14.3.12

32

Al-Fatihah utk baby kak sha...

xleh tdo aku mlm td........
teringtkan kak sha......
cmnelah keadaan die agaknye..........

kak sha adelah kakak opis aku....sebelah meja je nie hah
die pon pregnant jugak.....anak pertama
minggu lepas genaplah 8 bulan.....
so ptg smlm die ade monthly checkup kat pusrawi....
ms pg tue,die memg ceria.....
berbual2 ngan kakak2 opis aku....ok je keadaan die

dlm kol 4 ptg cm2,pn.noreen terima panggilan dr kak sha
(pn.noreen = officer opis aku)
kak sha kate baby die dah xde......
INNALILLAHIWAINNALILLAHIRAJIUN
ble aku dgr berita tue,mcm nak gugur jntung aku....
aku pegang perut aku,meleleh air mata....
Ya Allah,besarnye dugaan utk kak sha.....
sepatutnye akhir bln depan kak sha dah selamat melahirkan.....
tgl sebulan lebih je lg.....

selama 8 bulan nie kami share2 cerita......
biaselah excited anak pertama.....
mcm2 pengalaman mengandung yg kak sha alami selama 8 bln....
baby dah membesar dlm perut kak sha.....
dah rs pergerakan die......
tp Allah lebih sygkan baby Adel Shafy.....

tgk status kak sha kat FB mlm td....
sedihnye aku bace sbg seorg ibu......
punca sebenar baby meninggal,aku x pasti.....
tp doktor sahkan,baby dah meninggal 24 jam....
pg nie kak sha akan lahirkan baby tue.....
baby Adel Shafy bin Mohamad Adris....
slalunye ibu2 akan mendengar anak dorg menangis ms lahir.....
tp lain pulak utk kak sha.....

insyaallah tgh hr nie kami 1 unit akan melawat kak sha kat PPUM
semoga kak sha dan keluarga kuat hadapi semua nie.....
semoga yg jd ade hikmahnye.....

mari kite sedekahkan Al-Fatihah utk anak kak sha,baby Adel Shafy.....


lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

32 comments:

  1. smg kakak tu tabah... kesian dia :(

    ReplyDelete
  2. :( sy pun cry. sedih. semoga kak sha tabah dan diberikan nimat > baik akan dtg. Amin

    ReplyDelete
  3. ya allah saya dapat rasakan kesdihan dye alami .. harap dye tabah semua nye ini ...

    ReplyDelete
  4. tibe2 naik bulu roma bace entry ni..tahziah yer pd kak sha..ini sumer dugaan..semoga terus tabah..al-fatihah..

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah buat Sha dan suami. Sy yg gugur masa awal trimester pn da sedih, inikan baby dah besar, dah rasa semuanya.. Ya Allah, besar betul dugaan dia. :(

    ReplyDelete
  6. sedihnye dear,,,,al fatihah....

    ReplyDelete
  7. ya Allah~ sedeynyeee!! nk menangis rase..kenape kin? ada tau ke sbb ape bby die meninggal dalam perut?

    ReplyDelete
  8. al-fatihah utk baby die...anak pertame lak tu...huih~!semoge die tabah...

    ReplyDelete
  9. Ya allah..hari ni jer terbace 2 cerite dah pasal baby meninggal dalam perut dalam usia 8 bulan...innalillah..sedih dan sayu rase kat hati...dalam mase yang same risau jugak..same2 doa agak mereka tabah menghadapi ujian....

    ReplyDelete
  10. mimi,kami semua xtau lg sebab ape...
    nak tny,cm tkot die sedih plak
    biarlah dulu...
    tngu die cite sndr

    ReplyDelete
  11. alfatihah untuk sha & adris.saya pun terkejut sgt bila dgr berita ni pagi tadi.ya allah,besar sungguh dugaan yg Dia bagi untuk Sha.Semoga sha dan adris tabah menghadapi ujian yg maha hebat ini.i'm speechless.

