selesa dan x menyakitkan....kire oklah
so aku harap dpt menjalankan misi full Breastfeed selama 2 tahun dgn jayanyee.....
Insyaallah.....

so far hmpir complete semua kelengkapan BF....
cume yg lom ade (yg perlu shj)
1 lg Breast Sheild utk double pumping....
beg utk isi Breast Pump...
plastik storage,aku x beli....
sbb hr tue kakak opis ade bg aku segulung..jimat2...huhuhu

HOPE SEMUANYE DIPERMUDAHKAN....INSYAALLAH..AMIN

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

21 comments:

  1. wahh...bestnya da beli breastfeed....aeen lmbt lg nk beli...heheh..

    ReplyDelete
  2. bestnye..lmbt lagi nak pkai..belom ade rezeki prgnant..moga baby sihat2 ye :)

    ReplyDelete
  3. SPECTRA tu same cm ciknaa.. tp tak pakai la lagi. kakak kat ofis bg pinjam dia punye.. just beli bottle storage aje.. =)

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya ok!! tenkiu dtg majlis aqilah semalam...

    ReplyDelete
  5. ekin.rara nk tgk list semua barang baby ekin leh.nk buat rujukan.rara x tau lah nk bli apa.xtau nk start kat mana.

    ReplyDelete
  6. yeayyy dh dpt...semoga kita sama2 dpt bfeed baby k :)

    ReplyDelete
  7. mesti list dah hampir complete kan...syoknye rasa :D

    ReplyDelete
  8. wah...best nyer...kak long pun turut gembire...hepi! :)

    ReplyDelete
  9. bagus awak tau preparation yang bagus...breastfeed paling utama tau...

    ReplyDelete
  10. wah terujanyaaa tengok...:)
    semoga dipermudahkan ekin...:)

    ReplyDelete
  11. good luck ekin.semoga breastfeeding journey ekin nt dipermudahkan.insyaallah::)

    ReplyDelete
  12. sy pun nk beli spectra 3 electric gak..tu je mampu, huhu

    smg tercapai cita2 kite nk fully breastfeed bby kan..amin :)

    ReplyDelete
  13. wah best2.. biasa pakai pump sakit susu pon tak banyak keluar.. tapi bila dah ada pump ni senang sikit kan..

    kalau susu banyak nanti.. try guna manual bermaksud picit puting nanti :))

    ReplyDelete
  14. TQ Puan Azizah
    sy akan belajar gne tgn nnti
    hehe

    ReplyDelete
  15. ekin, sis pinjam baby checklist yer? nak compare2 dgn checklist lain :)

    ReplyDelete