4.8.11

25

AKAN BERADA DI PAWAGAM BERDEKATAN ANDA



semalam aku sajelah masukkan poster wedding nie dalam facebook
pastu adelah sorg mmber aku nie PM aku...

dia : "kin,cantik poster movie kau nie...
mule2 tertipu aku..ingtkan ade movie baru kuar"
aku : "oh,yeke...aku saje2 je buat.."
dia : "ade mmber aku tgk poster nie...
die excited gile ajak aku tgk movie nie kat cinema"
"pastu aku ckplah,nie poster org nak kawinlah..."
"pastu die trus kecewa...."

hahahahahaha...kelakar pon ade...
aku saje2 je test semalam....
actually photographer aku x bg byk gmbr ms pre-wedding hr tue
so aku xleh nak wat mcm2 style poster sgt..
xkan nak gne pic yg same jekan...bosanlah
aku dah soh en.tunang mintak...ntah die mintak ke x...

--------------------------

selain tue....
sesuatu yg mengecewakan aku....
hr isnin lepas en.tunang g ke pejabat pos....
kononye nak beli setem utk kad kawin kami..setem 60sen
tp akak pos tue kate,xleh beli sesuka hati...
kne bawak kad tue..nak timbang dulu
esoknye,hr selasa en.tunang dtglah bwk kad kami skali
akak tue ckp,kne gne setem 80sen...
sbb printed name kami kat sampul tue,bawah sgt
klu atas skit,lehlah gne 60sen....
erm,konfiusnye aku....atas?? bawah??
erm,whateverlah...
terpakselah en.tunang beli yg 80sen = 80 keping = RM64
peruntukan asal utk setem RM60 = 100 keping...
so x cukup lg 20 keping...
nntilah aku beli kat johor....
mahal betol pos malaysia skrg nie...
dulu leh je 30sen....ishk2....

lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

25 comments:

  1. Dear Ekin : mcmane u buat poster wedding ala-ala movie ni. I pun
    b2b gak. Leh bagi panduan???

    ReplyDelete
  2. ekin edit je sendiri gne photoshop ngan photoscape...tgk poster2 movie yg ade...wat rujukan

    ReplyDelete
  3. cantiknyer poster film...

    nampak macam ader film baru keluar...

    mmg superb...^_^

    pos malaysia skng mmg mcm2 ragam nyer..
    dulu kalau nak ps surat x kisah plak stem bape sen..
    skang plak nak kene ikut berat..huhuhu

    ReplyDelete
  4. boleh tak nak curi sikit idea poster wedding tu... menariklah..

    yang pasal setem tu.. memang kalau ade printed envelope kene guna setem 80 sen. tapi tak tau lah pulak ade kaitan dengan design pada sampul surat tu... cekik darah kan pos malaysia sekarang ni... sabo je lah

    ReplyDelete
  5. wahhh...cantek poster ekin..hehe..creative...:D

    aah la ekin..kalo sampul yg ade printed tulisan or corak ke..kene setem 80 sen...kalo kosong baru 60 sen..huhuh..skang da mahal dah nak beli setem...

    ReplyDelete
  6. waahh..terbaik r poster..alah poster movie...

    ReplyDelete
  7. seriously, in love with it. mmg mcm graphic designer dah nie. cantik....

    ReplyDelete
  8. ouhhh tertipu tertipah.hehehe.

    ekin tp mmg cantek pon.pos pon dh mahal kan skrg.

    ReplyDelete
  9. cantiklah ekin, nnt buatkan satu.. hehe

    ReplyDelete
  10. hai ekin.. u nak tau tak? i jeles tau...!

    ReplyDelete
  11. ekin, setem tuk pos kak kawen mmg mahal...8o sen standard klu kita pakai envelope kad tu sndrik..atau yg kita print nama siap2..klu stakat kita tulis tgn boleh la pkai setem 60 sen..saya pun xtau pe bezanya...tu pun kira nk caj ker??huh..........

    ReplyDelete
  12. ekin..ko watkan kak jue poster cam gitu gak..karang bayaran..ko claim kat ajib je :D

    ReplyDelete
  13. hehehehe....
    kne wat resitlah cm2 kak jue

    ReplyDelete
  14. poster ini sgt comel....grrrr, geram tengok kecomelannya:)

    ReplyDelete
  15. ekin... awk sgt kreatif la.. saya suke jugak nk buat tapi xkreatip..

    ReplyDelete
  16. ekin !! nora kenal background no.2 tu haaahha kreatif la kamu. nak tempah watkan leh hik3. thumbs up :)

    ReplyDelete
  17. cantik la!!!!walaupun komen terlambat..tetap xmalu nak komen..hehehe

    ReplyDelete