    ReplyDelete
  12. same case with my fren. dia pon skang kat ppum jugak. bezanya, ni dah anak keempat. but still, sangat tersa bila baby tu dah xda..

    ReplyDelete
  13. Akak dpt call dr adris ptg semlm pn rase nk gugur jantung..berjuraian airmata ni..smpi skang akak rase mcm bermimpi..apepun, kita doakan agar sha dan ad kuat dan tabah hadapi dugaan yg maha hebat ini..semoga adel shafy damai di sane dan menunggu mama papa di pintu syurga..al-fatihah.. :'(

    http://permatahati.wordpress.com/2006/06/22/bayi-mati-dalam-kandungan/

    ReplyDelete
  14. Al-fatihah...
    Besar dugaan yang di hadapi oleh sha & adris.
    Semoga Tabah dan redha menerima segala ujian dari Allah...

    ReplyDelete
  15. takziah buat keluarga kak sha...insyallah kak sha akan selamat....

    ReplyDelete
  16. Al-fatihah :'(
    doa moga dia tabah dan sabar dengan dugaan ni.Amin :'(

    ReplyDelete
  17. ya Allah sedihnye :(

    kalau 8 bln means sama dgn usia kandungan i...semoga dia tabah hadapi semua ni :(

    ReplyDelete
  18. Innalillah...
    sama cam ofismate sy..T.T
    kedua2 anak kembarnya meninggal pada dalam 6 bulan 3 minggu..akibat jangkitan kuman di paru-paru ibunya..ibu koma 1 bulan tapi suami sy pesan, untung dia, di syurga nanti, ank lelaki sambut tgn ayah, seorang lagi sambut tgn ibu..aset akhirat..

    nanti apa-apa update yerk...

    ReplyDelete
  19. sedihnyer..ni la dugaan namenyer, semoga kak sya n suaminyer tabah..


    kak ekin jage kesihatan akak n baby yer..

    ReplyDelete
  20. sedih nya..
    sbb tu org tua2 selalu ckp jgn xcited sgt.tp tipu la kalo anak 1st kite tak xcited kan? Allah lebih sygkan anak tu..

    ReplyDelete
  21. ofismate i pun ade sorg cmtu~~kitorg kt ofis semua sedih xbrani nk tanye soalan cmtu~~ sedihnye~~ ofismate pun dh tunggu hari nk due je..

    kadang2 bile fikir2 cmni rase cm bertuah jugak saye walaupun belum pregnant tp tak yah rase kesedihan kehilangan sesuatu yg kite syg~

    ReplyDelete
  22. sedihnya bace..kakak yang tanggung tu lagi la kan..ape la rase dy..x pe..baby tu da tunggu ibu dy kat syurga....al-fatihah

    ReplyDelete
  23. Al-fatihah untuk baby Adel..
    Allah dah tempatkan di syurga..
    moga ofismate ekin tabah dengan ujian ni..

    ReplyDelete
  24. Al-Fatihah...Baby Adel Shafy akan pimpin tgn ibu di syurga nanti...

    ReplyDelete
  25. boleh2..jemputla dtg time aqiqah nnti..Insyaallah 1 april.ni no tel su..leh bg alamat nnti 012-7223482

    ReplyDelete
  26. Ya Allah kesian sgt..semoga tabah menghadapi dugaan...ada hikmah sebalik...takziah yer pada dia

    ReplyDelete
  27. ya allah sedihnya... ini lah part yang paling ditakuti.dan yeee bln ke 8 adalah bulan yang mencabar...take care all mummies

    ReplyDelete
  28. al-fatihah.....takziah bt kak sha... sedey..tetiba sy emo!

    ReplyDelete
  29. sedih nye..mudah2an kak sha cepat recover..

    mesti sdh bile tgk brng2 baby yg dh dibeli

    ReplyDelete