23.2.12

16

nursery Ooo nursery....

malam td xleh nak tdo.....
baby dalm pewot mommy nie main pusing2 agaknye......
aktif sgt mlm td......
slalu aku risau ble baby x byk gerak.....
mlm td plak aku risau,baby byk sgt gerak.....
ntah die nak ape agaknye........
dlm kol 12 lbh cm2, tetibe perut aku cm masuk angin....
baby lapar ke?
erk,aku x bg suami aku tdo dulu.....
kene teman aku makan biskut cecah air milo.....
lepas makan,asyik nak kentut je.....
perut aku masuk angin....baby masih gerak2 aktif.....
aku xleh nak tdo telentang....terpkse tdo bersandar....
sbb rs pedih kat perut.....
pastu terus terlelap....sedar tgh mlm,aku dlm posisi baring
suami aku dah betulkan kedudukan tdo aku agaknye....
aku x sedar.........
alhamdulillah pg nie bgun,perut dah ok.....

td aku saje try call nursery kat opis aku nie.....
akhir tahun lepas,aku ade hntr borang booking....
nursery opis aku nie memg kene booking awal2....dr mule pregnant lg
klu dah plan nak pregnant pon,boleh terus booking..hihihi...melampau plak
siap byr duit booking, RM8O..sbb memg plan nak hntr situ je
dekat ngan mommy....mls nak crik nursery len....
 

"askum...kak,sy dah booking utk hntr anak kat nursery nie..."
"so sy nak tau status je skrg....diterime ke ditolak ea?"
pastu tetibe akak tue cakap......
"awak,nursery akan bertukar orang bru...bulan 6 nnti...."
"so esok awak dtg yer, amik duit deposit awak balik...."
"klu awak nak hntr sini,awak kne berurusan dengan penjaga brulah nnti..."
erk,bulan 6?
aku dah mule menggelabah dah.....
naseb bek tergerak hati nak call...
terus msg suami aku.....tp die biaselah,cool je....
 
aku bukan pe,dah dekat due aku plak ms tue.....
x kesuntukan ms ke nnti? 
klu nursery opis dah penuh cmne?
anak mommy nak hntr mane?
aku risau nak hntr nursery sembarangan nie....

nak mintak tlg mama aku jge?
sanggup ke hntr johor??
sebulan skali jumpe......
erk,menangislah aku tiap2 malam...huhuhuhhu

mak mertua aku?
xnaklah susahkan die.....
skrg mak mertua aku jage atok dan kakak ipar aku yg sakit....

sedara mara lain?
adik-beradik memg xdelah...aku anak 1st...
adik lelaki je ade kat KL nie...xkan nak mintk tlg die..huhuhu
kakak ipar?
die keje jugak....ngeee~


aku kne crik nursery back-up nie.....
kat bawah flat aku ade 1 nursery yg bru bukak.....
awal thun hr tue.....
tp baby yg umur bawah setahun,x penah nmpk plak kat situ
cam budak2 dah besar skit adelah...2-3 tahun
td trylah call...saje tny2 cmne prosedur dan hrgenye....
tp yg jwb tepon tue,x peramah lgsg.....
lum sempat aku abis tny soklan,dah letak fon.....
jwb pon nak xnak je.....bg salam pon x jwb.....
aish,risau plak aku jdnye nk hntr situ.......

klu ikotkan,memglah lame lg nak hntr kat nursery.....
bersalin belum....sbb bru 5 bulan
tmbh plak ms berpantang 3 bulan.....
so mybe bulan 1O nnti bru nak hntr.....
nmpk hal nie remeh, tp sgt pntg sbnrnye.....
aku klu leh xnaklah crik last minit.....
xmaulah 'ad hoc' je.....kte mesti nk yg terbaik utk anak kte
nursery adalah sesuatu yg sgt pntg skrg.....
mcm2 perkara yg kite dgr skrg...
nauzubillahiminzalik....jauhkanlah..amin
memg tue adalah takdir Allah,kte boleh berusaha utk elak....

wlupun cmne pon,
aku akan berusaha sedaya-upaya utk dptkan tempat anak mommy kat nursery opis aku nie....
chayok2 mommy!!
huhuhuhuhuu....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

16 comments:

  1. masalah jugak kan nursery niyh...kena carik awak2...
    gudluck mommy ekin..!!!

    ReplyDelete
  2. chaiyok2..mummy ekin...hopefully dpt caek nursery yg bgus n terbaik....:D

    ReplyDelete
  3. sy pn tgh pening fkr kan bab nursery ni... lagi la ssh, hasben kt sane, kite kt sini, sudahnye nt anta kt mak jugak, weekend jumpe, adoi boleh ke? hmm doa jela smg dipermudahkan semuanya

    ReplyDelete
  4. lahai kesian nye ekin.
    sy dah booking mse peknen 2bln ritu.
    insyaAllah abis cuti 3bln ni dpt la baby duduk sane kot. ~ nursery uia je~

    ReplyDelete
  5. bab nursery memang pening..akak laki bini sekarang pon dah muler pening..ade survey tempat2 tapi ade jer kat mate n hati yang tak kene..risau..sampai laki akak soh benti keje..hurrmm...awak cube carik back-up seberapa banyak tempat..tp reserve gak yg kat opis awak tu..alert ar biler management baru tu nak bukak...gud luck ekin..:)

    ReplyDelete
  6. caiokk..insyaallah Allah permudahkan

    ReplyDelete
  7. akibat tak boleh tido telentang, bahu jd sakit sebab mengiring tak gerak2..

    pasal neseri ni pun risau jugak.. same la..booking awal jugak..tp penyelia tu cume masukkan name jer tak de plak bayar ape2..tp tengok nasib jugak..

    mintak2 dapat la..senang..satu taska ngan kakak die nanti..

    ReplyDelete
  8. senang kalau nursery dekat dgn opis, bole jenguh masa rehat...kena cepat cari nih...

    moga ada berita baik nanti...

    ReplyDelete
  9. Yelah, kalau dekat sini senang awak nak jenguk kalau apa² kan. Tapi mmg akan bertukar pengurusan lain. Maybe awak boleh cek dgn Koop?

    ReplyDelete
  10. o.mcm 2 yer susah gak nak cari nursery yang terbaik ek...huuhuhh
    pas nie kalau anem pegnak kena standby cari nursery awall2 lah yer..
    susah gak ek kat KL nie

    ReplyDelete
  11. terus call urusetia taska. tanya kak mazidah ke, kak nani ke... staff yg berurusan pasal taska kita ni

    ReplyDelete
  12. inilah salah satu masalah yang terpaksa dihadapi bila ada anak...

    semoga cepat cepat cari jalan penyelesaian nanti taklah kelam kabut...!!!

    ReplyDelete
  13. sy x cari lagi babysitter or nursery utk baby nnti,.huhu.hopefully ada.

    gd luck cari nursery juga:)

    ReplyDelete
  14. meh kite jage kak.. jd bibik.. hihihi

    ReplyDelete
  15. begitulah kaedahnyer zaman sekarangkan kalau tak kerja susah lakkan.. harap dapat yang terbaik...

    ReplyDelete
  16. memang kene pilih nursery betol2. sekarang ni kan mcm2 hal.

    ReplyDelete