19.5.11

10

wedding - frame dan bulu ayam

semalam petang mama col...
mama nak tny pasal frame besar utk bilik aku
ayah nak buatkan....
disebabkan keluasan bilik aku agak besar...
dan jugak tinggi....
dorg kate x sesuai frame kecik2....
dorg buatkan frame besar dan menegak....

actually aku nak wat frame bunga yg cmnie.....

pinjam dr blog 'aku bukan bidadari'


tp mama kate nak wat len skit...
dorg nak besar dan menegak....
so layankan jelah.....
dorg dah buatkan pon....
rs x sbr nak balik johor....nak tgk hasilnye
korg bygkan,brape byk bunga yg aku perlukan??
hohohohooo...penin2....
aku ingt nak crik bunga kat mydin je...
klu boleh................
aku nak beli bunga byk2 cmnie secara pukal.....
dengan harga yang murah....
nak bunga je...tangkai2 or daun2 die xde pon xpe..

korg tau nak crik kat mane area KL nie??
please help me......ngeee~



bukan tue je die ckp smlm....
die soh crikkan bulu ayam........
bulu ayam????
nak buat ape plak nie??

aiyooooo....mcm2lah mama aku nie....
die ckp nak buat bunga manggar....
ishk....rajin betol mama aku nie....
klu korg nak tau,tuelah mama aku.....
bukan reti nak dok diam,ade je keje yg die nak buat....
aku nie ikot perangai mama....
nak kate kreatif??bolehlah....hehe
masuk bakul,angkat sendiri.....ngee~

aku xtaulah cmne rupe bulu ayam yg mama nak....
nak yg lilit2 ke.....camnieee.....


pinjam dr blog kak izyan...akak opis aku


sumber : google


or yg sebatang2 tue....

nie kegunaannya utk main 'sepak bulu ayam'...hehe


yg nie plak penyapu habuk bulu ayam...
sush nak jumpe dah skrg...


yg nie xtau ape name....
jumpe kat google...


maybe die nak wat cmnie kot....
menarikkan???
len daripada yg len.....

sumber : google



aduh,mane plak aku nak crik nie.....
ngeeeee........
i'm trying yer mama......
klu jumpe.....huhuhu
lots of love ♥ byekinjamal
thanks for reading!
PERHATIAN :
Sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali.

10 comments:

  1. nanti bgtau mama u nak buat ape dengan bulu ayam tu ye.. ^_^

    ReplyDelete
  2. ahh kellas sgt bunge maggar bulu2 putih tu! i ske bulu2 :) hehe. anyway, bulu pink n hitam tu akak beli RM2 je semeter :) tp klo bulu yg tebal sket mcm bulu ayam tu mahal sket.

    ReplyDelete
  3. i ada beli bulu2 bunga manggar tu! hehe

    kat kedai pengantin sgt byk jual

    ReplyDelete
  4. beli kat kedai bunga/jahitan/perkakas brg pengantin kat umah akak. tp most kedai bunga ade jual bnda tu. cume harga lain2 la kot. sbb ade satu lg kedai kt umah akak gak jual semeter Rm2.50. kene survey sket la. mcm2 kale ade :)

    ReplyDelete
  5. pakai bulu ketiakk pn boleyyy...ehehe

    ReplyDelete
  6. bulu2 bunga manggar tu..ai buat letak dalam keta untuk autoshow ai ngan kat payung ai ngan kat dalam bilik ai ....beli kat kedai bunga....hehehe

    bunga secara pukal u carik kat nilai 3...

    bunga maggar ai pun lain skit...gigih ai DIY buat bunga sakura jadik bunga maggar...:P

    ReplyDelete
  7. cantik2..dulu Q buat bulu ayam buh kt hantaran..hihii

    ReplyDelete